LONDON GUIDE



Klubb

Bar Rumba
För den som gillar urbanmusik och inte blir skrämd av den mörka klubben rekommenderar jag Bar Rumpa. Ej på lördagar om du inte gillar Rock. Klubben har dock bytt ägare och jag har ännu inte testat på hur den är med Mr new host.


Penthouse
Bara för utsiktens skull ska du gå hit. Du har hela London under dig. Från sjunde våningen ser du både London Eye och Big Ben från klubben och efter ett par vodka-redbull känns det som du är top of the world på denna klubb!


Watford
Ligger ca 1 timme bort (för nära stansted airport) med goddamit vad bra klubbar och bra musik. Relax atmosfär och mycket lokalpeople. Bästa klubben jag varit på i London. Bra blandning på musik och stort dansgolv för den som gillar att shaka.  Obs! Svårt att ta sig hem om man inte vill betala ca 500 kr i taxi, vilket är mycket i London.


Fabrice
Har aldrig varit där själv men stället måste nämnas, det är omtalat och väldigt hippt. Är öppet från tidigt till sent. Klubben har en känsla av Ibiza. Proppat, svettigt och alldeles för mycket folk, vilket är jätte bra. En känsla av party all night long!


Hotell/Hostel


Piccadilly backpackers hostel
Sunkigt hostel men med väldigt trevlig personal. Prisklass är allt från 200 kr och uppåt för fyra nätter beroende på när man bokar sina rum. Plus är att frukost ingår (fast den inte är världens lyxigaste). Minus är duschen och toaletterna, äckliga och ofräscha trots städning varje dag.


Victoria bed and breakfast
Fräscht hotell som ägs av indier, väldigt glada (ser man på leendet) men ej så pratglada. Erbjuder att möta upp en vid tunnelbanan om man är rädd att gå hem själv på kvällarna. Familjeägt och väldigt personligt. Hostel kan uppgraderas till Hotell med bara några hundralappar.


Shopping


Primark
Enorm butik som säljer allt från underkläder, skor, kläder och hemmasaker. Bra ställe att gå till om man vill handla billigt och mycket. Lite som IKEA, man går dit för att hitta en sak och kommer ut med tre fyllda kassar. Detta ställe är även väldigt bra om man precis flyttat till London och behöver heminredning. Allt över 30 pund är för dyrt för Primark. Prisklass: to cheap to be true.


River Island
Väldigt snygga kläder både för killar och tjejer. Prisklassen ligger mellan Topshop och H&M. Här är utbudet lite varierande beroende på vilken River Island du hamnar på, jag rekommenderar den på Oxfordstreet.


Topshop
Fem våningar med bara fashion, behöver jag säga något mer? Om ni planerar att gå hit planera en heldag med fikapause på deras eget fik på -2 våningen. Här är priserna som Topshop priser brukar vara men utbudet så mycket större än i Sverige. Det är ett Halleluja moment när du är där inne. I think i researched heaven.


Shoppingcentrum

Westfield
Här ser man skillnaden på de rikas avdelning (där barerna serverar champagne och vindruvor) och medelklassens avdelning (där det serveras mat i alla dess former). Häftigt att se skillnaden på de två avdelningarna även om medelklassens del är väldigt highclass så känner man av skillnaden. Ingen säger att en klass inte får gå in på den andras och jag rekommenderar er att gå på båda avdelningarna, det är tufft och chokerande!



Harrods
Här snackar vi lyx. Dörrmann, hissmann, guider - allt. Man känner sig speciell och man känner sig uppvaktad. Även om man som mig går in med en Primarkpåse och skäms får man service. Om ni går på någon högtid så får ni uppleva pappigt. Jag rekommenderar juletid! Här kan ni även uppleva kändisar. Förra året shoppade Viktoria och David Beckham sina presenter till sina barn här.

Selfridge
Liknar NK. Väldigt stort och deras matavdelning har alltid smaskiga teasers. Rekomenderar vinavdelningen och speciellt "grottan" på den avdelningen, i kistan ligger vinet som är värt flera tusenlappar och historien bakom den kan du få om du frågar personalen. Selfridge har kläder, mat, smink och skor. Allt i ett med andra ord.

Marknader

Camden market
Öppet varje dag, mindre folk på vardagar och crazy atmosfär på helgerna. Här kan du även ta en söndagsöl och ha utsikt över tatuerade emo hippa människor som strosar omkring i området. Häftigt och väldigt annorlunda. Matutbudet här är väldigt bra, väldigt mycket kinesiskt take away, men vad är en dag på Camden utan kinesisk take away?


Notthing Hill
Här är marknaden precis som i filmen, romantisk med en egen klass. Här möts upper och middle class. Hit går man inte för sakernas skull som finns på marknaden, utan för att uppleva stämningen och knacka på den blåa dörren.


Fanjagkommerinteihågnamnet marknaden
Det här stället var rough area för ett par år sedan. Sen förvandlades stället till ett mer hippt där alla konst och modemedvetna människor ville hänga på. Stället är känt för deras konstutställningar och studenter. Hit dras man för att känna av den coola stämningen hos det coola folket. Marknad kanske är att ta i men en plats som efterliknar det hippare delen Brooklyn.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0