Miranda Hobbes - i look up to u!



Miranda Hobbes som spelas av Cynthia Nixon är en karriär-mindes jurist med mycket cynisk syn på relationer och män. Miranda har examen från Harvard University Law. 

Miranda är förnuftets röst. I första avsnitten framställs hon som en maskulin och väldigt trångsynt men denna bild mjuknar upp under åren,
särskilt efter att hon blir gravid med sin on-again, off-again pojkvän Steve Brady, som hon så småningom gifter sig.

Födseln av hennes son, Brady Hobbes, tar upp nya frågor för hennes typ A, arbetsnarkoman personlighet, men hon finner ett sätt att balansera karriär och privatlivet på.

Av de fyra kvinnorna är hon den första att köpa en lägenhet (en indikator på hennes framgång). Hon ger upp väldigt mycket av det hon gillar då hon väljer att flyttar till ett radhus i Brooklyn men hon öppnar även upp andra dörrar för familjen och deras liv tillsammans.

Miranda Hobbes är en person jag ser upp till, medan många förälskar sig i Carrie och Samantha var jag en utav få som fångades av Mirandas trångsynta syn på män och hennes glöd och passion för hennes jobb. Jag gillar det faktum att hon gör allt för att klätta upp på karriärsstegen men samtidigt kan balansera detta med hennes familjeliv. Hon blev ju trots allt VD på det nya företaget med ett barn under armen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0