Karriärcoachen

På tisdag ska jag ha möte med min karriärcoach igen. Det ska bli spännande men också lite läskigt. Som jag tidigare berättat om har jag fått några övningar från henne som jag har gjort och ikväll mailade hon några frågor som jag ska tänka igenom innan mötet.

För er som också funderar på att anlita en coach tänkte jag berätta lite om hur det fungerar.  En coach fokuserar framåt i tiden, är ett bollplank och ska få dig att tänka i nya banor. Viktigt att känna till att en coach inte ger råd.  Coaching är bra för dig vill genomföra förändring och utvecklas. Vilka frågor som prioriteras väljer du själv. Det bästa är om coaching ges under en längre tid för att på så vis skapa en varaktig förändring.

Coachen är en resurs som ställer frågor och stöttar men du måste göra jobbet själv.  Det förväntas att du gör ditt bästa men coachen ska hjälpa dig på rätt spår om du tappar bort dig. En del av coachingen handlar om att ifrågasätta och konkretisera dina tankar och idéer. Förvänta dig hemuppgifter. Det kan exempelvis vara sätta mål, göra handlingsplaner eller att börja verkställa dina planer. Här är det viktigt att ha en dialog så att du inte känner att det är för mycket eller för lite. Det är du som bestämmer - Du är kunden.  Glöm dock inte bort att du är därför för att du vill utvecklas. 

Ett gott råd innan du bestämmer dig för vilken coach och om coaching är något för dig är att boka ett prova - på- samtal. Det är helt kostnadsfritt. Det är viktigt att känna att man stämmer bra överens som personer för att det ska funka.

Det här var lite kort hur det funkar och vad som kan vara bra att tänka på. Kommer hålla er löpande uppdaterade om hur det går för mig.


Dagens citat

Våra själar behöver kläder lika väl som våra kroppar.


Sanuel Butler ( 1835- 1902)

Dressed for successVill du vara framgångsrik- klä dig med stil.

Är du nöjd med ditt klädval, får du bättre självförtroende och därmed har du lättare att övertyga andra.

Bild från annnne.blogg.se


Lär från de som kanDonald Trump är en välbärgad amerikansk affärsman och entreprenör . Han är mest känd för sina stora skyskrapor på Manhattan. I sin bok – Så blir du rik, berättar han om hur han har gått tillväga för att bygga upp sin förmögenheten och delar med sig av sin syn på hur man blir framgångsrik.  Här är fem tips hämtande ur boken.

Vad du än gör, gör det med passion

Tro inte på kritiker såvida de inte älskar det du gör

Var optimist men var alltid beredd på det värsta

Ägna tre timmer om dagen åt att tänka

Ta reda på hur andra har gjort för att lyckas, och var sedan beredd att göra tio gånger mer. Det finns inga garantier

Boken hör kanske inte till mina favoriter men är lättläst, underhållande och har sina små godisbitar.


Horoskop

Visst är man lite skeptiskt när det kommer till horoskop, vem är det egentligen som sitter och skriver dem där och hur kan alla i samma stjärntecken ha samma utgångspunkt. Hur skeptiskt jag än är till horoskop kan jag inte låta bli att läsa det, i Metro, ELLE, på internet... ja vart jag än får tag på dem... Medan jag läste mitt horoskop idag i ELLE så kom jag och tänka på, varför finns det bara ett horoskåp som ska knyta samman alla delar av ens liv. Varför finns det inte exempelvis ett jobbhoroskop? Jag googlade och hittade nada. Hjälp mig att hitta sidorna där de har sånna horoskop. Skulle va rätt kul om vi kunde uppdatera bloggen med jobbhoroskop.

Och åter igen, vem är det som skriver alla horoskop? Måste man ha någon "utbildning" för att få skriva ett horoskop eller får alla skriva? För om man får det ska jag bli astrolog.bild tagen från www.tentakel.vr.se


Bus eller godis?

Karriär eller arbetslös? Kämpare eller Slacker? Trogen eller otrogen? Ambitiös eller Lat? Modig eller rädd? Satsare eller säkert kort?

Det finns många val i livet man ska göra. Jag har satt upp mina val på en vägg.

Karriär.
Kämpare.
Trogen.
Ambitiös.
Modig.
Satsare.

Vad är dina val?


GARDEROB

Gud vad roligt de hade gjort med IKEAS Garderob utställning. De hade röda mattan utanför och en herre som hälsade alla välkomna vid dörren. Lite VIP känsla fick man även om det var öppen för allmänheten. Inne i lokalen fick man en gratis ELLE tidning och en massa inspiration! Kolla bara på bilderna nedan...Herr Polis, Fru Polis.


Che Che!

Jag skrev tidigare att jag laddat ner ljudfiler från svts hemsida, en av alla jag lyssnat på var om Che Che. Även om många kan hans historia så kunde inte jag den i detaljer och jag rekomenderar den verkligen, jätte spännande. Jag blev inspirerad vad han gjorde och hur han utförde allting. Har ni sett filmen? Jag ska ta och kolla på den, hoppas den är lika bra som ljudfilerna.Populärast i klassen!

De 5 mest populära programmen bland kvinnor:
Läkarprogrammet Stockholm
Juristprogrammet Stockholm
Djursjukskötare kandidatprogram Skara
Juristprogrammet Lund
Socionomprogrammet Göteborg

De 5 mest populära programmen bland män:
Handelshögskolans ekonomie kandidat­program Stockholm
Läkarprogrammet Stockholm
Civilekonomprogrammet Stockholm
Juristprogrammet Stockholm
Juristprogrammet Lund


Statistiken tagen från Metro.se


Intervju på Facebook?

Metro skrev för ett tag sedan att Facebook har de mest skrämmande intervjufrågorna än något annat företag. Facebook är ett företag som växer och därmed anställer massa ny personal. Ibland är det till och med så pass att de nyanställda sitter och håller i ännu nyare intervjuer.

En analys visar att intervjuer på företag som Facebook, Google och Yahoo upplevs som negativa med svåra och krångliga frågor. Samtidigt kan man ju fråga sig, har de inte rätt att ställa dessa krångliga frågor med tanke på hur många kandidater som söker just det jobbet. Sån här typer av företag kan ju knappast gå efter mallen "10 vanligaste frågorna på en intervju" då skulle de ju behöva lotta ut jobbet eftersom det är to many of the good ones. Jag menar, vem kan inte svaren på de 10 vanligaste frågorna när man ska sätta sig i heta stolen. Fair enough för företagen tycker jag, tycker inte ni?Dagens citat

Framgången är en usel lärare. Den lurar smarta människor att tro att de inte kan förlora.


Bill Gates

Om jag fick önska lite...

Hade jag önskat att det här var mitt kontor för en vecka. Jag skulle sitta och planerade allt jag ville planera och ha en söt drink där brevid. Om jag fick önska hade jag förlängt den veckan med ytterligare två för att smaka på kulturen och planera lite till. Planering är ganska kul, iaf när man har ett kontor som på bilden som får en att vilja planera varje dag. Exakt varje dag.


WOW typ.

Imorgon är det möte om Praktikbyrån och belöning till oss som står bakom den. Vi ska belöna oss själva med en speedshopping tur för att sen sätta oss på typ vårt favvoställe Angle (Scandic Hotel) och ladda upp våra affärsplanen för Venture Cup och deras tävling, nu börjar allvaret! Igår fick jag ett mail från dem där de peppade oss (plus alla andra deltagare) att skicka in bidraget till tävlingen då det inte är långt kvar innan de utser vinnarna av första delen. 10 stycken som får 10000 kr till att bygga upp deras varumärke och affärsidé.

Från en sak till en annan, jag hann aldrig gå, eller jag glömde totalt bort att gå till Biblioteksgatan igår för att kolla på alla nominerade för Garderob tävlingen. Jag ska förbi där imorgon och ta kort jag LOVAR!

Och en sista sak, vart är alla kostymnissar på helgerna?


Before you jump

Har företaget som du varit på intervju hos hört av sig och erbjudit dig en tjänst? Stanna precis där du är och tänk efter.

Är detta VERKLIGEN ett jobb för mig?
Finns det några karriärmöjligheter? Och i sådana fall vilka?
Hur länge kan jag tänka mig att jobba med dessa uppgifter?
Är det ett spännande och utvecklande jobb?
Vad vet jag om företaget?
Vad har företaget för värderingar?
Vem kommer att bli min chef?
Vilka blir mina kollegor?
Vad får mig att söka just detta jobb?
Är det rätt bransch för mig?
Stämma jobbet bra in på mig och mina önskemål?
Är detta det bästa jobbet för mig eller kan ett annat vänta runt hörnet?

Hoppa inte på första bästa, var kräsen. Kom ihåg att det tar tid att hitta ett bra jobb som funkar i långa loppet. Tänk på att har du lyckas få det här jobbet så kommer du med största sannolikhet lyckas få ett annat jobb om du tackar nej.
MONEY TALKS!Vill du hålla koll på vad du kan förvänta dig i lön? Gå in på www.lönestatistik.se och få statistik över medellönen för olika yrken. Bra att ha koll på inför lönesamtalet!

Bilden hämtad från www.e24.se

Forsättning följer...

Här är lite tips från drakarna!


Draknästet!

Det är vanliga människor som deltar med verkliga affärsidéer och riktiga pengar som satsas! Jag pratar självklart om draknästet. Det är nog ett av mina favvo program.
De som blivit utvalda får komma dit och pitcha sin idé till fem duktiga personer som kan satsa pengar i deras företagidé. Om de gillar idéen vill säga. Det är intressant och se hur människorna som deltar pratar och agerar, hur de tar emot kritik och beröm och framför allt, vad de går med på för deal.

Det enda jag funderat över är hur de som är med vågar gå ut i media med sin idé. Om de har tagit patent på det så fair enough men om det ej är en uppfinning går det ej att ta patent och hur fan gör dem då? Det finns ju hur många hungriga entrepenörer utan en idé som gärna hugger tänderna i saftiga idéer.Jag längtar till nästa säsong börjar! Någon som vet när det börjar igen?


Acceptans?

Jag har fått offerten nu som jag hade mailat om och det är otroligt bra priser men ska ändå försöka presse ner dem lite. Nu gäller det bara att hitta företag som är intresserad av min idé men vem är inte det? Sociala Medier är väl nya IT grejen? Think ouside the box!

Jag pratar i koder, jag vet.

Le love!

Det var länge sen jag skrev någonting om kärlek. Jag fungerar på ett så ganska roligt sätt när det kommer till just kärlek. Mitt kärleksliv och karriärsliv har en koppling. Sedan min första kille (som för övrigt är en god vän till mig nu) har jag bara dejtat killar som inte är bra för mig. Men varje gång de gjort något som fått mig att må dåligt - ja exempelvis gjort slut - så har jag fått ett självförtroende som adrenalinsierats (finns ens inget ord som heter så) ända ut i fingertopparna! Jag har lagt all den energin på min karriär då. Jag har tack vare mina dåliga förhållanden fått pepp och driv till att lyckas med min karriär. Mina kompisar tycker jag är knäpp som får sån energi av det men samtidigt är det ju super bra eftersom jag slipper sörja över det dåliga jag gått igenom och kämpa med något jag älskar - min karriär!

Jag har länge sagt att jag en dag ska stå på toppen och skrika FCUK YOU till alla som behandlat mig dåligt. Det var drömmar jag hade när jag var yngre. Nu vill jag hellre stå på toppen och räcka ut en arm till alla som behöver hjälp, kanske skrika ut något i stil med YOU WANNA BE ON THE UPPER EDGE? Join me.

Det är ganska lätt att dra ut sin frustration på dåliga saker istället för att ta den enorma energin frustrationen innehåller och lägga den på något som driver DIG framåt.

Om jag hade suttit med en terapeft nu kanske hon hade sagt att jag letar mig till dåliga killar för att få den här kicken men det är absolut inte sant. Jag är bara väldigt noggrann med vad jag lägger min energi på när jag väl mår dåligt. Varför slösa den på något så onödigt som att må dåligt när man kan må super bra!The tippin point

Jag vet att min bloggvän har rekomenderat den här boken men jag måste lägga några extra ord på den. Den är så jävla bra! Den ger en verkligen hopp! Man blir peppad av den. Läs den!

Här är några citat från Gladwell som skrivit boken:

"Ideas and products and messages and behaviors spread like viruses do."

"The moment of critical mass, the threshold, the boiling point."

"The success of any kind of social epidemic is heavily dependent on the involvement of people with a particular and rare set of social gifts."Läs mer om boken på wikipedia.

Spontanansökningar ger resultat!

Sök upp minst fem olika företag och skicka spontanansökningar till dem. Skriv varför du söker dig till dem och hur du vill jobba dig uppåt. Vart du ser dig själv om fem år och vad du kan bidra med. Som ett av de företag jag var på intervju hos sa: Inget företag släpper en guldfisk i havet när de har den i sitt akvarium. Vad de menade var att varför släppa taget om en kandidat man gillar när man har den rakt framför sig. Klart som fan man bokar in ett möte då, hade iaf jag gjort om jag hade ett företag med guldfisken framför mig!


KAN, VILL, SKA!Alla 80-talister kommer väl ihåg Barbapappa? Ett kultförklarat barnprogram som får många minnen att väckas. Jag har tidigare nämnt att jag fick en bok på Primes introkurs om just 80-talister och deras syn på ALLT. Vilka stora händelser vi minns, vad vi inte minns men framför allt hur vi framställer oss själva till olika arbetsgivare!

Om en 60-talist hade två jobb under sin livstid så har en 80-talist två de första jobbåret, under livstiden går ej ens att räkna på en hand. Sånt här och massa annat roligt skriver de i boken. Vill ni ha ett ex så kommentera gärna så skickar jag ett!

Några ord som jag nappade på som 80-taliser förknippas med var: KAN, VILL, SKA!

Boken som ger dig drömjobbet?Det är bra att ni läsare börjar komma med synpunkter på vad vi skriver. Det buggar och tackar vi för. En av er läsare har påpekat att det var bra med boktips, men han tyckte att det hade varit ännu bättre om jag skrivit en beskrivning av varje bok. Så därför tänkte jag ta till mig av den konstruktiva kritiken och berätta lite kort om böckerna. Börjar med Jobbsökarboken av Charlotte Hågård.

Charlotta Hågård är av Sveriges ledande karriärexperter. Hon har coachat tiotusentals människor till att finna nya jobb och hon har även utbildat många coacher. I denna bok skriver hon om 12 snabba steg till ett nytt jobb.

Boken är fylld av övningar och praktiska råd. Det går in på ämnen som att skaffa sig självinsikt, målsättning med jobbsökandet, kartläggning av arbetsmarknaden, hur man blir en framgångsrik nätverkare, hur man skriver CV och hur man marknadsför sig på bästa sätt.  Boken kräver en heldel tid men arbetar man sig igenom alla övningar är jag övertygad om man är betydligt bättre förberedd.  Förhoppningsvis hittar man drömjobbet snabbare också.

Jag har själv lyckats arbeta mig igenom knappt en tredjedel. En nyttig övning som jag gjorde igår kväll gick ut på att fundera ut 8 nyckelvärden som jag vill att mitt jobb ska innehålla.

Det jag kom fram till var:

1.     
Trygghet 2. Bra betalt 3. Självständighet 4. Förändring & variation 5. Kompetens utveckling 6. Tillhörighet 7. Arbetsglädje 8. Organisations inflytande

Denna övning kan vara nyttig att göra oavsett om man vill byta jobb eller inte. Den kan också vara väldigt bra om man är student och letar efter sitt första jobb.


Tillbaka på jobbet

Idag har jag varit tillbaka på jobbet efter att ha varit borta fyra hela dagar. Tidigare har jag inte haft en enda sjukdag på över ett år. Jag hör till dem som har alldeles för hög arbetsmoral för att vara borta från jobbet. Den senaste månaden har jag dock varit sjuk i två omgångar. Kanske borde ta mig ett tankställare att inte ha så mycket på gång hela tiden.

Det kändes ok att vara tillbaka men inte mer. Tror visserligen att alla jobb går upp och ner. Tänker på det som Nasim skrev: Kämpa där du är.


IKEA GARDEROB

Kommer ni ihåg att jag tävlade i Ikeas tävling GARDEROB. Nu har de utsätt de 25 finalisterna och gud vad jag är imponerad av alla! Ska gå förbi biblioteksgatan imorgon och kolla alla bidrag där de har öppet hus mellan 12.00 - 18.00. Det är i pop-up butiken, väldigt häftigt tror jag att det kommer bli! Tar med mig kameran hörrni.www.ikeagarderob.se

Förebild


Kort fakta: Storbritanniens första kvinnliga premiärminister. Hon var premiärminister mellan åren 1979–90. Hennes auktoritära ledarstil gav henne namnet "järnladyn". Hon ledde det konservativa partiet till seger i tre val men avsattes efter en maktkamp. Thatcher anses allmänt som en av de viktigaste brittiska politikerna under det senare 1900-talet.  Hon har väckt starkt stöd men också starkt motstånd.

Jag har många förebilder och en av dem är Margaret Thatcher. Tror det är viktigt att ha många olika förebilder som man kan läsa om och få inspiration av. Jag skrev min C- uppsats om Thatcher. Det var mycket intressant. Borde nog leta fram den och läsa igen.

Jag beundrar Margaret Thatcher på många sätt. Utan att lägga någon som helst politiks värdering i det hela är hon en kvinna som vågade står upp för sina ideal. Hon vågade driva igenom sin politik trots kritik inom och utanför det egna partiet. Det krävs stort mod och självförtroende för att åstadkomma det hon gjorde.  

Jag tror det är många av oss skulle göra bättre ifrån oss, om vi bara hade lite mod i oss att göra det vi verkligen tror på. Utan att få kalla fötter så snart vi möter lite motstånd. Detta gäller både privat och på arbetsplatsen.Bilden är hämtad från http://americansfortruth.com/uploads/2009/02/maggie_thatcher.jpg

Dagens citat


Några fantastiskt sköna ord från Håkan Hellström, hämtade från senaste numret av Filter.

Detta är ingen träningsblogg men...

Jag som vet hur viktigt det är att träna för att må bra och kunna göra KARRIÄR tipsar här nu om gratis träning på Friskis och Svettis. Skynda fynda!

Måndag 25/10
11.50 Medel pass, Annexet Rörelse&Ro
17.45 Medel pass, Annexet Rörelse&Ro

Tisdag 26/10
19.00 Bas pass, Annexet Rörelse&Ro
19.30 Medel pass, City

Onsdag 27/10
18.00 Bas pass, Annexet Rörelse&Ro

Torsdag 28/10
07.00 Medel pass, City

Fredag 29/10
16.30 Medel pass, Annexet Rörelse&Ro

Söndag 31/10
16.00 Medel pass, City


Miranda Hobbes - i look up to u!Miranda Hobbes som spelas av Cynthia Nixon är en karriär-mindes jurist med mycket cynisk syn på relationer och män. Miranda har examen från Harvard University Law. 

Miranda är förnuftets röst. I första avsnitten framställs hon som en maskulin och väldigt trångsynt men denna bild mjuknar upp under åren,
särskilt efter att hon blir gravid med sin on-again, off-again pojkvän Steve Brady, som hon så småningom gifter sig.

Födseln av hennes son, Brady Hobbes, tar upp nya frågor för hennes typ A, arbetsnarkoman personlighet, men hon finner ett sätt att balansera karriär och privatlivet på.

Av de fyra kvinnorna är hon den första att köpa en lägenhet (en indikator på hennes framgång). Hon ger upp väldigt mycket av det hon gillar då hon väljer att flyttar till ett radhus i Brooklyn men hon öppnar även upp andra dörrar för familjen och deras liv tillsammans.

Miranda Hobbes är en person jag ser upp till, medan många förälskar sig i Carrie och Samantha var jag en utav få som fångades av Mirandas trångsynta syn på män och hennes glöd och passion för hennes jobb. Jag gillar det faktum att hon gör allt för att klätta upp på karriärsstegen men samtidigt kan balansera detta med hennes familjeliv. Hon blev ju trots allt VD på det nya företaget med ett barn under armen!

Schema!

Vad: Affärsplanen - Din karta och kompass på vägen till framgång
När: 9 november kl: 18.00 - 20.00
Var: Handelshögskolan, Aulan

Vad: Vem är din kund?
När: 16 november kl: 18.00 - 20.00
Var: Handelshögskolan, sal 750

Vad: Utveckla din marknadsstrategi och bygg ditt varumärke
När: 24 november kl: 18.00 - 20.00
Var: Handelshögskolan, KAW

Vad: Skydda din affärsidé
När: 30 november kl: 18.00 - 20.00
Var: Handelshögskolan, KAW

Vad: Försäljning - Nyckeln till att lyckas
När: 25 januari kl: 18.00 - 20.00
Var: Handelshögskolan, KAW

Vad: Hur organiserar du ditt företag?
När: 15 feburari kl: 18.00 - 20.00
Var: Handelshögskolan, KAW

Vad: Lär dig grunderna i budgetering och lönsamhetsbedömning
När: 22 februari kl: 18.00 - 20.00
Var: Handelshögskolan, KAW

Vad: Prova på att pitcha din affärsidé
När: 8 mars kl: 18.00 - 20.00
Var: Handelshögskolan, KAW

Vad: Vilken finansieringsform passar dig?
När: 15 mars kl: 18.00 - 20.00
Var: Handelshögskolan, KAW

Helgens planer och lite andra!

Jag har ett fullproppat schema i helgen och det ska faktiskt bli lite kul att göra lite nytta. Även om det mesta kommer blandas med nöja...

Fredag:
Skriva på affärsplanen
Gå runt på stan med E och inhandla min välförtjänta present, en Marc Jacobs tisha!
Förfest hemma hos I för att senare dra ut till någon ny klubb i Fridhemsplan.

Lördag:
Forsätta skriva på affärsplanen
Förfest hos A för att senare dra på hemmafest i Danderyd

Söndag:
Sätta ihop min och Ls affärsplan för att sedan ladda upp den och vara med i första delen av Venture Cups tävling. Nu drar det ihop sig!
Träffa Stelina och planera bloggen och en gerillakupp som vi har på G.

Sen har jag en vecka ledigt innan jag börjar mitt nya jobb. Det ska bli väldigt spännande, jag är peppad, laddad och redo att visa vad jag går för. Den veckan jag är ledig är inte = helt ledig för min del, då jag ska forsätta i tävlingen med Venture Cup, det är ju fler delar som ska skickas in och affärsplanen är bara den första av alla tusen. Så jag kommer med updates hur det är..

By the way, var det någon av er som var på Venture Cups första föreläsning? Hur var det? Jag hörde att han som föreläste var GRYM! Jag var inte där för jag blev sjuk den dagen men jag ska gå på nästa, lägger upp schemat igen så ni kan checka det!

Karriärstrappan!Jag gick precis upp ett steg på karriärsstegen för vet ni vad, jag fick jobbet! Hurra hurra hurra.

Offert

Jag har dragit in min vän i det nya projektet jag har på G, samma vän som jag har Praktikbyrån med, känns alltid lättast att ha en och bolla idéer med. Vi har begärt offerter från massa olika tryckerier och hoppas nu komma fram till en bra deal med dem. Mer om vad det är kommer ni säkert att märka snart, det här ska gå snabbt och det börja NU!

Så nu ska vi träna på att pitcha så vi lyckas sälja in det till företag. En pitch ska vara max 1 minuter har vi lärt oss och under den minuten ska man hitta presentera sig, presentera idéen, presentera varför idéen är så bra och vad företaget vinner på det. Det är svårt men det går!

Google offices around the world!


Nya AffärerFick ett spännande tips från en god vän idag. Veckans Affärer och Privata Affärer har gjort en helt ny satsning på entreprenörskap. Tidningen Nya Affärer riktar sig till alla som driver eget företag. De beskriver själva att tidningen ska innehålla matnyttig information om hur man lyckas få sitt företag att växa.  På http://nyaaffarer.se/magasin/ kan du beställa första numret helt kostnadsfritt.  Jag gjorde en beställning precis och väntar nu med spänning på att få tidningen i brevlådan. Gå gärna in på deras hemsida också och läs mer.


Kom igång!

Hur går man egentligen tillväga när man har en affärsidé och inga pengar att satsa på den? Jag har själv varit och är väl lite i den sitsen. Så jag tänkte ta upp lite tips på hur man kan lyckas ändå.

Leta sponsorer - företag har massa pengar och smart är väl det att kolla vilka företag det går bra för. Om ett företag tror på din idé så finns det mycket hjälp att hämta. Våga bara fråga!

Affärs änglar - företag som blir delägare av ditt företag. Se till att de som du samarbetar med är seriösa och ger den hjälp du verkligen behöver. Diskutera och fundera innan du skriver på något.

Privata personer - var sjunde svensk är miljonär, det vill säga - din arbetskollegas pappa eller din grannes son eller din bästa väns lillesyster kan vara den personen som kan hjälper dig komma igång med din affärsidé.

Förutom att fiska pengar så är kontakter väldigt viktigt även här. Jag tar upp det än en gång, dina bekanta är dina viktigaste kontakter. De kan besitta kunskap som du behöver och eftersom ni är bekanta kanske du kan få det till reducerat pris. Som min lärare sa på högskolan - kolla på personen till vänster, han eller hon kan vara din chef i framtiden så var vän med alla i klassen!


Ny idé föds!

Jag sitter och läser om nya affärsidéer folk har. Jag googlade och fann massa roliga sidor där folk delar med sig av sina roliga, lustiga, knäppa, geniala idéer! Man blir sjukt inspirerad och road... Och så plötsligt händer det - en ny idé föds.

Jag har tusen idéer, många jag lagt ner för att det är för stort projekt men denna är väldigt simpel. Det enda jag nu måste hitta är en fabrik som tillverkar det jag letar efter, imorgon blir det research!


WORK HARD, PLAY HARDER!


Ditt humör!

Ditt humör kan avgöra hela din dag, börjar det dåligt forsätter det oftast så för att ens inställning är där. Innan jag går till jobbet brukar jag sätta på en musikvideo som alltid får mitt humör på topp. Det kan vara vilken skit sak som helst som kommer ivägen men så fort jag hör hennes röst feat hans så börjar jag le och dansa. My hips don't lie - I am happy now!


Sanningens ögonblick.

Jag och min kollega har börjat skriva på vår affärsplan som ska skickas in till Venture Cup senast nästa vecka. Det går ganska bra men vi har upptäckt en konkurrent men det gör bara saken roligare, GO PRAKTIKBYRÅN!


Did I lost myself in this?

Jag pratar med min vän, hon den super duktiga som fick jobbet. Jag pratade om att jag ska skriva ner en lista på fem olika branscher jag kan tänka mig jobba inom och under varje kategori lista fem företag. Det blir en lista på totalt 25 företag. Till varje företag skriva upp vad som krävs för att komma dit och sen sätta upp en lista på hur de meriterna kan komma att listas på mitt CV.

Så nu tänkte jag skriva den listan!


Dagens citat

Det behövs ofta mer mod för att ändra sin mening än att förbli den trogen.

Willy Brandt (1913- 92) Västtysklands förbundskansler

www.volontarbyran.org


Behöver du utöka ditt CV för att lättare få det jobbet du drömmar om? På Volontärbyrån har du möjlighet att utöka ditt CV samtidigt som du gör en insatts för att förbättra världen.  Volontärbyrån förmedlar olika typer av ideellt arbete . Det kan vara allt ifrån att hjälpa flyktingbarn med läxläsning till att sköta marknadsföringen av en organisation. Om du inte hittar något just nu som passar dig kan du göra en bevakning så att nya uppdrag som matchar din profil kommer direkt till din e- post.   


P1 tönt

Jag har varit hemma med huvudvärk och feber i tre dagar nu. Har inte haft ork till någon annan än att lyssna på P1, läsa tidningar, sova och blogga. I dag är det första dagen som jag känner mig någorlunda pigg. Det som slår mig är att jag älskar att lyssna på P1. Det är bra och fördjupande nyheter. När jag var student, och satt hemma och pluggade, lyssnade jag mer eller mindre varje dag på ett program som heter Ring P1. Jag har lyssnat på programmet nu dessa tre dagar och kommit underfull med hur viktigt det är att faktiskt lyssna på andra människors åsikter. Andra människor som inte utgör sin egen vänskapskrets. Programmet går ut på att olika människor, privat personer, ringer in och framför åsikter om dagsaktuella ämnen. Idag diskuterades bl.a. den ”nya lasermannen” i Skåne.

När man diskuterar saker med sina egna vänner är det nästan alltid så att alla tycker ungefär samma sak. Det kan skilja sig något men alla har samma värdegrund. Det är nånstans därför man många gånger gillar varandra. Även om man inte tror det själv är det lätt att bli färgad. Det blir liksom en klubb för inbördesbeundran. Detta är något som jag tror är viktigt att vara medveten om för att bli framgångsrik som medmänniska och i karriären. Människor som inte har förstålelse för och kunskaper om andra människor kommer aldrig nå särskilt långt.

Jag tycker alla politiker i detta land borde lyssna på Ring P1 för att få förståelse för verklighetens folk som Göran Hägglund så kärt säger. Lika viktigt som det är för en politiker att lyssna på sina väljare är det för en företagsledare att vara ute bland sin personal och sina kunderna. Förståelse och kunskap skapar framgång!


Kärnvärden

Min karriärcoach har gett mig i uppgift att fundera över mina kärnvärden och ställa dem emot varandra. Jag fick välja ut 10 värden bland ett hundratal. Jag gjorde en tabell med värdena, vertikalt och horisontellt, fyllde sedan i värdet i rutan som jag värderade högt av de två som mötes i tabellen. Efter det räknade antal gånger jag valt respektive ord. Resultatet blev;

1. Mat
2. Kärlek
3. Familj
4. Vänskap
5. Ekonomisk säkerhet
6. Personlig utveckling
7. Engagemang
8. Kreativitet
9. Njutning
10. Karriär

När jag ställde värdena mot varandra blev något väldigt tydligt för mig. De fem värdena som fick flest poäng är vad jag anser vara grundläggande behov för att vara lycklig. De andra fem handlar mer om självförverkligande. Det jag lärde mig av denna övning är att just särskilja dessa värden ifrån varandra. Det gäller att påminna sig om vad som är viktigast i livet och vad som handlar om ren självförverkligande. Återigen gör Maslows behovstrappa sig gällande.

Vad är dina kärnvärden? Vad tycker du är viktigt i ditt liv? Hur hittar du balans mellan de olika värdena för att få en bättre helhet?

Ger mig in i jämställdhetsdebatten

Jag länge funderat på en sak angående den jämställsdebatt som pågår i Sverige.  Jag skulle inte kalla mig själv feminist inte för att jag inte tror på kvinnors och mäns lika värde.  Utan för att jag hellre vill kalla mig liberalist. Jag tror på individens egen förmåga och de mänskliga rättigheterna. Man som kvinna, barn som vuxen, rik som fattig, svart som vit, alla ska ha lika rätt och samma möjligheter.

Anledningen att jag inte vill kalla mig feminist är för att jag tycker det är fel att de erkänner mannen som norm i samhället. Feministerna pratar hela tiden om att vi kvinnor ska eftersträva och göra allt som männen gör. Varför kan vi inte vända på debatten och utgå från kvinnan som norm? Varför måste männen jobba så mycket och försörja sina familjer? Varför får inte männen lyxen att vara föräldralediga och ha tid att lära känna sina barn på riktig? Varför är ansvaret för familjen mindre värt än tjäna pengar och göra karriär? Varför är det inte synd om männen som genom tiderna inte fått vara hemma och ta hand om sin familj?

I de bästa av världar tjänar män och kvinnor lika mycket för lika arbete, jobbar lika mycket och delar lika på föräldrar ansvaret.  Och för att nå den bästa är världar tror jag att vi måste vända debatten och värdera familjeansvaret högre än vad vi gör idag. Det måste bli högre status bland män att vara hemma med barnen och klassiska kvinnliga värden måste bli mer attraktiva! Fortstätter vi att ha de manliga värdena som norm kommer förändringen ta mycket längre tid. Kvinnor och män måste mötas halvvägs för att vi ska skapa en förändring. Problemet är inte bara att vi har för få kvinnor på ledande poster. Problemet är att vi även har för få män som väljer familjen framför karriären.


BelöningenEfter en höst fylld av jobb och studier börjar jag se framemot vår New York - resa. Här är en bild på vårt hotellrum på Madison Avenue, CARLTON HOTEL.


BOOKS!
Några av mina vänner har efterlyst tips på bra böcker. Här kommer ett ur val av de jag läst på senare tid.

Good to Great- Jim Collins

Mitt liv- C.G Jung

Den tändande gnistan - Malconlm Gladweu

Krama din skugga – Debbie Ford

Jobbsökarboken  -  Charlotte Hågård

Våga vinna - Jack Canfield & Mark Viktor Hanson

Jorden de ärvde - Björn Af Kleen

Fursten - Machavelli

Handelsmännen - Bo Pettersson

Historien om IKEA- Bo Pettersson

Och världen skälvde - Ayn Rand

Stora retorikboken - Göran Hägglund

Det var inte mitt fel – Ann Heberbein

Konsten att läsa tankar – Henrik Fexeus

Så blir du rik – Donald J Trump

Dynastin Stenbeck – Stellan Björk


Vassaste kniven!

Ladies på Östermalm är ett program som ska gå på TV4 plus i höst. Det är om de glamourösa vardagslivet hos tre av de mest fashionabla kvinnorna inom Östermalms societet. I serien får man en inblick i Nätverkspecialisten Grete Qviberg, affärsjuristen och modedrottningen Gaby Borglund och den norska entrepenörskvinnan Tone Oppenstam.Ladies på Östermalm har premiär i TV4 Plus inom kort och det ska bli mycket spännande att se hur man får följa kvinnorna, jag hoppas självklart det är från en karriärssynvinkel och ingenting annat!


Bästa vännen!

Min bästa vän har fått ett jätte bra jobb! Ett jobb som hon länge har kämpat för. Hon kämpade inte för att få det utan hon kämpade för att komma dit. Hon har en tre årig designutbildning i bagaget, många månaders projektanställning och idag fick vi alla veta att hon fick fastanställning. Jag kan bara vara stolt och säga, vad vare jag sa - 

Du lyckades! 


Kämpa där du är!

Min förra chef sa något väldigt klokt, jag måste citera henne:

"Du kan inte komma vidare på din karriär om du inte kämpar och visar resultat med dina arbetsuppgifter som du har idag."


Jag ska jobba på mitt tålamod. Jag lovar.

LOGGA UT!

När jag var student var det en sak jag hade svårt för, koncentrera mig. Eller det var svårt att börja koncentrera sig men när jag väl hade kommit igång var det inte så svårt.

En sak jag dock lärde mig var att jag måste ha regelbunda pauser, utan pauser blev jag galen. Jag pluggade ca 50 minuter sen tog jag en paus på 15 minuter för att återhämta mig. Under dem 15 min fick jag göra vad jag ville, vara online, prata i telefon, sitta och glo rakt in i väggen. Valet var fritt. Men valet under min studietid var inte så fri. Jag skulle plugga och ingenting annat. Så försökte vissa gånger att vara online på MSN samtidigt, ha facebook sidan uppe eller bara den där braiga bloggen... det funkade inte. Så jag loggade ut.

Nu i efterhand kan jag ta mig på axeln och säga att jag klarade varenda tenta och det med bravur. Så kära ni, logga ut och ge plugget tid - det ger så mycket i längden!

Vad skulle du göra om du var ekonomiskt oberoende?

Ända sedan jag var lite har jag fått höra att man inte blir lycklig av pengar.  Jag tror inte heller det, däremot är jag helt övertygad om att pengar innebär frihet. Frihet att utforma våra liv precis som vi själva vill.  

Om jag skulle vara ekonomiskt oberoende skulle jag bosätta mig på en ö i Stockholms skärgård tillsammans med min pojkvän.  Jag skulle köpa vårt drömhus! Jag skulle ge min pojkvän möjlighet att förverkliga sina drömmar om en lite restaurang som han kunde ägna sig åt på halvtid och vara hemmaman resten av tiden. Han skulle få fixa med huset och trädgården och få känna sig händig som han älskar.  

Själv skulle jag hjälpa unga människor att förverkliga sina drömmar. Jag skulle öppna ett hus med olika avdelningar som främjar att unga människor förverkligar sina karriärers drömmar. En avdelning skulle vara ett bibliotek fullt med inspirerande böcker. En annan avdelning skulle inriktad på entreprenörskap, där ungdomarna skulle få möjlighet att få hjälp och stöd att starta eget företag. En tredje avdelning skulle vara inriktad på dem som vill göra en yrkeskarriär. Där skulle det finnas hjälp med allt från att skriva CV och personliga brev till att få råd och stöd frågor rörande yrkeslivet. På väggarna i byggnaden skulle vara fullt med berättelser om människor som har lyckats förverkligat sina drömmar. Hela huset skulle möjliggöra för unga att träffa människor i verkligheten som har åstadkommit det som de själva drömmer om. Alla som ville skulle få en egen mentor och cirka en dag i veckan skulle jag anordna föreläsningar i aktuella och intressanta ämnen.

Även om ekonomisk oberoende inte är något jag strävar efter utan mest drömmer om så tycker jag det är värt att fundera över vad man skulle ägna sitt liv åt om man var det.  Det är relevant av det anledningen att det säger något om vad man egentligen vill göra med sitt liv. Frågan jag ställer mig är; Om jag nu inte kommer att bli ekonomiskt oberoende, kan jag på något sätt förverkliga mina drömmar på något liknande sätt?

Jag hoppas det, och jag har kommit några få meter på den långa vägen.  Jag har börjat spara pengar så att jag en dag kan bo vid havet.  Jag har startat denna blogg för att kunna inspirera andra. Nu återstår det att hitta ett jobb som innehåller något inslag av det som huset rymmer. Är det någon som har tips om vart man kan hitta ett sådant jobb?


Sociala nätverk styr ditt livEn kollega till mig tipsade mig om två artiklar i Svd som handlar om hur nätverk styr våra liv mer än vad vi tror.  I artiklarna görs det gällande att budskapet om att det är vi själv som bestämmer över vår egen framtid inte är särskilt realistisk. Vi lever i en värld omgiven av olika nätverk och det är influenserna ur de nätverk vi befinner oss i som avgör vad vi gör med vårt liv.

Läs gärna artiklarna på: 
http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/psykologi/fastna-inte-i-fel-natverk_5534849.svd
http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/psykologi/du-ar-dina-sociala-natverk_5528657.svd

Som jag tolkar båda artiklarna handlar det om att vara medveten om det nätverk man befinner sig i och hur det påverkar ens liv. De handlar också om som jag var inne på igår. Våga ta klivet ur vår trygghetszon. Våga vidga våra vyer och sök kontaktar utanför det egen befintliga nätverk.

Detta ska bli min nästa utmaning. Jag ska återigen våga ta kliva ut ur min trygghetszon och kontakta en person som jag beundrar.  Jag ska be personen att beskriva vilken inställning den har till sitt arbete och hur personen hamnat där den är idag. När jag har genomfört detta kommer jag att redovisa svaren här på bloggen så att ni alla kan få nya influenser.


Internship!

När jag var i London kom jag i kontakt med företag där jag kunde göra internship (praktik) men i och med att jag bestämde mig för att åka hem och satsa på allt här hemifrån så kom jag på att det ändå kanske finns några utav er som vill veta mer om just praktikplatser i London.

En sida där de annonserar ut praktikplatser inom modevärlden är: http://www.fashionmonitor.com/jobs/
Det finns massa roliga tjänster utannonserade och jag lovar du har stor chans att få platsen bara du ger ditt personligabrev lite extra krydda! De gillar go´et i Svenskar. En annan bra sida som egentligen är bra till allting, leta lägenhet, hitta praktikplats, vänner, kurser, jobb osv. är http://www.gumtree.com/london/.
Om du är duktig på att hitta guldkornen bland allt annat så är sidan väldig smidig och en variant av Eniro här i Sverige, man finner det mesta man söker efter.

En tjej som praktiserar i London just nu och som har en blogg där hon skriver om sitt dagliga liv är http://absolutboston.se. Hon praktiserar på Escada och har varit i London i 10 månader nu. Hon jobbade sjukt hårt i Sverige innan hon hade fått ihop sitt startkapital, förvisso har hon familj i London och hade därmed boendet färdigt redan innan men jag beundrar henne! Av bara hennes blogg har hon visat att hon är en super ambitiös person som ger gärnet där hon är. Hon har gett Escada 10 månader, i form av en praktikplats - ingen anställning! Det kallar jag att se ljuset i slutet av tunneln. Keep up the good work girl.


Ta hjälp av vänner men bestäm själv!

Jag har väldigt längre grubblat över min karriärsstege. Om jag är nöjd med de mål jag satt upp, om jag går efter vad jag vill och inte vad någon annan säger åt mig att göra, om jag strävar efter det bästa?
Jag kom på mig själv att jag inte satt upp något mål vart jag vill befinna mig karriärsmässigt om fem år, jag har sagt det i tomma intet men inte skrivit ner det svart på vitt.
Jag har gått för mycket på vad andra tycker och riktigt lyssnat på mig själv och mitt hjärta.
Jag har tagit förhastade beslut i mitt liv som oftast lett till bra slut men ändå. Så nu tänkte jag ta tag i det här. Idag är jag 24 år gammal och min checklista planerar mina näst kommande 5 år. Nasim, 29 år. Wow.

Långsiktigplan
1. Vara en "somebody" dvs ha en högre position på jobbet
2. Köpa en lägenhet i centrala Stockholm
3. Ha mitt egna kontor
4. Kunna boka en biljett till semestern som inte är med Ryan Air (haha)

Hur kommer jag dit
1. Ha TÅLAMOD!
2. Jobba på de delar som hindrar mig att komma vidare
3. Våga mingla mer på jobbet
4. Kämpa, kämpa, kämpa och inte ge upp!
bild: http://www.contemporist.com

När drömmar går i uppfyllelse
När jag var 25 år, dvs. för 3 år sedan skrev jag ner 5 mål som jag skulle ha uppfyllt innan jag fyllt 30 år. Jag hittade dessa häromdagen när jag städade bland mina gamla anteckningsböcker.


1.       Snart gift eller åtminstone hittat den rätta

2.       Uppnått framgång på jobbet

3.       Har en fin lägenhet i centrala Stockholm

4.       Har köpt några exklusiva väskor

5.       Varit i New York

Jag har även skrivit ner hur jag skulle nå upp till dem

1.       Dröm, våga, gör

2.       Arbeta HÅRT!

3.       Förändra de sakerna hos dig själv som är nödvändiga

4.       Tro på dig själv och kämpa trots motvind

5.       Lär av andra och dina misstag


Jag har två år kvar tills jag fyller 30 år. Än så länge har jag kommit ganska långt. Jag hittat den rätta. Jag bor i en jättefin lägenhet på Karlaplan. Dock äger min pojkvän lägenheten, men jag är halvvägs till handpenningen.  Vi åker till New York den 12 november! Har inte köpt några exklusiva väskor men jag planera att köpa en i New York. Det går bra på mitt jobb men jag är ännu inte framgångsrik enligt mina egna mått.

Att skriva mål är något som jag rekommenderar alla att göra. Dels för att ha sikten klart vart man ska, dels för att kunna ge sig själv en klapp på axeln när man har uppnått något av målen. Det är bra att båda ha små och stora mål, på kort och lång sikt för att man ska kunna se att man faktiskt har kommit en bit närmare och klarat av somliga av målen.


Dags att byta jobb?
Hittade  några roliga serier om arbetslivet av Sofia Olsson på www.karriarstimulatorn.se/Sidor/Seriestrippar.aspx


Dagens citat

Gud var nöjd med sitt arbete. Det var hans stora misstag.


Samuel Butler (1835- 1902) Brittisk författare

Fashion College of LondonIdag fick jag hem Fashion College of Londons katalog. Det betyder att det är hög tid att skicka in alla papper. För er som funderar på att plugga där, börja med ansökningen NU! Det är mycket MYCKET pappersarbete och det tar tid att få allt klart. Det ska vara betyg, intyg, brev you name it! Jag har ju kommit fram till att London inte riktigt är min stad att leva i. Jag älskar London men bara att semestra till! Mitt andra hem fast inte bostadsort. Så jag har valt att inte söka till skolan, dessutom satsar jag ju inte på plugget just nu utan på jobb! Men för den som vill söka, GÖR DET, det är en super bra skola! Har vänner som gått där och de kan ingenting än vara nöjda 100 av 100 möjliga. Bra merit och bra utbildningar!

Läs mer här: http://www.fashion.arts.ac.uk/
Steget ur trygghetszonen

Ibland måste man göra saker som man tycker är riktigt jobbiga och läskiga. Detta kan vara olika saker för olika människor. Ett bra sätt att lyckas övervinna sin rädsla är att hitta motivation till varför man ska utsätta sig för det hela.

I helgen har jag hållit ett tal till min syster på hennes bröllop för 75 personer. Det var en riktig utmaning för mig. Jag har aldrig hållit ett tal för så många personer och min nervositet började långt innan jag ens börjat skriva talet. Det som motiverade mig var givetvis att jag så gärna ville hålla ett ta till min syster på hennes stora dag. Men jag lyckades också motivera mig själv genom att tänka på att jag skulle utmana mig själv och därigenom utvecklas som människa. Talet gick långt över förväntan, jag fick min syster bli rörd till tårar och lockade publiken till skratt. Det var många som kom fram efteråt och gav mig bedöm.  Jag har nu lärt mig något nytt om mig själv. Jag kan skriva och hålla tal. Det känns fantastiskt. Jag klarade något som jag oroat mig så mycket över och jag klarade det med bravur. 

Vår trygghetszon är den plats där vi känner oss säkra. Det är våra invanda mönster, det vi är vana med, som utgör trygghetszonen.  Trygghetszonen eller komfortzonen som den också brukar kallas är nödvändig för att vi ska känna oss lugna och trygga, men den håller oss också tillbaka. Den kan hindra oss från att förverkliga våra drömmar och uppnå vår fulla potential. Vi skulle kunna bli så mycket mer om vi bara vågade ta klivit in i det okända. Vi måste våga för att vinna.

Vi måste våga utmana oss själva till att göra saker vi inte gjort förut. Första gången man gör något är det alltid läskigt och svårt men övning ger färdighet. Tänk bara på hur det kände första dagen på din arbetsplats och hur du känner nu.För att växa och förändras måste vi först börja med att göra dessa förändringar i vårt tankemönster, för att sedan se dem ske i verkligheten. Vår trygghetszon är bara en mental gräns som vi behöver övervinna. Om vi tydligt visualiserar oss själva till att ha de saker vi vill ha skapas en ny bild av oss själv. Det gamla invanda mönstret känns såsmåning oacceptabel. Vi kommer till en punkt där vi måste börja agera mot vår rädsla.

Ett råd är att börja i det lilla och hitta saker som motiverar dig om det som du måste göra inte motiverar dig tillräckligt. Försök att ändra ditt tankemönster. Ett exempel annat på hur man kan göra för att göra något man tycker är läskigt är när jag skulle ta körkört. Jag var inte alls motiverad med kände att jag var tvungen. För att hitta motivationen kom jag på att jag likna bilkörning med problemlösning. Jag älskar att lösa problem. Varje gång jag skulle parkera, tänkte jag för mig själv; ”Ok, nu ska du lösa ett problem, hur gör du det på bästa sätt?” Jag hittade något som motiverade mig mer än att ta körtkort och något som motiverade mig att göra något jag var rädd för.

Ändra ditt tankemönster, visualisera dina drömmar, och kliv utanför trygghetszonen så kommer du bli förvånad över din egen förmåga.


Investera i dig själv

Efter några dagar semester är jag nu åter i bloggens världen och känner mig manad att reda ut en sak.Några av er läsare har frågat om jag och Nasim inte bryr sig om något annat i livet än på våra karriärer. Det är en mycket relevant fråga även om svaret är ganska självklart. Givetvis, som för de flesta andra, så kommer våra familjer och vänner i första rum. Men att inte bry sig om sin karriär är som att inte bry sig om hälften av sin vakna tid. För alla oss som jobbar heltid är det precis 50 % av vår vakna tid som vi spenderar på våra jobb (även restid är inräknat).  Hur vill du leva ditt liv? Vill du leva för hälften av din vakna tid eller för hela tiden? Jag vill iallafall dela häften av mitt liv med ett jobb som jag mår bra av och andra häften med min pojkvän, vänner och familj.  Ett jobb ger mer än bara lön. Det är en stor del av vår identitet och ett sätt till självförverkligande. Har du ett jobb som du tycker om blir du automatiskt bättre på det du gör.

Manpower har gjort en undersökning som visar att 1 av 10 svenskar har sitt drömjobb och 2 av 3 tror inte att de någonsin kommer att finna drömjobbet. Ganska dyster statistik enligt mitt tycke. Varför nöja sig med det näst bästa när man kan få det bästa? Att göra karriär har olika innebörd för olika personer. Vilken bana man än väljer så har alla en yrkeskarriär som påverkar stora delar av våra liv. För mig handlar jakten på det perfekta jobbet om att investera i mig själv. Livet är för kort för att jag inte ska värna om min egen lycka. Jag vet att jag blir lycklig om jag utvecklas som människa och göra något jag tycker är roligt. Jag vill inte redan i början av veckan längta till helgen. Jag vill inte ha jobbångest söndagar. Jag vill inte bara leva för min fritid.

Ibland tycks vissa människor tro att det inte går att både ha ett framgångsrikt yrkesliv och en lycklig familj. Jag tror att det kan vara precis tvärtom. Trivs du på jobbet mår du bättre, blir gladare och får mer energi över till annat. Att trivas och må bra är dessutom viktigt ur hälsosynpunkt. Åtskilliga undersökningar visar ju att lyckliga människor lever längre.  

Varför bara vara lycklig hälften av tiden?


SO REAL - you.bild: ffffound 

Business (in your) Heart

Business In Hearts är en mötesplats där du kan knyter nya kontakter
och skaffar nya kunskaper som hjälper dig att uppnå dina mål. 
Business heart är till för personer som vill vara del av en affärsorienterad grupp med entrepenörer från alla olika sorters företag.

Jag har själv inte testat på det men läste lite om dem. Venture cup samarbetar med dem och eftersom jag gillade Venture Cup så tror jag Business heart kan vara minst lika bra. Får nog ta och boka in mig själv på en av deras träffar och forska lite mer om dem. Jag uppdaterar såklart så fort jag varit där.

27 oktober har de möte med affärsnätverket i Stockholm City!

http://www.businessinheart.se

Med framgång kommer nöje!Jag minns när jag fick mitt första jobb och min första riktiga lön som var mer än bara 900 kr som man fick under högstadietiderna. En lön som var mer än 2500 kr som man fick under universitetstiderna. Jag minns hur lycklig jag var för att jag hade jobbat ihop allting själv och fick bestämma helt själv vad jag ville göra med pengarna. Jag minns den första resan jag bokade med mina egna pengar och känslan som jag hade när jag var på den resan! Den var underbar, jag var ung och lika stor drömmare då. Jag stod högt uppe på ett berg och skrek av lycka. Jag hade aldrig varit så nöjd i hela mitt liv.

Den resan var som en liten belöning för mig själv att jag nått en bit upp på karriärstrappan. Jag hade skaffat mitt jobb helt själv och lyckats kombinera den med skolan. Och det är precis det här jag menar, man måste ha delmål för att uppnå det stora målet och man måste ha belöningar påvägen för att peppa sig själv. Resan som jag köpte till mig själv var inte något extra lyxigt men det var en belöning till mig själv, en slags bekräftelse på att jag klarat av att ordna ett jobb och fått den inkomsten jag fick för att ha råd att ta mig utanför Sverige och känna på den tropiska atmosfären över en vecka.

Mitt mål idag är att köpa en lägenhet. För att komma dit har jag satt upp delmål. Största mission i det här uppdraget är att hitta en arbetsgivare som jag trivs med. Andra är att spara mina pengar till handpenning. Tredje är att unna mig själv påvägen. Jag har inte satt upp några delmål än men jag kommer göra det så fort jag skrivit på kontraktet med min arbetsgivare!

Några saker man bör tänka på:
- Belöningen bör bestå i något du inte allt för ofta gör i ditt vardagsliv, för om det är det kommer du inte känna skillnad på din belöning och din vardag.

- Något som gör dig lycklig för att du ska få adrenalinkick att faktiskt vilja få den belöningen igen.

- Något som peppar dig till att forsätta kämpa för ditt stora mål.

Intervju #24534563?

Jag vet inte vilken intervju det är i ordning men jag har fått tre positiva svar från alla intervjuer jag varit på. En har jag redan tackat nej till så nu återstår det att välja rätt mellan dessa två. Som sagt så är det en som fångat mitt intresse mer men jag är fortfarande osäker. Det är som att välja mellan en resa till thailand eller en resa till brasilien, man vill inte tacka nej till något!

Min vän har exakt samma problem och hon gjorde en plus och minus lista på båda företagen. Det jobbiga var dock att både plus och minuslistan på båda företagen var lika långa så den tekniken hjälpte henne inte så jätte mkt. Så, hur kommer man fram till vilket företag man ska ta om man har två erbjudanden? Går man på magkänslan eller det säkra kortet? Inte ens jag har svar på den frågan...

Sök jobb!

När det kommer till att söka jobb finns det tusen sätt att gå tillväga, ingen av alla tusen behöver ju vara fel men det finns vissa som är bättre än andra.
Det tradionella att söka via uppsatta annonser är ju helt klart första vägen man kan gå men förutom det finns det lite fler kreativa sätt man kan snappa åt sig ett jobb på.
Jag läste en blogg igår där den bloggerska skrev att hon hade sagt upp sig på sitt jobb för att flytta tillbaka till sin hemstad. När en person säger upp sig på ett företag öppnas en ledig tjänst till för någon annan. Jag var snabb med att skriva mitt personligabrev till dem och slussades vidare från VD assistenten till HR avdelningen. Just nu sitter jag och mailar med HR chefen och försöker snappa upp en intervju!
Forsättning följer...


Passion for Business!Prenumeration: Stolt aktieägare!
Jag minns när jag var 14 år och min pappa frågade mig om han skulle köpa aktier till mig och jag svarade strikt nej. Jag hade fått en dålig bild av den världen. Min pappa satt dag och natt och kollade text tv för att uppdatera sig om börsen. Idag är jag stolt över att han lyssnade på mig men missnöjd över att han frågade mig, en förvirraad 14 åring. Så nu 10 år senare har jag köpt mig två aktier, skratta bäst som skrattar sist, men jag börjar smått. I och med min prenumeration på Passion for Business får jag två aktier på köpet. Nu ska vi se till att dessa växer!

Här kan ni klicka hem en prenumeration.

Network: för framgångsrika kvinnor!
Nätverket har olika seminarier och den 17 oktober har de deras sista träff där de tar upp frågorna:
Vad har du för drömmar och mål?
Vad är dina värderingar?

Seminariet håller Charlie Söderberg från TV3s Lyxfälla i tillsammans med ekonomicoachen på Balansekonomi.
Mer info hittar du på deras hemsida http://nyheter24.se/passion-for-business/network.

Education time
Såhär beskriver de själva deras endags utbildning

"Do you want to improve your sales and leadership skills? Now you will have the opportunity to meet three excellent business women from the US, not only with profound knowledge and experience from a business culture with a quite different attitude towards sales, but they also present uniquely designed and pedagogical tools to use that knowledge. On October 25th Rebecca Bales, Denise Walthers and Elaine Bispo Smalling will run a full day education seminar covering sales styles through Luminaspark, building rapport with customers and leadership development. This seminar is limited to 30 registered attendees. All registered attendees will also have the opportunity to take the individualized psychometric profile tool called the Lumina Portrait. (Föreläsning på engelska)."

Mer info här http://nyheter24.se/passion-for-business/education.


If you snooze you loose!

Tid är pengar, eller vad säger man? Även om jag är väldigt karriärsinriktad och strävar efter mina drömmar och mål i livet så tycker jag att man kan tänka lite på annat. Jag lägger alltid tid på min familj och mina vänner, de glöms inte bort i skuggan av min karriär. Visst kan jag välja att stanna inne en söndag för att utveckla min affärsplan för mitt företag eller googla bra föreläsningar som jag ska gå under veckan, eller planera alla tusen projekt jag har men inners inne är det ju mina nära och kära som står mitt hjärta närmast. Karriären är en prick över i:et, misförstå mig inte nu det är en jävla stort prick!

Vem är du?Din karaktär visar vem du är och vart du vill i livet. Vi har listat några olika karaktärer och vad för slags jobb som passar just dem! Denna lista borde tas med en nypa salt då det inte ligger någon forskning bakom den. Men den är ganska rolig och de få personer vi testat den på har känt igen sig.


Glidaren
Är den personen som får allt serverat på Silverfat. Inte nödvändigtvis är denna person otrevlig men med en viss nonchalans i tonen visar personen att allting går genom att glida runt på ett bananskal. Rosorna har inga taggar! Glidaren lånar oftast pappas VISA kort för att bjuda vännerna på Champagne och ostron på fat, står alltid på de hetaste gästlistorna på klubbarna runt om i stan och har de dyraste märkeskläderna på sig.
Denna så kallade glidare kan med sin attityd och självsäkerhet söka sig till försäljningsjobb, där den kan tjäna mer pengar än Bill Gates gjorde med sin idé om Microsoft.


Krigaren
Är den som försörjer inte bara sig själv utan även sin familj, trots att han/hon är den yngsta bland alla barnen. Krigaren tar vilket jobb som helst bara det går att leva på lönen, utan någon lyx.  Förutom de tre jobben krigaren har i olika skift pluggar han/hon extra på kvällarna i hopp om att komma in på jurist eller ekonomilinjen på Handels eller Stockholms universitet. Krigaren har en otrolig ambition att nå toppen på berget trots att vägen dit är 10 år bort.
Krigaren kan med sin ambition och vilja söka sig till jobb som receptionist för att med tiden tas sig upp till VD position på samma företag.  Eller satsa på läkarlinjen för att sedan ingå i projektet ”läkare utan gränser”.


Planeraren
Denna person planerar allt för att i rätt tid välja rätt val. Ingenting får gå snett och ingenting går snett bara man planerat det rätt. Direkt från gymnasiet gick planeraren till universitetet med ett avbrott då han/hon gjorde ett utbytesår i Sydney eller Washington. Med sitt extrajobb inom företaget som han/hon redan investerat aktier i för att senare köpa en lägenhet med vinsten från aktierna har planeraren nu kontakter för framtida jobb, detta fick han/hon redan under universitetstiden. Planeraren bör jobba som politiker, på det sättet har han/hon fyra år på sig att planera inför nästa val.


IPHONE!

Jag behöver en Iphone men jag kan inte ljuga och säga att jag inte blev skrämd när jag hörde om Iphone och virus som kan uppstå i den.

Hackers som kan tränga sig in och skriva sms från din mob utan att du ens känner till det förrens du får din räkning med en fet summa att betala hemskickat, oh my lord!

Iphone är en minidator och det är ett faktum. Med datorer kommer virus. Snart är det väl någon snilleblixt som säljer viruspaket för flera tusen så ingen kan ta sig in i DIN mob. Är det värt pengarna? Jag röstar JA! Men först ska jag testa min tur i olika tävlingar där priset är just en Iphone.

Wish me good luck peeps!

Behöver du hjälp?

Här kommer lite datum på intressanta föreläsningar som du kan gå på, det är helt gratis och väldigt inspirerande! Alla utbildningar håller Venture Cup i och vill du läsa mer om dem kan du gå in på deras hemsida: www.venturecup.se. Glöm inte att anmäla dig innan bara!


Vad:Hur tjänar du pengar på din affärsidé
När: 26 oktober kl 18.00 - 20.00
Var: Handelshögskolan, Aulan

Vad: Affärsplanen - Din karta och kompass på vägen till framgång
När: 9 november kl: 18.00 - 20.00
Var: Handelshögskolan, Aulan

Vad: Vem är din kund?
När: 16 november kl: 18.00 - 20.00
Var: Handelshögskolan, sal 750

Vad: Utveckla din marknadsstrategi och bygg ditt varumärke
När: 24 november kl: 18.00 - 20.00
Var: Handelshögskolan, KAW

Vad: Skydda din affärsidé
När: 30 november kl: 18.00 - 20.00
Var: Handelshögskolan, KAW

Vad: Försäljning - Nyckeln till att lyckas
När: 25 januari kl: 18.00 - 20.00
Var: Handelshögskolan, KAW

Vad: Hur organiserar du ditt företag?
När: 15 feburari kl: 18.00 - 20.00
Var: Handelshögskolan, KAW

Vad: Lär dig grunderna i budgetering och lönsamhetsbedömning
När: 22 februari kl: 18.00 - 20.00
Var: Handelshögskolan, KAW

Vad: Prova på att pitcha din affärsidé
När: 8 mars kl: 18.00 - 20.00
Var: Handelshögskolan, KAW

Vad: Vilken finansieringsform passar dig?
När: 15 mars kl: 18.00 - 20.00
Var: Handelshögskolan, KAW

Söndag - affärsplanering!Okej, nu ska jag sätta igång. Kolla igenom vilka delar jag vill skriva om i affärsplanen och vilka delar L ska skriva om för Praktikbyrån. För att hinna med det här med hennes heltidsjobb och mina alla projekt ska vi göra på det här sättet. Sen läsa igenom varandras delar och finslipa allting. Nu ska vi vinna den här tävlingen med Venture Cup. Priset är ju sjuk! Det var bland annat såhär Lensway fick igång sin verksamhet!

BROUHAHA

När jag körde igång ett projekt för ett tag sedan, ett projekt som jag kallade för BROUHAHA, där jag designade T-shirts så kommer jag mycket väl ihåg att jag tänkte 'hur fan man får tag på allt nödvändigt för en lansering'. Inte har jag tillräckligt med pengar för att köpa till mig allt nödvändigt men jag började tänka. Bland mina 365 vänner på facebook borde det finnas någon som jag kan ta hjälp utav. Som de säger i en bok jag har hemma: (kommer verkligen inte på vad den boken heter men ska kolla upp det imorgon!) använd dina bekanta, för dina närmsta vänner och du har oftast samma vänskapskrets så använd dina bekanta, den viktigaste gruppen som kan leda till de viktagaste mötena i ditt liv. Vilket det även gjorde för mig, då. Så jag började kolla igenom alla mina trehundra vänner och ja, där hittade jag tre modeller, en fotograf, en sminkös och en som hade kontakter till att hyra lediga lokaler. Jag började mailar runt till alla och de flesta tyckte min idé var rolig, vi körde och det gick hur bra som helst. Ena sak ledde till den andra och jag var tvungen att åka iväg till London. Väl i London la jag projektet på is och har ännu inte tagit upp det. Ska gräva i mina papper och se vad för skoj jag hittar, jag tror till och med jag hade skiss på hemsida och allt.

Håll utkik efter BROUHAHA, ännu har den inte gått i graven. Och börja mingla med dina bekanta på facebook!


Mingel

Igår blev jag och mina tjejkompisar överaskade av en tjejkompis som hade flygit hit från London. Mina planer att sitta hemma och planera affärsplanen för Praktikbyrån och tävlingen med Venture Cup fick skjutas upp, för ikväll ska vi slå klackarna i taket och festa som aldrig förr. Först blir det förfest i Kista hos en vän och därefter tror jag det blir East för att senare se vart kvällen tar oss. Men som min pappa brukar säga, blanda nytta med nöje och mingla till dig lite kontakter när du ändå är ute och härjar. Och javisst ska jag det! Mingel är nog det roligaste i att ha eget!


Drömskrivbord?bild: unknown, someone know?

Love.


Framtiden

Jag har sprungit runt på massa intervjuer under senaste veckan och har kommit fram till att det finns två stycken arbetsgivare som fångat mitt intresse lite mer. Jag har inte fått ett ja från någon av dem ännu men det kändes bra på båda mötena och jag måste nog gå på min magkänsla denna gång. Jag tror jag gör rätt beslut. Nästa vecka får vi se hur min framtid ser ut! 

Spännande.  


Facebook - The Social Network!

Idag var jag på bio och såg Facebook filmen. Den var grym, man blir så imponerad av vissa människor. Jag trodde inte filmen skulle vara utspelad på det sättet som den faktiskt var, det lilla jag hade läst om Mark Zuckerberg (ja, jag hade mest läst om företaget) var bara goodwill men han har en historia och den var mycket intressant. Jag rekomenderar den starkt, gå och titta, bli inspiererade och framför allt kolla hur fräckt Harvard är! Det var nästan så att jag ville gå tillbaka till skolbänken igen efter filmen.

Sant att Harvard har besök av personer som Bill Gates på riktigt under sina lektioner? Vilken inspirationskälla! Mark är med sina 26 år den rikaste miljadären i vår tid. High five for that.


Passion for Business

Fick hem den här tidningen av Academic Work. Min förra arbetsgivare! Jag tackar och bugar. Jätte intressant tidning med massa inspirerande inlägg. Kan skriva om några imorgon. Idag har jag tyvärr inte hunnit skriva så mycket pga att vi haft strömavbrott hemma, hela dagen 8 timmar. Japp, det stämmer.


Är mitt liv förknippat med att göra karriär?

Jag fick en ganska bra fråga i kommentarsfältet. Det var en läsare som frågade om mitt liv är förknippat med att göra karriär. Jag kan inte säga att det är hela mitt liv men det är en stor del av mitt liv. Som vi pratar om i bloggen är det de två stora Kna i våra liv: Kärlek och Karriär. I kärlek ingår familjeliv, vänner, bekanta och allt det sociala med människor och känslor.

Karriär är ja, en mycket stor del av mitt liv. Kan det kanske vara för att min pappa hade eget när vi bodde i Iran och alltid kämpat för att bygga sig uppåt, är det för att jag har så duktiga och inspirerande vänner som många av dem har eget, är det för att jag får en kick av att lyckas? Jag vet inte. Jag gillar ämnet och jag gillar att kunna öppna arbetsplatser åt andra. I och med att man startar ett företag och det företaget går bra startas nya möjligheter för arbetslösa och ja, det gör mig glad att kunna hjälpa andra.

Så är mitt liv förknippat med att göra karriär? Ja, bland annat!

This is international bullshit!

Tror ni på långdistans förhållanden eller kärlek overboard? Jag tror inte riktigt på det. Självklart kan det funka bara kärleken är stark nog. Men jag tror att jag skulle vara så beroende av den personen jag är kär i att det inte skulle funka i mitt fall. Eller så skulle det funka perfekt just för att jag har så mycket på G i mitt karriärsliv.

Det enda jag skulle känna om jag hade sånt förhållande skulle väl vara att det var international bullshit att behöva betala för att se sin kärlek.

Det är komplicerat, jag säger ju det. Nu behöver jag nog sömn innan jag blir galen över ämnet. Nu kör vi, fredag imorgon och Facebook filmen och en intervju står på schemat!

Godnatt.


citat time

"Why be a man when you can be a success."

- Bertolt Brecht

Med lön kommer lån!

Swedbank har jätte roliga verktyg man kan leka med på deras hemsida. Bland annat deras förenklade bolånekalkyl, jag drömmer mig bort till mitt framtida hem. Räkna vad som går och vad som ej går. När det gäller lån är jag ingenting annat än realistisk. Det är vuxenpoäng for sure!

Karriärsfreak!

Jag har under hela mitt liv varit  en drömmare. Fiskens tecken, en riktig dagdrömmare. Men en sak som skiljer mig från vissa andra i samma tecken är att jag sätter upp mål med mitt liv och strävar alltid efter det bättre. Idag bor jag hemma för att spara till handpenning till min drömlägenhet som jag redan hittat. Jag sparar pengar för att få den rätta inredningen när jag flyttar. Jag sparar för att slå på stort när jag fyller 25 år. Och jag sparar för att bli vuxen som barn.

Jag har lixom andra 24 åringar en plan med enda skillnaden att min plan är en annorlunda plan. Istället för att "slösa" mina pengar på hyresrätt bor jag hemma och vill investera i en bostadsrätt som blir värd mer med åren. Det är bara sex månader kvar tills jag ska flytta hemifrån - mitt egna lilla cribb! Folk frågar hur det är att bo hemma vid den här åldern? Jag frågar hur Facebook killen kom på Facebook? Jag lägger min energi på annat än att hitta det negativa i "att bo hemma".

Jag har alltid drömt om att bli någon slags ledare i framtiden. Jag vet att man inte kan få en sån roll direkt men jag klättrar på trappan. Sakta men säkert. Jag ger utlopp för min kreativitet genom att göra projekt på sidan av jobbet, så som att styla jobb och få ut mitt namn bland media. Jag vill förknippas med ordet karriärsfreak. När någon frågar: har du några kontakter inom denna bransch vill jag kunna svara Ja! Jag vill vara länken mellan mina vänner och jobb till dem. Jag vill hjälpa till och Stötta, Peppa och Pusha!

Jag har alltid varit den som folk frågar sig: Hur orkar hon vara hon? Hur kan hon alltid vara så positiv? Men jag vet hur jag orkar och jag vet hur jag alltid kan ha humöret uppe. Jag nöjer mig lixom inte med lagom eller dåligt. Jag ska ha det bästa och det bästa får mig att må fucking great!

PS. Jag är halvvägs där och jag ser toppen! Glaset är ju trots allt till hälften fullt ;-)

Inspirerande skrivbord!


TOPPLISTAN

H&M är för första gången på toplistan men Google kommer ikapp! Fler väljer klädaffären framför möbelvaruhuset!

Ekonomer:
1. H&M
2. Ikea
3. Google
4. Exportrådet
5. Nike

Ingenjörer:
1.Ikea
2. Google
3. ÅF
4. ABB
5. Volvo group

IT:
1. Google
2. Apple
3. Microsoft
4. Ikea
5. Sony Ericsson

Källa: Universum

Affärsidé

Jag har kommit på en lysande affärsidé och snabb med att maila Metro för samarbete är jag. Jag fick två heta namn från deras försäljningskontor. Jag hoppas de nappar. Återkommer med mer info!

PS. inget PR event för mig ikväll, det blev inställt.

REKLAM

Jag hörde av en bekant att Gina Tricot har vunnit mest på sin reklam av alla klädkedjor. De har alltså med deras reklam och budskap i reklamen genererat mest vinst. Jag har inga exakta siffror och ingen källa på att detta är helt sant men jag tror på mannen jag pratade med.

Hur som helst, idag såg jag Lindex reklam. Den var i princip samma som Gina Tricos, en kvinna som visar upp "dagens plagg". Jag som läst en kurs i juridik och varit i kontakt med patentverket vet att enligt patentverket kan man ej ta patent på en reklamfilm däremot finns det lagar och regler som säger att man inte får kopiera den rakt av. Lindex har inte kopierat men tycker de har samma grundidé som Gina Tricot.

Om Gina Tricot skulle anmäla Lindex och reklamen skulle sluta visas så har Lindex dragit in de intäkter de vill genom reklamfilmen innan hela anmälan och utredningen är klar. Stämmer detta? Min syn på det hela är, jag ser likheter mellan Gina Tricot och Lindex och jag gillar dem båda men bör man inte komma på sin egna grundidé?

Kolla på båda reklamfilmerna och avgör sälv, första är Gina Tricot och andra är Lindex.

Skaka, sitt, nicka

Jag har börjat gilla att gå på intervju, man lär sig så mycket av sig själv. Hur man svarar under press, hur man kan framställa sig själv, vad man bör och inte bör säga, hur man läser av vad den som intervjuar tycker om en. Det är väl exakt sånt man vill ha svar på innan man sätter sig i heta stolen?
Jag har alltid tänkt att jag en dag ska skriva en bok men jag tröttnar så fort på att skriva längre texter, hade jag haft någon som kunde skriva ner det jag berättar och formulera det bra på samma gång så hade jag skrivit en bok på engång. Men istället för att köra boken kör jag bloggen. Ett annat sätt att få utlopp för mina tankar, fast i kortare texter, vilket jag älskar.

Skaka, sitt, nicka är titeln på min bloggbok, skämt o sido! Men lite tips kan jag ju ge här, jag är ju trots allt en erfaren intervjulöpare med nöjda arbetgivare i bagaget.


Put the Social in Social Networking!

Jag läste en tidning som hette Harvard business review när jag satt och väntade på att få gå in på min intervju idag. Jag älskade tidningen, redan från första sidan. Jag var så inne i tidningen att när jag blev inkallad hade jag inget annat än titlen i hjärnan! Jag ska beställa 12 nummer av den, dyr är den men så värt det!Den tog upp massa olika ämnen inom Business, allt från ledarskap till hur man ska "put the social in social networking." Jag älskade deras rubriker och det verkliga innehållet av tidningen. En artikel jag fastnade för var "Six Keys to Being Excellent at Anything" av Tony Schwartz - Harvad Business Review. 

Here, then, are the six keys to achieving excellence we've found are most effective for our clients:

  1. Pursue what you love. Passion is an incredible motivator. It fuels focus, resilience, and perseverance.
  2. Do the hardest work first. We all move instinctively toward pleasure and away from pain. Most great performers, Ericsson and others have found, delay gratification and take on the difficult work of practice in the mornings, before they do anything else. That's when most of us have the most energy and the fewest distractions.
  3. Practice intensely, without interruption for short periods of no longer than 90 minutes and then take a break. Ninety minutes appears to be the maximum amount of time that we can bring the highest level of focus to any given activity. The evidence is equally strong that great performers practice no more than 4 ½ hours a day.
  4. Seek expert feedback, in intermittent doses. The simpler and more precise the feedback, the more equipped you are to make adjustments. Too much feedback, too continuously, however, can create cognitive overload, increase anxiety, and interfere with learning.
  5. Take regular renewal breaks. Relaxing after intense effort not only provides an opportunity to rejuvenate, but also to metabolize and embed learning. It's also during rest that the right hemisphere becomes more dominant, which can lead to creative breakthroughs.
  6. Ritualize practice. Will and discipline are wildly overrated. As the researcher Roy Baumeister has found, none of us have very much of it. The best way to insure you'll take on difficult tasks is to ritualize them — build specific, inviolable times at which you do them, so that over time you do them without having to squander energy thinking about them.

Källa: http://blogs.hbr.org/schwartz/2010/08/six-keys-to-being-excellent-at.html 


Mr Politiker.

Det gick bra på mötet igår med politikern. Väldigt positiv till vår idé mer om vem han är och vad han sa hittar ni på Praktikbyråns hemsida.

Idag ska jag på en intervju på ett ställe som verkar jätte roligt. Jag är förvirrad vilket jobb ska jag välja? Det är inte lätt när det är svårt. Mer updates från mig efter kl 11.00.

See ya kids!

Dagens citat

"Att göra affärer utan reklam är som att blinka åt en flicka i mörkret. Du vet vad du gör, men ingen annan vet det"Stuart H. Britt, Amrikans reklamman

Dröm, våga, gör!

 
Leva i nuet- NEJ TACK! Tycker det är ett jäkla tjat i tidningar, i litteraturen och i samhällen om att vi ska leva i nuet. Tror inte alls på det. Om vi inte blickar framåt, drömmer och planerar inför framtiden kommer det inte hända mycket här i livet. ”Lev idag, imorgon kan det vara för sent” Tänk om människan genom alla våra decennier gått runt och tänkt så,  då hade vi antagligen fortfarande befunnit oss på stenåldern. Hur kul hade det varit? Tänk om alla företag hade tänk så, vi jobbar med det vi gör idag för imorgon kanske vi inte finns. Hur mycket intäkter hade de då dragit in? Mitt motto är istället dröm, våga och gör. Planerar du inför morgondagen lever du bättre idag.  Var du befinner dig idag beror uteslutande på vad du gjorde igår, förra veckan, förra månaden och förra året och så vidare bakåt i tiden.  Var lycklig men glöm för guds skull inte bort morgondagen!


Ur min dagbok 2007 

Hittade en av mina gamla dagböcker från 2007 och kan inte låta bli att få ett leende på läpparna. Jag har alltså klippt ur och klistrat in en artikel om knep för den som vill lyckas. Sedan har jag skrivit en peppande notering till mig själv om att jag ska bli bäst.  Sjukt komiskt! Jag fattar inte varför jag alltid har varit så förundrad över folk som har lyckats. Jag borde snart ha material för att skriva en hel forskningsrapport i ämnen.

Hur som, knepen i artikel handlar bl.a. om att leverera resultat, stå upp i motvind, vara bra på att förhandla, vara lojal mot sin arbetsgivare och att en förmåga att fatta rätt beslut.  


STOLT VÄN!

En vän, Shaka, som bor i London har öppnat restaurang. Jag kan inget annat än vara stolt över honom! Han har massa projekt på G. Han har bland annat en fotobok om jag inte minns fel. Ska ta reda på mer fakta om den. Skjut positiv och peppande person. Fler sånna vill jag ha i mitt liv! Stolt vän är jag!

Här kan ni kolla in restaurangen eller gå dit om ni är i London: www.shaka-zulu.com


HOBBS!

Imorgon har den PR byrån jag sökt praktikplats på ett event som de ordnat till klädbutiken HOBBS. Perfekt tillfälle att mingla och träffa intressanta människor och självklart shoppa lite. Tar med en kamera så ni får se bilder från eventet imorgon!Massa intressanta föreläsningar!

26 oktober startar Venture Cup sin utbildnignsserie. De kommer under året att anordna 10 föreläsningar som tar upp väsentliga delar i affärsplanering. Utbildning är öppen för alla och är kostnadsfri!

Första föreläsningen har de deras första föreläsning som heter "Hur tjänar du pengar på din affärsidé?"
Där de pratar om vad en bra affärsidé är vad det är som gör en bra affärsidé till ett attraktivt erbjudande på marknaden. Föreläsaren är Terrence Brown, han har lång erfarenhet av entrepenörskap. Jobbat som forskare, konsult, mentor och haft eget företag.

Datum: 26/10
Klockan: 18.00 - 20.00
Språk: Engelska

Det är begränsat antal platser men du kan anmäla dig här!

Skam den som ger sig
För 5 år sedan valde jag fel. Jag flyttade till en ny stad och påbörjade en ny utbildning. När jag sedan var klar med utbildningen var jag så peppad som jag aldrig tidigare varit. Trodde av hela min kropp och hjärta att jag valt världens bästa jobb. Jag skulle ut i arbetslivet och ta det med storm. Jag skulle göra karriär, bli framgångsrik, jobba 24/7 och absolut inte träffa någon kille. Det var min plan och inget skulle stoppa mig.

Livet blir inte alltid som man tänkt sig. Jobbet var precis så som jag trott att det skulle vara förutom den lilla detaljen att jag hatade det och bokstavligen sög på det. När jag jobbat i halvår blev jag dessutom mot förmodan kär, på riktigt och det gick inte att stoppa.  Efter ett år flydde jag mer eller mindre från jobbet och började på min nuvarande arbetsplats. En ganska lång period efter kändes det som jag drabbats av sorg efter en stor förlust. Mitt drömjobb hade visat sig vara min mardröm. Nu har jag en mer nyanserad bild av arbetslivet och är inte hälften så naiv som jag var då. Jag har nu hittat tillbaka till min drivkraft och har återigen fullt fokus på att jag en dag, inom en överskådlig framtid, kommer att hitta mitt drömjobb.

Förhoppningsvis kommer jag en dag se tillbaka på detta och vara tacksam. Tacksam för att det var just detta felsteg som senare skulle visa sig vara nyckel till min framgång. Var jag naiv nu igen? Jag älskar att vara naiv. Man måste drömma för att våga!


www.praktikbyran.com

Idag har vi möte om Praktikbyrån med politikern. Är jag nervös, nja inte så. Är jag förväntans full, absolut! Jag ska snart iväg och luncha med L för att planera lite inför mötet. Det ska bli riktigt kul, framför allt för att han vi ska träffa har stort inflyt inom det området Praktikbyrån jobbar för.

Ska vi kicka hem det här nu? Nu kör vi!

ps. hemsidan är EJ klar.


The Pursuit of Happyness!

Har ni sett filmen jakten på lycka? Den med Will Smith där han spelar en fattig säljare som inte lyckas sälja sina produkter. En dag går han förbi en börsmäklarfirma och beundras av hur alla ser så lyckliga ut. Ingen tycks ha några problem där. Han bestämmer sig för att han inte längre vill va en fattig säljare och leva knapert på sina besparingar. Han vill dessutom inte ge hans son det livet han gett honom. Fattigt utan någon trygghet. De bor på gatan under en tid och Will gör allt för att hålla hoppet uppe.

Hans enda chans är börsmäklarfirman. Firman tar under den tiden som Will är som mest fattigast in 20 praktikanter. Alla slåss om en praktikplats! Will ansöker till praktikantutbildningen och får en plats. Praktikanten lever utan lön under ett halvår men Will vet att han måste göra allt för att vinna. Will gör allt för att övertyga firman att han är den rätta personen och han lyckas! Kom ihåg att denna film är baserad på verklig händelse och att personen som Will spelar blev den utvalda praktikanten!

Will spelar Chris Gardners och Chris är en person som inget annat än kan beundra. Man blir inspirerad av honom och han ger ett hopp på att allt är möjligt i livet. Har du inte sett filmen bör du se den, den ger energi till att satsa på det man drömmer om!


iphone

Jag måste ha en iphone. Den här skärmen är alldeles för liten att skriva på, därför har jag gjort som ett mål att när jag får ett jobb jag vill ha, då är jag värd och köpa den till mig själv. Innan dess får jag hanskas med min nokia e71 som förvisso aldrig svikit mig!

Dåtidens karriäristerÄr du intresserad av marknadsföring, reklam, PR,  försäljning, big business,  entreprenörskap och inte minst  kärlek och intriger är serien MADMAN något som kommer att falla dig i smaken. Jag och min pojkvän tittade mer eller mindre non- stop på säsong 1-3 under vår semester i sommars och vi längtar nu till säsong 4. Titta och bli inspirerad!


Bilden google, expressen. se


Kreativa möten!

Tidigare imorse kände jag mig nere, inga nya idéer och ingenting gick som jag ville riktigt. Jag och en vän hade bestämt oss för att ses senare på eftermiddagen, jag ville avboka det. Kände att ingenting gick och var som jag ville just då! Men jag tog tag i mig själv och gick och träffade henne. Vi satt på fiket i Sturegallerian, en inspirerande miljö med stora och sköna soffor. Direkt började vi prata om nya idéer, hur vi skulle lägga upp vårt liv, vart vi ville vara om 5 år, om vi hade valt rätt väg! Minuter blev timmar och efter tre timmar hade vi kommit fram till massor.

En sak som jag aldrig riktigt sett hos mig själv men har tänkt på på senaste tiden och som min vän bekräftade idag var att mitt självförtroende och självinsikt är på topp. Jag vet vart jag ska och jag vet att jag kan komma dit!
Jag började tänkta på hur viktigt det är att faktiskt ha det självförtroendet när man går på intervjuer. Att tänka JAG HAR JOBBET är bättre än att tänka jag ska få det jobbet.

Det finns tusen böcker som skriver om självförtroende och självinsikt men jag tror någonstans på att det måste komma från en själv, sen kan man få hjälp påvägen av en bok - självklart!

Så boka in ett kreativt möte med din vän/bekant/kollega/chef, det ger så mycket!


Dagens citat

"Varje motgång, varje misslyckande och varje hjärtesorg, bär inom sig fröet till en motsvarande eller ännu större framgång"

Okänd


Detta har varit ett av mina favorit citat under många år. Känns tryggt på något sätt. Har gått på många nitar i mitt liv så snart händer det nog något riktigt stort.

Din framtid

Har åter igen hittat intressant statistik. Denna gång är det Universums undersökning FöretagsBarometern. 17 000 studenter har fått svara på vilka företag som de anser vara mest attraktiv och som vad de önskar sig av sin framtida karriär. När studenter tycker till om arbetsliv vill de ha balans mellan arbete och privatliv. Det anses också viktigt att arbetsgivaren kan erbjuda en trygg anställning och utmanande arbetsuppgifter.

Här har ni 30 i topp                   

1. IKEA

2. Hennes & Mauritz

3. Ernst & Young

4. Swedbank

5. Öhrlings PricewaterhouseCoopers

6. SEB

7. Utrikesdepartementet

8. Handelsbanken

9. Exportrådet

10. Sony Ericsson

11. L’Oréal

12. KPMG

13. Deloitte

14.  Nordea

15. Google

16. Sida

17. Fritidsresor

18. BMW

19. SAS

20. Sveriges Riksbank

21. McKinsey & Company

22. Lindebergs Grant Thornton

23. Ericsson

24. TV 4

25. Skatteverket

26. The Boston Consulting Group

27. Morgan Stanley

28. Volvo Group

29. Regeringskansliet/alla departement

30. Microsoft

Inte alls förvånande är att IKEA och H&M toppar listan, de är ju trots allt Sveriges framtida. Vem vill inte befinna sig där?


Give me a job?

Den här killen är rolig, han fick flera hundra high fives under 45 minuter. Vad tror ni hade hänt om de hade skrivit "Give me a job?" på skylten istället. Roligt!


TÖJ UT DIG!

Jag var ju på massage igår och jag fick lära mig olika sätt att strescha ut min kropp på. I och med att jag jobbar väldigt mycket framför datorn så har min kropp format sig efter det och behöver streschas ut varje dag för att få sin "vanliga form". Ni får säkert en bild i huvudet nu, så allvarligt är det inte men som vi sagt tidigare, ta tag i saker innan det blir ett problem så slipper ni hanskas med problemet.

Så nu är det jag som gör 10 minuters röra-sig-för-att-må-bra stretching, sånna övningar jag tidigare själv skrattade åt.


Lunchdejta!

Jag har kommit på att det är jätte nyttigt att lunchdejta. Man får ut så mycket av det. En lunchdejt kan vara med någon på en annan avdelning på ditt jobb. Någon som pluggar det du är intresserad av. Någon som är intresserad av dig. Har ni något gemensamt eller något som du vill ha från den andra eller som hon/han vill ha från dig så har ni tusen samtalsämnen och en perfekt lunchdejt!

Kanske är det vägen till nya kontakter och intressanta jobberbjudanden?

The social networks!

På fredag ska jag på bio och se Facebook filmen, The Social Networks. Det ska bli himla spännande, tror den är riktigt bra och den är ju baserad på verklig händelse. Sånt älskar jag!Hennes & Mannen!
LöneförhandlingNow we talk money. Jag har löneförhandlat en gång i mitt liv och det gick kepp rätt åt skogen! Men jag lärde mig vad jag INTE ska göra och vad jag BÖR göra istället. Det är egentligen inte svårt, det är inte så att du kommer få sparken eller inte få jobbet om du kommit såhär långt. Det som kan vara nyttigt att tänka på är dock att om det är första intervjun - be om att få återkomma! För säger du vad du begär och arbetsgivaren har två bra kandidater kan det vara det som gör att du ryker och står utan jobb.

Så några bra tips inför löneförhandlingen:

- Försök att inte gå in med en för låg ingångslön, det är svårt att förhandla upp den senare då många företag inte höjer så jätte mycket.

- Motivera varför du vill ha den lönen. Du kan ej enbart komma med en siffra och säga att du är värd så mycket. Varför är du värd så mycket?

- Om inte din löneförhandling gick som du ville kan du fråga om andra förmåner, friskvårdsbidrag och andra tillägg.

- Ta reda på hur företaget går, går de med vinst har de råd att höja din lön. Har företaget svåra tider, vänta då med ditt samtal med chefen.

- Kolla hur det generellt ligger med lönenivån på ditt jobb eller din bransch sån information finns på nätet! Men ge inte motivationen: "min kollega har ju..." den går aldrig hem.

Dresscode!

Det var lite pinsamt på mitt möte igår. Jag som har jobbat på bank borde vetat bättre. DRESSCODE! Jag kan tycka att det är skönt med dresscode på jobbet, för många olika anledningar.

1. Man slipper tänka på morgonen
2. Man ser respektabel ut
3. Man känner sig viktig
4. Det är sjukt snyggt

Listan kan göras lång (och töntig) men det känns bra med dresscode.
Hur som helst, mötet igår gick bra och imorgon ska jag träffa ytterligare en person från företaget. Nu ska vi ro hem det här jobbet!

Vad är det som hindrar dig?

Träffade som sagt coachen idag. Det gick bra. Hon är en inspirerande person med ett långt och framgångsrikt yrkesliv bakom sig. Jag gillade henne, hon ingav respekt.  Jag vill också skaffa mig det yrkeslive hon haft. Låter spännande! Coachningen är ju till för att vi ska prata om mig och min utveckling men jag blev så väldigt nyfiken på hennes liv också. Hur som, gav hon mig något att tänka på- vad är det som hindrar mig från att förverkliga mina drömmar?


60 minuters mer allmänbildad

Idag är jag 60 minuters mer allmänbildad. Efter att ha lyssnat på P3 dokumentären om Farc Gerillan i Colombia förstår jag nu lite mer om deras historia, om hur USA påverkat dem och att knarkungen Pablo Escobar ställde upp i valet som president, trots hans långa kriminella meritlista.

Alla dokumentärer är en blandning med fakta, musik och berättelser från personer som faktiskt var där. En härlig blandning som får en att hålla intresset uppe!

DU KAN!

Jag har en vän som bor i London, han klagar ganska mycket. Han vet att jag skriver det här inlägget och han lovade att ta åt sig. Men han är lat, lat, lat, lat. Han frågade mig om min affärsidé och tyckte det lät intressant och undrade varför det inte fanns sånna företag i London. Jag sa, att min idé kommer från London och om han hade gjort sin research hade han vetat om det. Han är arbetslös och vill ej ha ett jobb men klagar på att han är fattig. Vill man ha en förändring i sitt liv så måste man själv ta tag i det, man kan inte bara klaga. Ryck upp dig och gör något åt saken - det finns tusen jobb att söka och det går inte att bli VD på engång, eller det går men om du testat det och det inte gett något resultat så får du börja längre ner i karriärstrappan. Jag började som städerska!


Venture Cup!

Idag var jag på Venture Cups kurs. Moment 1 - Affärsidé. Först hade vi en snabb genomgång vad en affärsidé innehåller och vad de förväntar sig i alla olika delar. Bland annat:

Affärsidé: Kärnan i affärsplanen som beskriver vad företaget ska göra. Vilka produkter eller tjänster som ska erbjudas, till vem de ska erbjudas och hur de ska erbjudas.

Marknad: Tänk er som ett "torg" där potentiella köpare och säljare möts. Marknaden kan vara begränsad. Exempelvis i geografiska områden, ålder, kön, inkomst, etnicitet osv.

Affär: Hur företaget drar in pengar. Vad är vinstpotentialen? Företagets organisation och dess roller. Och hur hållbart produkten eller tjänsten är lånsiktigt.

Efter vi gått igenom de olika områderna så delades vi in i grupper. Vi fick ett papper med olika målgrupper, en med olika produkter/tjänster och en med olika platser. Vi skulle välja en från varje grupp och göra en pitch där vi kunde motivera varför den produkt/tjänst vi valt just fungerade på den platsen med den målgruppen. Här sattes bara fantasierna stop för innovation! Det var väldigt lärorikt och framförallt att roligt. En del roligare förslag och en del mer seriösa och faktiskt genomförbara. Imorgon ska jag sitta hela dagen med den här affärsidén samt komma på lite idéer hur vi kan lägga fram det till politikern vi ska träffa på onsdag. Spännande!

För er som vill vara med i tävlingen Venture Cup har kan ni surfa in på deras hemsida. Sista inlämningsdagen är 1 november kl 13.00.+++++ helg!

Idag fick jag ett jätte roligt inlägg på Facebook av min vän L. Det är till för att sprida Aftonbladets fem plus helg tidning. Ni måste bara kolla in klippet (tyvärr går det ej att lägga in videon här!). Jag tog åt mig lite av vad Alex Schulman sa, men fan vad bra gjort. Inspiration från Gudfadern.

Kolla här: http://femplushelg.aftonbladet.se/?ac=94222856_c47170bf5af7&sh=94222929_c471701a638d6


what`s in it for me?

Har du någon gång dejtat en person som du gör allt för att den ska gilla dig? Du ägnar timmar åt att tolka sms och hur ni sa hej då sist. Tankar snurrar runt, när ska du höra av dig, när ska ni ses, är hon/han intresserad? "Åh nej, jag skulle aldrig ha sagt det där, nu kommer vi inte ses mer! "Du blir så upptagen med att fundera på om personen ifråga är intresserad av dig att du helt tappar bort dig själv.  Du söker hela tiden bekräftelsen på din duglighet istället för att fundera på vad du vill. Är det en partner som kan göra dig lycklig? När sedan personen väl blivit upp över öronen förälskad i dig kommer du på att du inte alls är intresserad. Du har blivit lurad av jakten.

Dejting och jobbsökande tror jag har många likheter.  Lika lätt som att göra det misstaget med en kille/tjej är det vid en arbetsintervju. Vid intervju går du till 110 % in för att svara rätt på frågorna och sälja in sig själv. Men du glömmer bort att ställa de frågor som krävs för att du själv ska kunna bilda en uppfattning. Du tappar fokus på vad som är viktigt för dig. Är detta ett företag du vill jobba för? Kommer du att trivas? Är det här en tjänst som du verkligen vill ha? Vad har företaget för värderingar?

Gå in för att göra så bra ifrån dig som möjligt men glöm inte att företaget också måste sälja in sig hos dig!


What am I doing?

Heltids jobb
Jag har ett klassikt 9- 17 jobb, måndag till fredag, 12 månader om året förutom 5 veckors semester. Det är långt ifrån mitt drömjobb men jag vill samtidigt inte stänga dörren för alla de möjligheter som kan finnas inom företagets fyra väggar. Jag jobbar på och gör mitt bästa när jag är där. Ett 9- 17 jobb passar dessutom perfekt, mer tid och energi till mina andra projekt.

Plugg
Jag pluggar en kurs på halvtid på distans. En kurs som jag finner mycket stimulerande då jag får läsa om det som faktiskt intresserar mig. Kursen innehåller mycket gruppsykologi, inslag av ledarskap, förändringsarbete och såklart klassisk projektledning. Kursen ser dessutom bra ut på mitt CV. Inte bara av anledningen att jag läst just den kursen, utan även att jag klarar av att pluggar samtidigt som jag jobbar.

Blogg
Denna blogg som är mitt och Nasims skötebarn. Som vi ska vårda och följa under dess uppväxt. Alla ni som följer bloggen, ni kommer snart att märka att den bara är i sin linda, lika så våra karriärer som ni följer. Det kommer att hända grejor, det kan jag lova er.


Karriärcoachen
I dag ska jag träffa karriärcoachen första gången. Som jag tidigare skrivit fick jag en väldigt positiv bild av henne när vi pratade i telefon. Detta är ett kostnadsfritt prova - på- samtal där jag kan känna efter om coachning passar mig samt om jag och coachen kommer bra överens. Det jag vill ha hjälp med är att göra en utvecklingsplan, börja agera och åstadkomma varaktig förändring. Jag vill också ha hjälp med att bygga upp mitt självförtroende


Nostalgi

Kan ni ibland höra en låt som påminner er om ett gammalt minne? Jag har en låt: Free fallin med John Mayer. Den låten påminner mig alltid om tiderna på Grand Hotel när jag jobbade där. Tiderna med min bästa vän som också jobbade där. Vi skämtade med gästerna, skrattade med dem, var allvarliga med dem och till och med grät med dem ibland. Vi lekte princessor i våra kostymer. Vi lekte att vi var de rika som bodde på hotellet. Vi gjorde allt för att göra det jobbet vi hade mer spännande. Det var ett av mina bästa år. Det var tufft emellanåt men fan så värt det.

Jag minns när min bästa vän ringde och sa att hon hade fått jobb på Grand. Hon berättade att hon stött på Brasilianska fotbollslaget och att hon gick brevid Ronaldinho. Jag minns hur hon bad mig söka samma jobb för vi skulle ha så kul ihop. Jag sökte och jag fick det. Dagen efter var det jag som hälsade på Bruce Springsteen, en av mina största idoler genom tiderna.

Det är minnen som får mig att bli så lycklig. Bra minnen att ta upp då det är tuffa tider (även om jag inte har en tuff tid nu så är det värt att dra upp dem...)

Det jag försöker komma fram till är; är arbetsuppgifterna viktigast eller arbetskamraterna? Eller en härlig blandning av de båda?


And so it is...

Can't take my eyes off you. 
Can't take my eyes off you.
Can't take my eyes off you.
Can't take my eyes off you. 
Can't take my eyes off you.
Can't take my eyes off you.
Can't take my eyes off you. 
Can't take my eyes off you.
Can't take my eyes off you.bild: unknown.


top ten

Enligt Manpower så är dessa jobb svenskarnas drömjobb:

1. Ingenjör
2. Entreprenör
3. Författare
4. Personalchef
5. Ekonom
6. Musiker
7. Managementkonsult
8. Pilot
9. Äventyrare
10. Fotograf

Entrepenör och Managementkonsult låter intressant. Äventyrare låter ju jätte spännande men jag hade nog tröttnat på att resa runt 24/7.


KREATIV

Hittade en sida där de visade olika exempel på personer som sökt jobb på lite mer kreativare sätt än CV och personligtbrev. De sticker verkligen ut i mängden om man säger så! Kolla på kreativa förmågor här. Nedan ser du ett av alla tusen exempel.More of Steve Ballmer


Mina ESS!

Jag har två stora projekt i mitt liv. Det ena är Praktikbyrån och det andra är denna blogg. Tänkte berätta lite om det.

Praktikbyrån
www.praktikbyran.com
Vi hjälper ungdomar att hitta praktikplatser på deras drömföretag. Genom nära samarbeten med företagen får ungdomarna erfarenhet, meriter och kontakter för framtiden! Jag och min vän som jag har företaget med är levande bevis på att praktik leder till jobb.

Bloggen
www.ontheupperedge.com
Skriver om vårt dagliga liv och hur vi ska uppnå våra egna karriärsdrömmar. Skriver om olika inspirationsföreläsningar, kurser, event och seminarium vi springer runt på. Med lite kärlek emellanåt för att lätta upp stämningen. Samtidigt som vi vill sporra andra till och göra det vi strävar efter, hitta drömjobbet! Denna blogg driver jag med en annan vän.

Båda tar en stor del av min tid och jag älskar det! Mellan Praktikbyrån och bloggen har jag ett heltidsjobb. Mycket planering krävs i och med de olika projekten och jobbet. Men ingenting är omöjligt!

Intervju #3 och #4 plus kursen!

Imorgon är som alla andra dagar. Finns ingen helg eller vardag för mig längre, allt har flytit ihop och konstigt nog har jag mer och göra nu än vad jag hade då jag jobbade heltid. Imorgon har jag två intervjuer. Ena är med ett företag jag verkligen vill vara på! Jag har mötet kl 11.00 och efter det ska jag luncha med L för och prata igenom mötet vi har tillsammans med politikern på onsdag. Efter det ska jag springa på en till intervju, får se hur det går. Företaget verkar intressant de jobbar iaf med en nytänkt idé som föll mig i smaken. Jag älskar möten och ett fullbokat schema. Men det bästa på hela dagen imorgon är ändå min inbokade helkroppsmassage på Axelssons! 55 minuteres njutning. Underbart. Sen får jag ju självklart inte glömma och berätta om del 1 av vår utbildning i starta eget. Imorgon ska vi gå igenom Affärsidé. Hela den här utbildningen går ut på att man kan vinna en tävling och priset är att man får hjälp med att starta sitt företag (hjälpen innebär pengar, stöd, nätverk). Ingenting kan gå fel nu. Allt är precis där jag vill ha det!

Nya krafter - nya utmaningar!

26 Frågor att fundera över

1.       Vad är du riktigt stolt över att du bidragit med, gjort, varit med om, åstadkommit?

2.       Vilka 10 människor betyder mest för dig?

3.       Hur vet du att du är kär?

4.       Vad anser du vara viktigast hos en kollega?

5.       Hur ser ditt liv ut om fem år?

6.       Vad behöver du göra för att få det livet du drömmer om?

7.       Är det du eller din omgivning som bestämmer över dit liv?

8.       Vilken önskan skulle du uttrycka om du fick en enda önskan uppfylld?

9.       Vilket är ditt motto i livet?

10.   Vad skulle du säga nej till i ditt liv just nu för att frigöra tid till det du verkligen vill göra?

11.   Vilka är dina viktigaste egenskaper som vän?

12.   Vilka är dina förebilder, och varför?

13.   Vad är din största skräck?

14.   Vilka personer har påverkat dig, fått dig att tänka i nya banor och i övrigt bidragit till förändring i ditt liv?

15.   Om du skulle beskriva din kompetens, vilka är de viktigaste ingredienserna?

16.   Vad gör dig till en bra medmänniska?

17.   Vilka tre egenskaper skulle du vilja förändra hos dig själv?

18.   Vilket äventyr som du ännu inte varit med om skulle du helst av allt vilja uppleva?

19.   Hur skulle du vilja bli uppfattad?

20.   Vad driver dig?

21.   Vad skulle vara din viktigaste egenskap om du var VD på H&M?

22.   Vad skulle du önska att du gjorde mer av på fritiden?

23.   Om du skulle vara helt ärlig mot din chef om vad du tycker om honom/henne vad skulle du då säga?

24.   Om du skulle välja ett annat jobb än det du har idag vad skulle du arbeta med då?

25.   Vilken ser du som den viktigaste ideella organisationen?

26.   Vad är det viktigaste i ditt liv?


800 minuters allmänbildning!

Jag har alltid tyckt att jag är så oallmänbildad. Jag vill kunna allt om alla krig, kunna allt om alla viktiga personer, kunna allt om alla konflikter, allt om företag, allt om allt! Det är svårt att kunna allt på engång men för att komma dit så finns det ju olika sätt. Jag har exempelvis laddat ner 5 dokumentärer från P3s hemsida för att fylla min ipod med. Tänk er, jag åker buss minst 40 minuter varje dag fram och tillbaka till jobbet, det blir 40 min av allmänbildning varje dag! På en arbetsvecka blir det 200 minuter och på en månad 800!

Nästa månad är jag 800 minuters mer allmänbildad än idag. Det här ska bli spännande, ett projekt för att göra mig mer allmänbildad. Jag uppdaterar vad jag hört!

Här finner ni alla dokumentärer, klicka här.

Dream house!Vilket hus. Här skulle jag kunna bo i alla mina dagar! Jag minns att jag kollade på filmen The Secret, där hade en man klippt ut ett hus som var hans drömhus. 10 år senare när han hade skaffat familj och barn bodde han i det huset. Jag menar har man mål i livet kan man uppnå dem. Varför tror ni företag sätter upp mål? Inte bara för att drömma om dem utan faktiskt för att uppnå dem.

Delmål och slutmål och belöning är vad som krävs för att man ska lyckas! Belöna dig själv varje gång du uppnått ett delmål med en mindre present eller uppvakning för dig själv och när du uppnår slutmålet - slå till med champagne och jordgubbar!

bild: resident

Publicitet

Jag har tänkt på en sak. Jag har beundrat Cimon Lundberg från Paradise Hotel (att jag ens tar upp det programet i den här bloggen but anyway) för hans personlighet och sätt att vara på. Framåt och bestämd med en basröst som krossar alla män över 50. Han var en nobody eller iaf ganska okänd på marknaden innan han var med i Paradis Hotel och nu har han massa bra erbjudanden på jobb, han är bland annat programledare och professionell bloggare. Alla dessa vägar öppnades ju för honom för att han just var med i en dokusåpa. Jag började tänka på vilka program som finns som man kan vara med i för att detta i sin tur ska leda till drömjobb. Jag rabblade upp listan: Big brother, Kungarna på Tylesand, Baren, Robinsson, Fångarna på fortet och självklart då Paradise Hotel.

Sen började jag tänkte på hur jag skulle framställa mig själv och vad som skulle få arbetsgivare att välja mig som deras anställda. Man måste ju lägga korten rätt när man är med i sånna program.

Slutsumman av kardemumman blev iaf: Fångarna på fortet och jag skulle vinna alla grenar! På så sätt kan jag visa att jag har en vinnarskalle som kämpar tills jag har vinsten!

Så, är dokusåpehajperin en bra väg till drömjobbet eller är det bara wast of time?

Söndagsbrunch!

Söndag och det menas söndagsbrunch i Sturegallerian. Jag och min vän har hittat världens mysigaste fik som har enorma soffor som är bra för bakishäng och såklart business planering. Den ligger precis vid Sturecompaniet och är inte nytt, bara oh-så nytt för oss! Jag ska sätta på mig mina solglasögon och dra snart. Jag är uppe med tuppen!

Men först lite planering här hemma. Ska kolla upp vad det partiet vi ska gå på möte med har för värderingar och tankar. Eftersom det inte är jag som lyckats kamma hem det här mötet utan min kollega så har jag inte så stor koll på just deras partis står för i helhet. Men det ska bli intressant och läsa om dem. Jag vet iaf att de har samma grundtankar som mig när det kommer till arbetslöshet och det är ju det Praktikbyrån ska jobba emot.Ps. jag skulle inte bli bakis och jag drack bara ett glas vin men ack o ve mitt huvud känner av det idag ändå. Det blir värre med åren kids!


Alternativa vägar

Hittade statistik på googel över de vanligaste webbsökningarna i Sverige. Här är 5 i topp.

1.       Facebook

2.       Youtube

3.       Blogg

4.       Google

5.       Tv


Mycket spännande att se att tre i topp är någon form av social media. Det säger en heldel om var världen är på väg och vi med den. En fråga som jag ställer mig är hur man kan utnyttja dessa medier i jakten efter den perfekta karriären.

Om vi börjar med Facebook, har jag inte alltför sällan sett att folk skriver i sin status att de letar nytt jobb. Jag har svårt att tänka mig själv göra det, men varför inte? Däremot kan det vara bra att hålla lite koll på var sina Facebook vänner jobbar. Vem vet du kanske känner någon som jobbar på ditt drömföretag. Din Facebook vän, som du förhoppningsvis även säger hej till på stan, kanske kan hjälpa dig att komma i kontakt med någon med makt på företaget. Vips har ditt CV hamnar överst i högen.

Eller varför inte göra ett personligt brev i form av en Youtube film? Det blir mer personligt och arbetsgivaren kan få en tydligare bild av din profil redan innan första intervjun. Om inte annat så visar du att du ansträngt dig och att du har en kreativförmåga. Vilket företag vill inte ha en kreativ anställd?

Om du saknar arbetslivserfarenhet eller utbildning inom en bransch du vill jobba inom kan du starta en blogg där du skriver om ämnen relaterade till branschen.  På så vis kan du visa att du besitter kunskaper och ett genuint intresse för branschens frågor. Din blivande chef kanske läser din blogg och kontaktar dig innan du hinner kontakta henne/honom.  

Headhunter titta hit!


Ett flygplan kommer lastat. Med vadå?

Med killar! Det är lite så det känns. Jag skämtade en gång med min vän att jag ska importera in lite gentlements från London till Stockholm då jag tycker att det är brist på dem här. I London håller killarna upp dörren till en, de kör fram bilen till klubbentren så man slipper frysa på vägen hem, de betalar notan, de presenterar en som ens date och inte "öhmm öhmm hon är en vän..", de gör allt som får en att känna sig som en kvinna. Nu till saken, en dude jag träffade i London blev så förtjust i en vän till mig så han ska komma till Stockholm för hennes skull. Är det psykovarning eller gentlemanpoints?

Jag har ingen aning.

Funday!

Känns som jag har energi för 10 personer idag! Jag har powerwalkat, jag har (inte städat) men tänk ut hur mitt rum ska bli dekoreras. Har gjort webbdesign läxan, duschat, lockat håret, ätit. Ikväll är det lördag och det borde firas med lite fest på Berns! Vårat stammis hak. Hängde där i princip hela sommaren 2010 och hela året 2009.

Trots att det är lördag och jag ska ta all businessmind åt sidan så kan jag inte längta läääängta tills imorgon när vi ska planera inför mötet med den här politikern. Det ska bli ett så spännande möte och jag hoppas verkligen vi får igenom det vi siktar mot.

Sikta mot stjärnorna så når trädtopparna, var det så min kära bloggkollega skrev? :-)


Jag gillar diskussioner!

Det är kul när människor har åsikter, när debatter skapas, när man vågar säga vad man tycker och accepterar det den andra tycker.
Här om dagen diskuterade jag och min vän om olika religioner och vilken man själv tyckte man tillhörde. Jag tror på gud men har aldrig vetat riktigt vilken religion. Andra påstår att jag inte kan tro på gud på samma sätt som de som tillhör en religion. Jag påstår att man kan det. Jag är nog lite buddist tror jag, de lever efter karman och ens handlingar. Behandlar man folk och situationer bra kommer karman right back at ya! Det har blivit bevisat i måga situationer och jag ska forsätta leva efter det mottot.

Jag tror på att religion har skapat massa problem i världen men jag tror att i grund och botten så har alla religioner samma grund - respekt. Ändå ska det vara så  mega mkt problem kring just ämnet religion, är det egentligen religionen man kan skylla på eller ledarna i landet som styr och ställer?

Hmm... jadu...


WOW MOMENT


Min lördag- projektledning & kaffe


Dagens citat

De som aldrig gör någonting gör aldrig fel.


Thédore de Banville


Tidningar & nätverk för oss som inte har ett upparbetat nätverk
I dag har jag förlängt min premuration på Shortcut som jag sedan tre månader haft gratis då jag svarade på någon undersökning om unga människor syn på arbetslivet. Shortcut är ett karriärcommunity med över 70 000 registrerade medlemmar. Det fungerar som en mötesplats på nätet för människor i karriären och de anordnar olika typer av event samt ger ut en tidning. Två intressanta frukost event den kommande tiden är ”Ditt personliga varumärke – nyckeln till framgång” och "Det blir alltid som man tänkt sig".  Föreläsningarna låter mycket givande och vilken möjlighet att mingla och knyta kontakter.

I förra veckan sprang jag även på en annan mycket intressant tidning som jag tidigare inte känt till. Passion for Business- för framgångsrika kvinnor. I tidningen finns tankeväckande artiklar och intervjuer om yrkeslivet samt en del mode, hälsa, kultur och allt som intresseras oss medvetna kvinnor. I likhet med Shourtcut har de även ett nätverk samt roliga events och utbildningar.


Språk!

Om man fick önska, önskar jag att jag kunde prata alla språk som finns i hela världen! Om jag hade fått välja en gång till hade jag valt att lägga ner mycket mer tid på spanskan under gymnasietiden och verkligen lärt mig det flytande. Vi läste ändå det i två år. Jag borde egentligen kunna det flytande.
Så nu tänkte jag att om jag inte kommer in på mina kurser till HT så tänkte jag pröva en ny sak nämligen; Lingofriends. Man kan söka på ett språk man vill lära sig och vilket språk man i utbyte lär ut. Man kan välja bland alla världens språk men vissa får man inga träffar på tyvärr. Så nu uppmanar jag er alla med flera språk i bagaget, gå och registrera er!

Adressen är www.lingofriends.se


Saturday fever!

Lördag och massa planer på schemat. Dagens planer ser ut som följande:

1. Käka ordentlig frukost
2. Städa mitt rum för att möblera om senare
3. Gå powerwalk till centrum och tillbaka
4. Duscha
5. Käka lunch
6. Möblera om
7. Plugga webbdesign
8. Börja fixa mig inför kvällens party-party
9. Käka middag
10. Åka till förfesten

Det roligaste av allt är att jag ska powerwalka till centrum för att köpa alkohol. Känns lite plus/minus noll. Imorgon ska jag planera Praktikbyrån med L och jag får inte vara bakis! Vi ska planera allt vi ska säga till politikern vi ska träffa. Det ska bli ett mycket spännande möte, det är på onsdag så mer om det lär ni ju få veta här i bloggen. Nu frukost.


domännamn chi-ching!

Även om det är fredag har jag businessmind on top! Jag läste i tidningen i ons/tors att det har kommit ett nytt parti som kallar sig själva för Svartskallepartiet.

Lite politik först: Jag hoppas av hela mitt hjärta att de gör det här snyggt nu. Att de inte gör ett vi och ni parti, där de utelämnar helblodade svenskar som ej stöttar sverigedemokraterna utanför. Att de också är välkomna in till svartskallepartiet. Jag hoppas de talar bra om Sverige och att de visar sitt missnöje med SD och deras åsikter!

Nu lite business: Alla vet att man kan bli rik på domännamn. Jag kollade en lista på hur mycket olika domännamn var värda. I Sverige 2009 var spel.se värd mer än 2 miljoner kr. Mode.se var värd ca 280 000 kr. Om man kollar på övriga världen så var insure.com värd mer än 2 miljoner kr (år 2010), beer.com var värd ca 54 miljoner kr. Så jag satte mig in i detta ämne och i min stora förvåning har ett parti startats utan att ha köpt domännamnet till deras partis hemsida. Så nu är det jag som är ägare av domännamet: SVARTSKALLEPARTIET.SE OCH SVARTSKALLEPARTIET.COM. Någon som är intresserad av att köpa den?

Ps. Jag är självklart emot SD och hoppas att Svartskallepartiet sköter det bra nu. Jag hejar på mångfald!

MvH
Businessmind night out.


Blanda nöje med nytta!

Jag hittade den här super fina bilden på tjejen nedan. Bilden är tagen från bröllopet jag jobbade på när jag bodde i London. Men det jag ville skriva om nu är att man faktiskt kan blanda nytta med nöje. Det finns så många personer som utformat ett yrke utefter sitt intresse. Exempel; artister, konstnärer, bloggare. Det man inte får glömma bort är att det ligger hårt arbete bakom sånna jobb också. Inte alla som tror det. Mycket tid och engagemang ger jobbet inom ditt intresse.


Intervju #2

Idag var jag på min andra intervju. Jag fick jobbet (eller jag fick det inte på papper men jag såg i hans ögon att jag fick det). Det är provisionsbaserat och enbart provisionsbaserat så jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. Jag tycker om det om det är bra provision men är detta bra? Efter andra månaden får man en fast månadslön men då med sämre provisionsvillkor så vad väljer man...

Det enda jag undrar över, som jag inte bör tänka över eftersom jag har jobbat på bank i snart två år. Hur får de som går på provisionbaserad lön, lån? Får de lån. Klart de får lån. Hur osäkert är det. Hur säkert är det. Nej på måndag ska jag på intervju #3 som är en återkoppling till intervju #1, dvs samma företag fast annan person och om det går som jag vill så kör jag på!

Så, vad skulle ni välja. Provisionsbaserad lön som kan ge grymt med pengar eller tryggheten, fastna lönen varje månad, varje dag?

Fredag och massa kärleksfunderingar...

Fredag, fredag, fredag. Det menas utgång, party, alkohol, dansmoves för många men inte för mig. Senaste tiden har jag ingen lust att gå ut. Speciellt inte till vissa klubbar som jag hängt på alldeles för mycket. Jag skulle hellre vilja sitta med någon och ta ett glas vin hemma, snacka massa och mysa. Ibland kokas så starka känslor inom mig, känslor som jag bara vill visa någon speciell. Men när det inte finns någon speciell i mitt liv så är det svårt. Jag har dejtat i mina dagar och varit olyckligt kär, legat och gråtit på kvällarna och tyckt så jävla synd om mig själv. Idag är jag starkare än så men när något som man verkligen inte förstår händer så kan man inte låta bli att vara fundersam över, vad som egentligen hände. Trots att jag inte vet hela sanningen så tar jag åt mig, fan vad dum jag var.

PS. när chatten på facebook visar 25 inloggade men endast ett namn och det är hans namn. Är det ett tecken på att jag ska skriva? Eller är det ett tecken på att jag börjar bli knäpp och bör leta upp en duktig och dyr psykolog?


XoXo


IKEA GARDEROB

Nu har bidragen kommit upp på IKEA GARDEROB tävlingen och WOW vad jag blir imponerad av människor, vilken fantasi och vilken kreavitet. I LIKE. Ni hittar iaf mitt bidrag på denna länk: http://www.ikeagarderob.se/171


Är du Sveriges nästa entreprenör?

På senare år har allt fler unga människor i åldern 18-30 år uppgett att de kan tänka sig att bli företagare. Andel har ökat från 71 % år 2003 till 74 % år 2008. Unga män är mer positiva till företagande än unga kvinnor. Hela 81 % av männen kan tänka sig att bli företagare, medan 67 % av kvinnorna. Att män är mer positiva till driva eget visar sig även vid jämförelse av män och kvinnors företagandegrad. 78 % av Sveriges småföretagare är män och 22 % är kvinnor. Dock finns positiv statistik som visar att 30 % av nyföretagarna är kvinnor och drygt 60 % är män. Kan detta vara en indikator på att en förändring börja ske? Är Sverige på väg att få fler kvinnliga företagare?

Det är också intressant att titta inom vilka branscher kvinnor och män driver företag. Merparten av företagen i Sverige är tjänsteföretag oberoende kön. När det handlar om val av bransch följer företagandet samma mönster som arbetsmarknaden. Kvinnligt företagande dominerar inom renhållning, rekreation och annan service, hälso- och sjukvårdstjänster och utbildning. Medan män dominerar inom tillverkning, bygg, transporter och kommunikation. Inom branscher som exempel hotell, restaurang och handel är fördelningen män och kvinnor tämligen jämn.

Hela 81 % av kvinnorna och 76 % av männen uppger att det är lättare att påverka sin arbetssituation som företagare än som anställd. En större majoritet av företagarna uppger också att möjligheter till personlig utveckling är större som företagare än som anställd. En större andel män än kvinnor anger att inkomst och personlig ekonomi är en faktor som gör det bättre att vara företagare än att vara anställd, 37 % av männen och 26 % av kvinnorna. Kvinnor anser å sin sida i större omfattning än män att möjligheter till familjeliv är bättre som företagare jämfört med att vara anställd.

Vill du ha mer inflytande över ditt arbete och större möjlighet till personlig utveckling? Kanske du bör fundera på eget företag som nästa steg?


Statistiken är hämtad och finns att läsa på www.tillvaxtverket.se


materialist javisst!

Här är en lista på saker som jag ska köpa/göra den dagen jag får min första lön som jag är nöjd med (helst innan jag fyllt 30):

- resa: dansa tango i Argentina, äta texmex i Mexico, gå inkaleden i Peru, gå med i karnivalen i Brasilien etc.
- bleka tänderna
- ta en helkropps massage
- åka till Yasuragi
- klippa mig hos Marre på BANGS
- köpa gummistövlar från Gucci
- bli faddermamma
- köpa aktier
- ta bostadslån
- köpa en bostad
- Plundra Apple store (iphone & macbook)
- köpa en resa till Disneyland till mina brorsdöttrar (en weekend de och jag)
- överaskningar till vänner och familj


Ibland måste man få vara lite materialist, det är ok säger psykologen inom mig!

FEM STEG!

Jag läste en artikel om att man är max fem personer ifrån den personen man vill träffa/vara/inspireras av. Jag tänkte efter och det stämmer. Genom min nyfunna vän, genom mitt gamla jobb i London, genom min förra arbetsgivare.

Jag, min vän, hennes kille, facebook grundaren Mark Zuckerberg.
Jag, The Force (min förra arbetesgivare), SOHO gruppens grundare, SOHO gruppens grundares son, Kate Moss.
Jag, min förra arbetsgivare, Olje shaken från Saudarabien.
Jag, min förra arbetsgivare, alla Nobelpristagare.


Testa och se om ni hittar vägen. Är några av personerna ovan några av era inspirationskällor? Då har ni de fem stegen klara genom bland annat mig. Vi känner ju varandra nu ;-)

De ovannämda personerna är en del av alla hundra tusentals personer jag skulle vilja träffa för att utbyta tankar och idéer, bli inspirerad av och gå på föreläsningar hos. Jag har en hel lista på människor som inspierar mig och jag tror det är viktigt. För så fort man känner sig vilsen och sjukt oinspirerad då kan man bara googla någon på listan och så har man inspirationen tillbaka!


Superwoman!

Från den dagen jag började på mitt jobb och fram tills idag har det vuxit fram en vänskap mellan mig och en kollega. Vi såg varandras drivkraft och klickade direkt. Vi kunde sitta och prata om karriär och hur vi ska nå toppen och hur vi känner oss som superwomens när vi klarat av en uppgift vi satt upp för oss själva. Vi berättade våra historier, våra mål, våra ambitioner till varandra. Gav råd och tips. Lugnade ner varandra när vi blev ivriga och klandrade ALDRIG den andras planer. Vi pushade och ack vad vi peppade!

Vi är två helt olika indiviter med två helt skiljda världar. Den ena jobbar heltid och har en peppcoatch på sidan av, hon pluggar och driver denna blogg och letar sina vägar till framgång och drömjobbet. Den andra hoppade av tryggheten för att hitta sitt drömjobb även om det börjar med kaffekokning på det företaget hon vill jobba på. Men båda har samma enorma energi. Och det är därför vi klickar.

Vi tror båda på att man ska vara bland människor som är positiva och har den positiva energin. Jag har redan från dag ett då jag lärde känna henne känt att ingenting är omöjligt, efter en månad blev det mitt motto i livet och idag har jag fyra intervjuer till jobb som kan bli mina. Mina drömjobb!


80 talisterna - så funkar de!

Jag fick en bok när jag var hos PRIME och den är jätte bra! Den handlar om hur vi 80-talister uppfattas och hur vi är. Hur våra CV ser ut, vilka program som är kopplade till vår årskull och vart vi hänger och visar oss mot omvärlden. Jag önska jag kunde ge ett exemplar till er alla men jag har inte så många, däremot kan jag nog få fram några om någon vill ha? Eller kan in surfa in på www.soderqvistlarsson.se där ni kan läsa den eller som jag ser nu, beställa hem den gratis!

Unitedminds som gjort boken förklarar den såhär:

80-talisterna - så funkar de
är den kompletta guiden till generationen som stämplar in på arbetsmarknaden när 40-talisterna loggar ut.


Marknaden.

Det är roligt hur det trillar in intervjuer bara man orkar sitta och göra ordentliga personligabrev som verkligen är personliga och riktade mot de företag man vill komma till. Jag har valt att lägga upp det på följande vis:

Idag är det många bemmaningsföretag som har en hel del makt över marknaden och därför är det en bra inväg till företagen. Välj ut vilka bemmaningsföretag du är intresserade utav och ring upp dem. Fråga vad de förväntar sig av dig som vill bli anställd där. Fråga om de har infomöten. Jobbcoatch. Om de märker att du verkligen vill jobba för dem kan du ha ett jobb redan imorgon. Är du öppen för förslag eller letar du en specifik tjänst? De kan hjälpa dig att vägleda dig dit du vill.
Tar mig själv som exempel, jag hade sökt en tjänst inom försäljning bara för att jag visste att jag kunde få det, att jag hade erfarenhet i det och för att det var bra pengar. Jag kom dit och coatchen där vägledde mig dit jag ville. Nu ska jag på intervju hos ett företag som jag vill se min framtid i. Bemmaningsföretag är inte där för att se dina brister utan dina styrkor. Så sätt dig ner och gör en lista över vilka du kan tänka dig samarbeta med! Du som letar jobb, det funkar jag lovar.


it´s friday and i´m in a working mood!

Äntligen fredag och helg. Helg innebär två hela dagar och tre kvällar att vara produktiv! Ikväll ska jag skriva ett tal som jag ska framföra på min syster bröllop nästa helg. Till hjälp har jag min bästa kompis som är van talskrivare, god mat och en falska vin. Hela lördagen ska jag spendera vid köksbordet med mina böcker, plugg, plugg, plugg! Söndag ska jag halva dagen plugg och halva dagen förbereda mig inför mötet med KARRIÄRCOACHEN! Jag har fått ett antal frågor som hon vill att jag ska fundera på innan vi ses bl.a. ska jag fundera över var jag vill befinna mig om 3 år. Jag känner att jag vill vara väl förbered när jag träffar hennes så att jag på ett tydligt sätt kan förklara vad jag vill ha hjälp med. Jag är jätte spänd inför mötet. Efter mötet på måndag ska jag och Nasim träffa för att prata om hur vi ska arbeta vidare med bloggen och hur vi ska marknadsföra den! PEPP, PEPP, PEPP!

Sociala Medier

Jo, för er som läste tidigare inlägget sa jag att jag skulle berätta lite mer om de två föredragen Prime hade på sin introkurs. En av de som jag fastnade för var sociala medier, de har blivit så hett ämne och företag där det enbart finns 40-talister behöver hjälp med denna värld. Den världen vi unga faktiskt växte upp med, det som är vardag för oss. De pratade om att en sak som kanske hände igår 14.10 finns på nätet 14.15, det tar inte längre än några minuter att buda en nyhet längre. Den bilden eller videon man lagt upp på twitter, facebook, youtube, skickat till Aftonbladet, den bilden kan bli den viktigaste och största bilden för nyheten. Den är dagsfräsch, på sekunden tagen och oftast väldigt oproffsig. Men eftersom den är tagen samma sekund som nyheten hände, väcks en trovärdighet som inte kan jämföras med nyheter som har fått sina bilder i efterhand. Förut var det Massmedia som budade sina nyheter till oss, nu är det vi som budar nyheter till massmedian. Det är många tidningar och sidor som uppmanar allmänheten att skicka in nyheter, Aftonbladet gör det, Uppdrag granskning gör det och jag är säker på att alla tidnigar skulle buga och bocka om man skickade in en nyhet som ingen annan mediakanal fått reda på. Dessa dagar kommer nyheter ut på mingre än några minuter, världen får reda på exakt vad som händer nästan samma sekund tack vare vår teknik och vår kvickhet och skicklighet av att använda just sociala medier.

Ett exempel på en nyhet (som nu förvisso är gammal) är när Gordon Brown glömmer ta av sig micken efter en intervju. Han forsätter prata massa strunt när han hoppar in i bilden och konsekvenserna av detta blev enorma. En politikers bekännelse!Kärleken checkar ut.

Jag och min vän pratade om allmänbildade killar idag. Jag sa att jag vill ha en allmänbildad kille som lär mig saker varje dag utan att ens tänka på det, han lär mig det för han vill berätta om allt - som jag inte alltid vet om. På samma gång som jag lyssnar på hans ivriga kunskaper så får jag lärdom om saker jag inte hade någon aning om eller kanske har hört talas om men inte vet på djupet. Jag vill ha en kille som gillar att kolla på nyheterna och berätta mer fakta om nyheten förutom de snabba 5 min man får höra om på tv. Jag vill ha någon som kan rabbla upp alla kungafamiljer från Carl XI till XII. Någon som kan periodiskasystemet i alfabetiskordning. Någon som kan alla planeter i rymden. Någon som vet vem nobelpristagaren i Kemi 1990 var. Varför det blev krig mellan Palestina och Israel, Iran och Irak, USA och USA? Någon som har svar på alla mina funderingar. Och om han inte har svaren, vilja ta reda på dem med mig. Kanske en fredagskväll över ett glas vin. Jag vill ha honom utan att han ska tycka att jag är dum som inte vet allt han vet. I utbyte kan han få all lärdom inom det jag kan med kärlek på toppen. Jag vill veta så mycket men har så lite tid. Och en sak jag lovade mig själv redan från barnsben var: skyll aldrig på tiden.

Smarta människor gör mig glad och så är det väldigt charmigt också. Frågan är bara vart alla smarta håller hus? Får man tag i en ska man inte göra samma dumma, dumma misstag som mig. Skriv inget för privat i en blogg som blir läst av flera hundra. Grattis du som fångar hans hjärta. Han är en klippa, jag märkte det på bara tre dejter. Kärleken checkade ut.


Intervju #1

Jag glömde ju berätta om intervjun, det är genom ett bemmaningsföretag och jag hade sökt en speciell tjänst men hon rekryteraren förstod inte varför jag hade sökt den med mina (fina) meriter. Hon vägledde mig till en bättre tjänst och oja, bättre är den!
Jag tackade för att hon visade mig vägen och en ny intervju är inbokad med företaget. Jag ser verkligen fram emot det, verkligen. Ska bli spännande.
Men som man säger, man ska inte lägga alla ägg i samma korg så jag har sökt fler som backup och fyra av sex företag har hört av sig och jag har tackat ja till intervju till dem alla. Känns som jag går på dejt med olika företag och att jag är otrogen mot det första. Men ack o ve, om inget annat så är det bra träning. Det handlar lika mycket om att jag ska hitta ett företag jag trivs med som att de ska hitta rätt profil. Så nu gör vi, speedinterviewdating ;-)

How far do your dreams stretch?

Idag såg jag en artikel i Metro och tänkte på min vän och mig. Vi som driver den här bloggen tillsammans! Det är Kinnevik Group som annordnar en träff för starka och positiva individer som vill bli framtidens ledare. Are you the next one? är deras teaser och damn vad jag blev peppad på att give a damn att jag är den nästa!

Det som är speciellt med det här eventet är att det enbart riktar sig till kvinnor. Framtidens kvinnliga ledare! För att ansöka om en plats till eventet måste man skicka CV och personligtbrev. Roligt sätt att få en massa ambitiösa kvinnor samlade i ett och samma rum. Jag ser fram emot det här eventet och jag hoppas så många som möjligt skickar en ansökan till dem så vi kan ses och mingla och peppa varandra till att lyckas! '


PRIME Intro!Wow vilken kväll, jag har fått så mycket energi. Så mycket inspiration. Jag tycker att även de som inte söker sig till ett speciellt företag som har sånhär jippon borde boka en plats för man får så mycket ut av det. Jag har fått en mer positiv inställning till allt, de peppade, de inspirerade, de gav tips och de presenterade sig på ett jävligt (om man får uttrycka sig så) bra sätt. Fifan vad kul det var!

Jag lyssnade bland annat på tre olika föredrag de hade:
- Aladdin - Rädda Julen
- Sociala medier
- Generationer

Jag tyckte alla var jätte intressanta men speciellt sociala medier och generationer. Jag ska berätta mer om båda senare (imorgon) men kan bara dra en snabbis nu. Sociala medier, berättar om hur det blixtsnabbt kommer upp information på nätet och hur man kan använda just sociala medier för att sprida en nyheter. Vi fick se en video som verkligen bevisar detta och jag kommer visa den videon imorgon, så håll ut. (Varför jag drar ut på det och visar det imorgon är för att jag har en intervju imorgon som jag tänkte träna på nu i en halvtimme innan jag går och lägger mig, inget annat.)
Generationer som jag fick en bok om, som är sjukt intressant!!! Visar statistik och information om hur vi 80-talister tänker och fungerar. Vad vi använder för ord i våra CVn jämfört med 40- och 60-talisterna och vad som gör att vi är så speciella. Även citat på vad 40-talister har sagt om oss 80-talister och vad de tycker och tänker om oss. Väldigt intressant och mycket sanning i allt. Mer om det imorgon, ni vill inte missa det!!!
Men tills dess, några bilder från kvällens event. Bra jobbat PRIME och Unitedminds.

Dagens citat

Sikta mot stjärnorna så når du trädtopparna!

Okänd


På tiden att titta uppåt!


Våga säga upp dig!

Detta inlägg handlar om något jag själv tvivlar på att jag skulle våga göra, men som jag beundra folk som gör och något som jag skulle uppmana andra till. Det handlar om att våga säga upp sig från ett jobb, där man känner att man inte hör hemma, utan att ha ett nytt jobb.  Två av mina vänner har vågat ta det steget i hopp om ett bättre jobb. De har brutit upp från något som hämmat deras utveckling och som skapat missnöje för att ge sig ut i det okända. De har vågat lita på sin egen förmåga och på att de kommer att hitta ett nytt bättre jobb.  De har satt ett värde på sig själva och tagit ansvar för sin egen framgång och lycka.

Att befinna sig på fel arbetsplats kan vara förödande för många människor och kan få konsekvenser långt utanför arbetsplatsen.  Att säga upp sig kan dock innebär en ekonomiskrisk, då man inte kan räkna med en säker inkomst, men det frigör också 40 timmar i veckan att ägna åt att leta efter det man verkligen vill syssla med!

Den första av mina vänner sa upp sig i slutet av sommaren och har nu lyckats fått ett nytt jobb. Hon hade till och med flera jobberbjudande att välja mellan. Nu har hon fått roligare arbetsuppgifter, bättre lön, seriösare företag och en bra chef. Min andra vän arbetade sin sista dag i fredags och har redan fler interjuver inbokade och hundra olika projekt på gång som kommer att leda henne till drömjobbet.

Go people!


När en dörr stängs öppnas en annan.


Tenta ångest

Efter två år ute i arbetslivet har jag bestämt mig för att läsa en distanskurs i projektledning. Det känns roligt att studera igen då jag periodvis känner att jag stannat i min utveckling. Kursen behandlar olika aspekter av projekt, projektledningsarbete, grupper och grupprocesser, ledarskap och förändringsarbete.  Kursen är givande och jag kan relatera det mesta till verkliga livet. Känns som det skulle vara roligt att arbeta som projektledare. Ha många bollar i luften, skapa en kreativarbetsmiljö i gruppen och ta fram förbättringar och lösningar.

Men även om kursen verkligen intresserar mig kommer tenta ångest som jag så klart har förträngt. Helt raderat ut ur mitt minne. Ångesten när allt, till och med att diska, är roligare än att plugga. Gissar att ni alla som har pluggat känner igen er. Har nu tagit en kaffe och hoppas på botemedel!


teknikens värld

Vi lever i teknikensvärld. Idag sitter jag på mitt kontor och skriver, imorgon är jag på NY gator och shoppar på Victoria Secret. Med bara ett knapptryck kan jag vara på ett helt annat ställe. Tekniken går framåt och man borde verkligen koppla något tekniskt till sin affärside om man är entrepenör. Just nu sitter jag och tänker på en sak som fick två av mina kompisar att skratta och ta det som ett dåligt skämt. Mdn när Ingvar pratade om platta varor som man monterar upp själv var det många som skratta också. Onnovation.

Money, money money its so funny, in the rich man's world!

Jag hittade en lista på Sveriges rikaste människor, stämmer den? Jag vet ej. Den kommer iaf från ekonomiskt.se.

1) Ingvar Kamprad, 450 miljarder
2) Stefan Persson, 170 miljarder
3) Hans Rausing, 50 miljarder
4) Antonia Ax:son Johnson 45 miljarder
5) Finn Rausing, 40 miljarder
6) Jörn Rausing, 40 miljarder
7) Kirsten Rausing, 40 miljarder
8 ) Lottie Tham, 25,8 miljarder
9) Bertil Hult, 15 miljarder
10) Fredrik Lundberg, 13,9 miljarder
11) Melker Schörling, 13,5 miljarder
12) Gustaf Douglas, 13 miljarder
13) Dan Sten Olsson, 11 miljarder
14) Roger Akelius, 10 miljarder
15) Thomas Sandell, 8 miljarder
16) Charlotte Söderström, 7,5 miljarder
17) Karl-Johan Persson, 7,5 miljarder
18) Tom Persson, 7,5 miljarder
19) Fredrik Paulsen, 7,5 miljarder
20) Carl Douglas, 7,4 miljarder

TAXI!

Nu förstår jag varför människor tar taxi, de hinner inte med att ta tunnelbanan när de ska springa runt på möten... Panik, hur ska detta gå... Första intervjun får INTE ta mer än 15min, men hon sa ju själv att det skulle ta max 20.bild: sl.se

Ready for Business!

Det är skönt att jag är pigg och vaken, inte har ont i huvudet, är på G för dagen som ska komma!
Idag är det nämligen mycket som står på schemat. Först ska jag iväg på en snabbintervju kl: 9.00, sen ska jag springa till tunnelbanan i mina highheels för att inte komma försent till nästa intervju - gruppintervju/introkurs om företaget. Det är ett bemanningsföretag som jag bara hört gott om. Bemmaningsföretag kan vara en bra väg in i arbetslivet, man ska inte räkna bort dem när man letar jobb, även om det ibland (till och med jag kan tycka det...) känns skönare att vara direktanställd hos företaget själva. Efter den intervjun ska jag på lunch för att sen gå och prova ost i alla dess former (efter det ska jag skrapa mina 8 trisslotter som jag får från ostundersökningen och bli miljonär) sen tar jag en paus på ca 3h där jag bara ska rensa skallen med min vän inne i stan och efter det väntar en spännande kväll med PrimeLab introkurs.

Så om det inte kommer så mycket uppdatering under dagen vet ni varför. Jag har ju ännu inte fått buckt på hur man bloggar från mobilen. Min mob hakar bara upp sig när jag loggar in på sidan. Skulle sitta fint med en Iphone ibland, oja det skulle det...


bild: jack&jill.

PRIME Intro!

Imorgon ska jag på Prime Intro mingel/info kväll som jag fick tips om av författaren jag berättade om. Det ska bli himla spännande, speciellt för att de är så stora men även för att jag löste några buggar på deras hemsida och mailade lite med en av grabbarna därifrån. Jag kommer vara borta hela dagen men återkommer på kvällen med massa sköna bilder och förhoppningvis en massa inspiration från kvällen. Over and out, nu ska jag sova för imorgon väntar två intervjuer!

Dagens citat

För några år sedan brukade jag några gånger i veckan skicka sms innehållande ett citat till mina vänner. Har tänkt ta upp det igen, fast nu lägga ut dem här. Citatet för dagen är;

”Är målet med livet att leva?”

Paul Claudel (1868- 1955) fransk författare


Vanliga intervjufrågor:Berätta lite om dig själv
För att inte dra iväg så kan du fråga om det finns något på CV som arbetsgivaren vill veta mer om och berätta om det. Annars dra en snabbis från de två senaste åren (om du inte bytt arbetsplats för ofta, då är det nog smart och ha en förklaring varför du har gjort det)


Tre bra/Tre dåliga sidor
Vad du än svarar på tre positiva så GE EXEMPEL. Säg ej bara jag är driven, berätta om ett tillfälle där du var driven och gjorde något bra för företaget och även hur kollegor och chefer reagerade på det du gjorde utan att låta för skrytig. Dåliga är inte att säga att du är morgontrött. Jag brukar säga att jag har svårt att tala inför större grupper, de fleta arbetsgivarna har då sagt "det har vi alla och ler..." sen fortsätter jag att jag över upp det och har blivit mkt bättre, då blir leendet ännu större!


Lucka i din meritförteckning. Vad gjorde du under den tiden?
Här ska du ha svar på vad det faktiskt var du gjorde om du har en lucka i CVt. Var du ute och reste, fine det är ingenting fel med det och företag gillar oftast att man varit ute och äventyrat eftersom man lär sig mycket på det. Var iaf alltid redo på att svara varför du hade en lucka.


Vad fick dig att byta jobb?
Kritisera aldrig din förra arbetsgivare! Tona ner det negativa från ditt företag (om det var något negativt). Dra istället upp det positiva.


Vad gör du för närvarande?
Jobbar du? Fine då har du svaret. Är du arbetslös är inte det lika med att du är syssellös = du har svaret på frågan. Pluggar du på distans? Volentärjobbar du? Lär du dig ett nytt språk? En som är arbetslös kan börja på engång och därför kan de konkurrera ut de som idag har ett arbete. Jag säger inte att det är bättre att vara arbetslös och söka jobb men jag säger inte heller att det är sämre!


Vilka gör du om fem år?
Jag tror företagen vill veta om du har en personligplan vilket är något positivt. Att säga att du vill göra något som de har på deras företag är ännu bättre. Jämför det med en person som säger att den inte vet, inte tänkt på det. Vem skulle du välja som chef? Precis.


Varför ska vi anställa just dig?
"Jag är vänlig och kan samarbeta med alla typer av personligheter"
"Jag har lång erfarenhet av jobbet och jag är duktig på det jag gör"
"Jag ger alltid allt för den arbetsgivare jag jobbar för"
"Jag är bra på att arbeta självständigt och behöver alltså inte handledning jämt och ständigt"
"Jag har alltid varit nyfiken och intresserad av att få ett arbete i ert företag"
"Jag bryr mig inte i vad klockan är när jag är på arbetet och är van att arbeta övertid"


Vilka är dina löneanspråk?
Ta ej denna frågan på arbetsintervjun! Säger du fel svar så kan det vara så att du mister din chans till det nya jobbet. Ta det om du gått vidare på en andra intervju eller ett möte där ni faktiskt ska skriva på papper!


(hjälp taget från arbetslos.nu)


Resan har precis börjatHar bestämt mig för att börja strukturera upp mitt liv och har därför inhandlat två anteckningsböcker . I dessa böcker ska jag göra upp min plan för att nå en högre nivå i min karriär. Jag ska även använda böckerna till att anteckna intressanta fakta och tankar som jag kommer över.  Som ni säker förstår finns det en baktanke med att jag valt böcker med budskap på framsida. Budskapen på böckerna gör mig peppad. Budskapet: ”Även en resa på tusen mil börjar med ett steg” är tänkt att får mig att fokusera på var jag befinner mig och ge mig tålamod. ”Det är alltid för tidigt att ge upp” ska vara som en ständig påminnare om att jag ska behålla min kämparglöd. 


Träna inför intervjun!

Det finns massa sidor med bra information vad man bör och inte bör göra under en intervju. Frågor som är bra att träna på och saker man bör veta innan man går till en intervju. Jag har varit på en del intervju under mina år och jag tycker det är rätt så häftig känsla. Speciellt efter en intervju är avklarad, man har sån adrenalin i sig och man känner oftast på sig om det gick bra eller dåligt - connection is all it takes!

Imorgon har jag två intervjuer på två olika företag, det ska bli riktigt spännande med enbart 45 minuters mellanrum måste jag ställa om mitt lilla huvud på från ett företag till ett annat. Men det går bara man har siktet inne. Så nu kör vi, nästa anställning?

Vill ni ha bra tips på olika saker man bör tänka på innan man går till en intervju kan ni googla intervju frågor då får ni ca 100000 träffar. Annars kan ni gå in på min gamla arbetsgivares hemsida Academic Work, de har bra do and donts som kan vara bra ha med sig inför en intervju! Så nu kör vi.

Ps. kan ju lägga upp några tips när jag kommer hem. Just nu stressar min vän iväg mig för hon ska till sin loverboy ;-)


IKEA GARDEROB


Vad är en bal på slottet...

Idag skulle jag på intervju men det blev avbokat, det var på PR byrån. Hon var sjuk och skulle höra av sig när hon mådde bättre. Nu kommer vinterkräksjukan och förskylningar och allt såndär i och med vintern. Hoppas man inte åker på något...

Iaf, senare på dagen drog jag och E till IKEA för att kolla in ny inredning till hennes hem och mitt framtida hem. Topfloor, right? Min lista hamnade på ca 20000 kr och fan vad fint det blev. Jag önska jag hade en lägenhet på riktigt och inte bara lekte att jag köpte alla saker... Senare drog vi till MAX för att disskutera det intressanta samtalsämnet, killar och kärlek. Vi 80-talister är så stressade, vi vill göra karriär, vi vill ha barn, vi vill att allt ska hända nu nu nu. E berättade om sin vän som är 23 år gammal, hon har perfekta jobbet, hon har barn och hon har en man hon älskar och hon undrar vad hennes nästa steg är? Medan hon är stressad över det är jag stressad över att jag inte hittat den rätta mannen som jag ska dela resten av mitt liv med, mitt drömföretag jag ska jobba på och min perfekta lyxvåning. Men vad är en bal på slottet om inte alldeles alldeles underbar..


Lite humor på morgonen förbättrar hela dagen!


Plötsligt så händer det!

Jag och min vän blev uppraggade på stan av en tjej som ville att vi skulle vara med i en ostundersökning. De ska lansera en ny ost i Sverige och vill ha folks åsikter om den. Som tack för hjälpen får vi antingen åtta trisslotter eller 200 kr i presentkort. Min kompis tog 200 kr i presentkort och våghalsen som jag är tog jag the wild card, 8 trisslotter. Nu jävlar ska jag bli miljonär. Lyckan kommer väl i tre?

Undersökningen är imorgon och jag lovar att uppdatera er om jag vinner storvinsten ;-)

Vad skulle ni göra om ni vann så mycket pengar så ni blev ekonomisk oberoende?
Jag hade iaf inte slutat med alla mina tusen projekt. Jag hade nog satsat ännu hårdare på mitt egna företag, Praktikbyrån.


Strategisk karriär

I brist på energi och inspiration har jag varit ute på nätet och surfat runt efter intressanta artiklar och bloggar.  Det var särskilt ett blogginlägg som väckte mitt intresse. Inlägget handlade mycket förvånande om att göra karriär. Vad det innebär och vilka verktyg man kan använda sig av. Läs inlägget på http://eponine.se/?page_id=15.  Även om jag läst och hört det hon skriver förut tyckte jag  att det var tankvärt. Dessutom gillar jag hennes layout av bloggen.


Viktiga datum

2010

Kick-Off för tävlingsåret 2010/2011
september/oktober

Deadline Inlämning Affärsidé
2 november, innan kl.13.00


2011

Deadline Inlämning Utkast Affärsplan
8 februari, innan kl.13.00

Deadline Inlämning Affärsplan
29 mars, innan kl.13.00

Regionfinal
5 maj - med reservation för ändring


Workshops

Min kära kollega in crime hittade världens bästa tävling till oss, det är en tävling för alla som har en grym affärsidé. Företaget Venture Cup satsar 6 miljoner kronor och det var bland annat så Lensway fick igång sin verksamhet, genom att delta i denna tävling. 

Vi har nu anmält oss till deras Workshop på måndag där de berättar om hur en bra affärsidé ska skrivas och vilka delar som ska ingå. Övningar blandas med föreläsningar och tid för enskild rådgivning ges också under kvällen.

Det ska bli spännande att se vart denna tävling kan leda oss, alla tips vi kan få tackar vi och tar emot. Vi ser fram emot måndag och jag ska absolut uppdatera er med mer information angående det här eventet!

Min förebild!Jag tycker alla borde skaffa sig en förebild, en som sporrar en att faktiskt göra det man vill och en som sporrar en och har ett GO i sig som visar att ingenting är omöjligt en superman/woman som inte ser några hinder bara toppar! Jag har iaf haft min sen en tid tillbaka, Rebecca Simonsson. Hon är inte bara grym i det hon gör, hon lägger ner hela sin själ i det. Hon har dessutom en kickass stil som får andra företag att kontakta henne för samarbeten. Hon är helt enkelt grym affärskvinna!

Jag fick chansen att chatta med henne ikväll då hon hade öppen chatt i hennes kommentafält på hennes blogg. Jag ställde frågan nedan och hon svarade.

Min fråga:
Jag vet att du är nattklubbschef men jag tänker på om du kanske arrangerar andra events, till andra företag förutom den nattklubben du är chef för. Vet inte om jag tänker rätt nu, men har fått en bild av att du har så mycket på G förutom att vara nattklubbschef, att du arrangerar andra events. Hittar de företagen dig och anlitar dig eller letar du upp dem?

Ps. GRYM blogg, man blir så peppad som ung kvinna att verkligen jobba för att komma dit man vill!


Rebeccas svar:
Om det är så att jag har ett speciellt event in mind, då kan det hända att jag tar kontakt med olika företag och framför min idé. Men oftast är det företag som kommer till mig och ber mig komma på ett bra upplägg på ett event där de kan få möjlighet att marknadsföra sin produkt. Det är superkul.

Tack för dina fina ord, blir så glad! kram


Underskatta inte försäljare.

Jag har under hela mitt vuxenår jobbat inom försäljning. På eventföretag, på bank, på hotell, på restaurang osv. Väldigt olika branscher men alla med samma fokus - försäljning.
När jag jobbade på bank fick jag upp mina försäljningssiffror något oehört och jag lyckades peppa mig själv till att bli toptre säljaren på företaget. Detta gjorde att jag la om min karriärsstrategi lite.
Jag kommer ihåg hur en vis man till mig en gång sa "jag är försäljare i grund och botten men jag är ingen lögnare...". Det är ju det många tror när det kommer till försäljning, att det är en person som bara vill se vinst på allt den gör oavsätt om den ljuger eller itne, en trångsynt nörd som inte tar hänsyn till kunden utan kör sitt race. Jag säger att om man är en bra säljare finns inte dessa problem och kunden ser en som en hjälpande hand längst vägen.
Det är många som underskattar försäljningsyrket, vill man tjäna feta cash är det den här branschen man ska rikta in sig på eftersom allt går på provision. Det är här pengarna finns och när man den dagen får in en fet lön på kontot då kan man verkligen säga - FAN VILKET BRA JOBB JAG GJORDE. Det man kan tänka på är att kanske inte söka sig till jobb som enbart säljer sina produkter via telefon, det kan bli ganska enformigt. Jag är i alla fall en sådan person som behöver variation och lite fria händer. Så ett jobb där du bokar dina egna möten, exempelvis via telefonen, och sedan åker ut på dem är det ultimata. Fritt, öppet och flextid!


Helt slut.

Är det tillåtet även för mig som går på fem personers energi att säga att jag är trött? Jag är trött som fan. Jag avbokade fotbollsmatchen idag. Jag orkar inte få in någon ny person i mitt liv just nu. Jag orkar ju ens inte med mig själv idag. Jag skulle orka med en allmänbildad, smart person som lär mig saker - det orkar jag alltid med. Men puckon (ursäkta ordvalet) som tror det räcker med att säga 'tjena snygging' är ingenting för mig. Så jag avbokade matchen.

Idag har plåtningen gått jätte bra, jag ska få bilderna när de är redigerade och klara och så har jag min första bild i mitt portfolio. Backstage bilderna blev inte så bra, ska var duktigare på att ta nästa gång jag lovar. Vi har redan börjat prata om ett nytt projekt där jag ska få ha mer inflyt i stylingen. Ska bli himla spännande, då lovar jag att ta bra bilder.

Jag skulle vilja ha en varm kram just nu, jag fryser ihjäl nämligen. Det är ju iskallt förfan.

Time for change

Efter att jag i snart en vecka väntat på svar från karriärcoachen som jag tidigare varit i kontakt med bestämde jag mig för att kontakta fyra andra coacher för att se om jag får bättre respons. Jag hittade två olika sidor på nätet som förmedlar coacher www.international-coach.com och www.hiller.se. Efter redan en timme ringde en kvinna upp mig. Hon frågade vilken typ av coachning jag efterfrågade och berättade lite om sig själv och hur hon brukar arbeta. Det kändes som vi fick bra kontakt och vi bokade in ett möte på måndag. Känns skönt att jag äntligen fått kontakt med någon som kan hjälpa mig till förändring. En person som har lång yrkeserfarenhet inom näringslivet och som har coachat ledare över hela världen!


do you have what it takes?

Har fått boken Passion - Nyckeln till framgång av Ingrid Tollgerdt- Andersson som jag beställde förra veckan. Ingrid har tidigare forskat om ledarskap och arbetat med ledarskapsutveckling. I bok skriver hon om 11 framgångsfaktorer. Som underlag för boken har hon intervjuat 10 olika människor som alla har gemensamt att de har lyckats inom sitt respektive område. De 11 framgångsfaktorerna som hon berättar om och som förenar intervjupersonerna är; 

 
Entreprenörskap

 

Mod

 

Vilja till ständig utveckling

 

Engagemang & hög energinivå

 

God självkänsla & gott självförtroende

 

Emotionell intelligens & stabilitet

 

Förmåga att välja sin egen väg vid behov

 

Karisma

 

Tävlingsinstinkt

 

Omgivande miljö & nätverk

 

Lust & passion

Business Mind.

Imorgon ska jag på intervju för en PR byrå, det ska bli spännande som fan. Hoppas bara jag får ut det jag vill av intervjun och att ett samarbete kan ingås. Det tror jag eftersom mailen hon skickade till mig tydde på det, bara jag inte gör bort mig helt så har jag nog halva inne. Det tror jag. Mer info får ni imorgon, direkt efter jag varit där. Nu ska jag fixa allt inför plåtningen för snart är det jag som står och coatchar modellerna. Wow det ska bli spännande idag!

Olika vägar finns det att ta för att uppnå sin drömkarriär här är några tips jag kan ge er:
Praktik - ta kontakt med det företag du vill praktisera på, oftast får man positiv feedback och ett möte kan snabbt bokas in. Vem vil inte ha gratis arbetskraft? Tips: Vissa företag ger praktiklön, något att tänka på om du ska vara på företaget länge.

Starta eget - Har du en idé som du verkligen tror på och en passion i det, varför inte starta eget? Kolla marknaden, konkurrenterna, analysera mera, gå på starta eget kurser, sätt in dig i ämnet och börja kämpa.

Klättra på karriärsstegen - välj ett företag som du kan tänka dig se din framtid i. Börja som receptionist, assistent eller egentligen vad som helst på företaget. För nästa gång de söker en person till en ledig tjänst som just du vill ha så väljer de heldre en internet än externt.

Utbilda dig - visa yrken behöver en utbildning och Sverige är nog bästa landet att utbilda sig i, inte får vi bara CSN pengar vi får även hjälp och stöd under tiden vi går utbildningen. Med bostäder, gratis bibliotek och gratis utbildningar. Att ge 2 - 5 år till en utbildning är inte att slösa år utan att investera i sig själv. En bra början på ditt karriärsliv.

Volentär - Vem gillar inte människor som volentärarbetat? Det finns volentärarbeten inom allting, känner du att du kan ett yrke väldigt bra men vill utöka din meritlista är detta perfekta sättet. Våga fråga företag - de säger oftast inte nej till sånhär typ av hjälp.Fotboll, Öl & Grabbar!

Idag ska jag och en av mina bästa vänner sätta oss på O'Learys och leka grabbiga. Vi ska kolla matchen mellan Holland och Sverige och ta en öl. Eller jag ska mest kolla in spelarna, vad min vän ska göra vet jag inte. Hon är inte intresserad av fotboll och har redan en kille. Jag tror hon gör det här för min skull. Hon har gjort mycket för min skull de senaste åren. Dragit in mig i kluriga blinddates, försökt raggat upp helt fel killar bara för jag ska ha dejtat alla olika typer, bokat en resa till vad hon kallade Mr Perfect (visade sig vara Mr Oh-so-not Perfect). Det har varit så-inte-jag, jobbigt men ack så spännande. Vi har varit på många äventyr och jag tror egentligen hon gör det här för att jag nästan aldrig säger nej till hennes spännande bravader. Hon gör ju inte bort sig och jag kan få berätta hur allting slutade och hon kan gott leva på mina historier, så tror jag det är. Det slutar oftast med vänskap och ingen klapp och kyss dock. Så bättre kan du vännen min, try harder!

Men HEJA Sverige!


LONDON GUIDEKlubb

Bar Rumba
För den som gillar urbanmusik och inte blir skrämd av den mörka klubben rekommenderar jag Bar Rumpa. Ej på lördagar om du inte gillar Rock. Klubben har dock bytt ägare och jag har ännu inte testat på hur den är med Mr new host.


Penthouse
Bara för utsiktens skull ska du gå hit. Du har hela London under dig. Från sjunde våningen ser du både London Eye och Big Ben från klubben och efter ett par vodka-redbull känns det som du är top of the world på denna klubb!


Watford
Ligger ca 1 timme bort (för nära stansted airport) med goddamit vad bra klubbar och bra musik. Relax atmosfär och mycket lokalpeople. Bästa klubben jag varit på i London. Bra blandning på musik och stort dansgolv för den som gillar att shaka.  Obs! Svårt att ta sig hem om man inte vill betala ca 500 kr i taxi, vilket är mycket i London.


Fabrice
Har aldrig varit där själv men stället måste nämnas, det är omtalat och väldigt hippt. Är öppet från tidigt till sent. Klubben har en känsla av Ibiza. Proppat, svettigt och alldeles för mycket folk, vilket är jätte bra. En känsla av party all night long!


Hotell/Hostel


Piccadilly backpackers hostel
Sunkigt hostel men med väldigt trevlig personal. Prisklass är allt från 200 kr och uppåt för fyra nätter beroende på när man bokar sina rum. Plus är att frukost ingår (fast den inte är världens lyxigaste). Minus är duschen och toaletterna, äckliga och ofräscha trots städning varje dag.


Victoria bed and breakfast
Fräscht hotell som ägs av indier, väldigt glada (ser man på leendet) men ej så pratglada. Erbjuder att möta upp en vid tunnelbanan om man är rädd att gå hem själv på kvällarna. Familjeägt och väldigt personligt. Hostel kan uppgraderas till Hotell med bara några hundralappar.


Shopping


Primark
Enorm butik som säljer allt från underkläder, skor, kläder och hemmasaker. Bra ställe att gå till om man vill handla billigt och mycket. Lite som IKEA, man går dit för att hitta en sak och kommer ut med tre fyllda kassar. Detta ställe är även väldigt bra om man precis flyttat till London och behöver heminredning. Allt över 30 pund är för dyrt för Primark. Prisklass: to cheap to be true.


River Island
Väldigt snygga kläder både för killar och tjejer. Prisklassen ligger mellan Topshop och H&M. Här är utbudet lite varierande beroende på vilken River Island du hamnar på, jag rekommenderar den på Oxfordstreet.


Topshop
Fem våningar med bara fashion, behöver jag säga något mer? Om ni planerar att gå hit planera en heldag med fikapause på deras eget fik på -2 våningen. Här är priserna som Topshop priser brukar vara men utbudet så mycket större än i Sverige. Det är ett Halleluja moment när du är där inne. I think i researched heaven.


Shoppingcentrum

Westfield
Här ser man skillnaden på de rikas avdelning (där barerna serverar champagne och vindruvor) och medelklassens avdelning (där det serveras mat i alla dess former). Häftigt att se skillnaden på de två avdelningarna även om medelklassens del är väldigt highclass så känner man av skillnaden. Ingen säger att en klass inte får gå in på den andras och jag rekommenderar er att gå på båda avdelningarna, det är tufft och chokerande!Harrods
Här snackar vi lyx. Dörrmann, hissmann, guider - allt. Man känner sig speciell och man känner sig uppvaktad. Även om man som mig går in med en Primarkpåse och skäms får man service. Om ni går på någon högtid så får ni uppleva pappigt. Jag rekommenderar juletid! Här kan ni även uppleva kändisar. Förra året shoppade Viktoria och David Beckham sina presenter till sina barn här.

Selfridge
Liknar NK. Väldigt stort och deras matavdelning har alltid smaskiga teasers. Rekomenderar vinavdelningen och speciellt "grottan" på den avdelningen, i kistan ligger vinet som är värt flera tusenlappar och historien bakom den kan du få om du frågar personalen. Selfridge har kläder, mat, smink och skor. Allt i ett med andra ord.

Marknader

Camden market
Öppet varje dag, mindre folk på vardagar och crazy atmosfär på helgerna. Här kan du även ta en söndagsöl och ha utsikt över tatuerade emo hippa människor som strosar omkring i området. Häftigt och väldigt annorlunda. Matutbudet här är väldigt bra, väldigt mycket kinesiskt take away, men vad är en dag på Camden utan kinesisk take away?


Notthing Hill
Här är marknaden precis som i filmen, romantisk med en egen klass. Här möts upper och middle class. Hit går man inte för sakernas skull som finns på marknaden, utan för att uppleva stämningen och knacka på den blåa dörren.


Fanjagkommerinteihågnamnet marknaden
Det här stället var rough area för ett par år sedan. Sen förvandlades stället till ett mer hippt där alla konst och modemedvetna människor ville hänga på. Stället är känt för deras konstutställningar och studenter. Hit dras man för att känna av den coola stämningen hos det coola folket. Marknad kanske är att ta i men en plats som efterliknar det hippare delen Brooklyn.


När känslorna för en stad aldrig svalnar...

Jag har sedan 2006 varit i London mer än 10 gånger, ca 13 - 14 om jag ska vara mer exakt. Det är något med den staden som har fångat mig. Befolkningen, atmosfären, shoppingen, tempot. Det är en riktig storstad och det märker man.

Första gången jag åkte dit åkte alla mina andra vänner till Thailand, vi valde ett mer vi-ställe. Det blev London. Vi bodde på ett sjukt sunkit hostel (Piccadilly Backpackers Hostel) men charmigt var det. Knallorange väggar och rum som stank helvete men med personal som inte ville något mer än att guida oss i den stora staden. De var personliga, nyfikna och väldigt öppna!

Vår första resa dit var crazy! Vi besökte klubbar som vi ens inte borde ha kommit in på, träffade kändisar och festade med dem, hamnade på svartklubb som hade bästa musiken, blev uppraggade av riktiga engelskmän med en härlig accent, åt fyllekäk på en av Londons finare resturanger, blev bundis med en klubbägare, shoppade tills vi inte hade några pengar kvar, bakishäng i olika parker. Det var fyra intensiva men väldigt roliga dagar.

Varje gång jag har återvänt har jag fått samma känslor inom mig, den staden tappar jag aldrig förtroendet för. Så därför tänkte jag göra en guide till London till er. Med shopping, resturanger, klubbar, sevärdigheter och allt annat extra som man bör veta om man åker dit. Guiden kommer ju utigå lite från mina intressen men de flesta gör nog samma sak som mig när de åker till London. Kika in lite senare under dagen, typ i eftermiddag så har vi guiden klar!

Over and out.

Konsten att hålla deadlines

När det är mycket att göra blir det ibland stressigt med deadlines, men det är väl trots allt på grund av deadlines man får saker gjort.

Några tips på hur du kan hålla dina deadlines:

1. Gör en tidsplan. Om du har en plan så vet du vad som ska göras och när det ska vara klar.

2. Var realistisk. Saker tar ibland längre tid än vad man tror och det kan dyka upp oförväntade saker påvägen.

3. Sätt upp delmål påvägen. Då känns vägen till målet inte så långt bort.

4. Belöna dig själv. Belöna dig själv påvägen till ditt mål. Varje gång du uppfyllt ett delmål unnar du dig något extra.


Hoppas det funkar!

Cash in on your Passion!

Vad är det som får dig att våga göra det du verkligen vill? Behöver du pushen av någon bekant? Kanske av någon främling? Behöver du pengarna? eller kanske tiden? Oavsätt vad det är du behöver för att göra det du verkligen vill så bör du tänka en gång extra på varför du inte gör det just idag. Kanske behöver du göra en plan på hur du kommer dit, det kan även vara så att du behöver mer erfarenhet inom området eller så är det något helt annat. Du är källan till alla svaren!

Det man kan tänka på när man vill göra något man verkligen vill och inte gör det idag är att verkligen ha passion i ämnet. Utan passion växer ingen framgång. För har man inte passion i det man gör tröttnar man och då avslutas inte projektet som från början verkade så spännande. Påvägen kan ens passion förändras men ingenting säger att den idé du har på din framtid står skrivet i sten, förändringar är bra och speciellt förändringar som följer tidens trender.

Jag började med att ta fram en penna och ett papper och skriva ner alla mina intressen och utifrån den komma fram till yrken som var kopplade till mina intressen. Helt plötsligt hade jag 10 nya yrken som jag inte ens hade lagt en tanke på innan jag gjorde min egen brainstormning. Testa, det funkar faktiskt.

Måndag- Back in Business

Efter en fullspäckad helg med möhippa i Göteborg är jag nu tillbaka i vardagen.  Tröttare än tröttast men ändå beslutsam om att ta tag i mitt liv. I dag har jag gjort en backup plan. Är inte helt överens med mig själv om backup planens vara eller icke vara. En del av mig är rädd för att en reservplan gör mig mindre driven och att jag skaffar mig en legitim orsak att inte göra de förändringar jag behöver. Den andra delen av mig är rädd att jag inte ska ha hunnit åstadkomma förändring och då behöver reservplanen. Om man har en backup har man då i sitt omedvetande ställt in sig på att inte nå ända fram? Eller är man ödmjuk inför att det inte alltid blir som man tänkt sig?

Som sagt, jag har valt att göra reservplanen. Jag har sökt flera olika distanskurser, alla är inriktade mot ledarskap, kompetensutveckling och kommunikation.

I dag har jag även tagit tag i en sak som jag länge har funderat på men inte tagit tag i. För cirka ett halvår sedan läste jag om en tjej som hade startat ett företag som arbetade med omvänt mentorskap.  Yngre människor som saknar erfarenhet är mentorer till äldre med mer erfarna. Detta är en verksamhet som jag tycker låter väldigt spännande och som jag gärna skulle delta i. I förmiddags gjorde jag äntligen slag i saken och skrev ett mail till grundaren och visade mitt intresse. Nu hoppas jag på positiv respons!


00:00

Inatt kommer alla bidrag till IKEA GARDEROB tävlingen upp på hemsidan. Lägger upp en direktlänk till mitt bidrag så ni kan rösta på mig. Jag vet att massa jätte duktiga talanger kommer vara med i den här tävlingen, vinsten är ju grym. 50000 kr i stipendium.

startups!

På söndag ska vi planera Praktikbyrån och på onsdag ska vi träffa en potentiell samarbetspartner. Vi väntar ju fortfarande på svar från det andra företaget, de vill inte riktigt släppa oss men tycker vi har för höga krav. Jag tycker våra krav är med all rätt. Vi har ju en grym idé.
Skulle vilja spola fram tiden bara för att se vad som händer efter det mötet och sen även för att jag är så himla nyfiken på det andra företagets samarbetsidé. Jag uppdaterar när jag vet mer.

www.praktikbyran.com check it out yourself.


När ett ja blir ett nej... (obs! varning för flummigt inlägg)

Det här med kärlek är något jag tycker är himla svårt. Man går efter regelverk och försöker att inte leka katt och råtta. Ändå blir det fel. Jag har sedan ett tag tillbaka kommit fram till att alla världens människor är players tills de finner den rätta. Tänk er själva, vem gillar inte att krydda upp vardagen med något extra och sen när den funnit den rätta kasta alla kryddor i sjön?
Det jag försöker säga är att den här oändliga världen av dejting är ett sätt att lära känna den andra personen men när något som inte passar en av parterna dyker upp i denna värld, bryts kontakten mellan parterna och den andra fattar ingenting. Den världen är jag i just nu.
Kanske är jag dum i huvudet som tar upp det i min blogg, det är ju personligt men jag säger aldrig något dumt. Jag är trots allt en väldigt snäll person och vill verkligen ingen illa. Men jag förstår ingenting. 
Jag har varit involverad i så många dåliga människors liv att jag inte orkar mer. Jag lärde känna personerna och fick en bild av dem som väldigt ärliga och bra sen i slutändan visade sig att det var raka motsatsen. Därför är jag, när jag tror att jag träffar något bra, väldigt mottaglig. Jag öppnar upp mig och visar mina känslor. I ett tidigare inlägg skrev jag att jag dejtade en och han var perfekt. Han söp på helgerna och var allvarlig på veckodagarna. Jag är allvarlig på veckodagarna och super på helgerna. Jag trodde det kunde leda till den bättre världen. Men som alla gånger så bröts allt och jag nådde inte målet. Min vän sa idag, tänk den dagen man får ändra sin status på facebook till "in a relationship". Det handlar egenligen inte om själva uppdateringen utan mer en bekräftelse för en själv att det finns ömsesidig kärlek. Tänk den dagen jag kan säga, jag har hittat den rätta och han är underbar. Jag längtar tills den dagen, jag vet att den är perfekt. Inlägget innan var ju bara mina känslor. Och han var du.


Plåtningen idag!

Trots att jag inte visste hur modellerna såg ut och hur stället vi skulle plåta såg ut så gick det bra med klädvalen. Som tur var hade jag valt ljusa kläder, för stället vi plåta på var ju supermörkt. Men kul var det, vad gulliga alla var också. Imorgon ska vi plåta utomhus så det gäller att dra på sig varmkläderna. Stackars kille som ska sitta i shorts men vi får värma upp honom med en filt! Det går nog bra. Bilder kommer senare, jag lovar!

För er som undrar vad jag pratar om, jag har ju startat mitt lilla egna projekt. Jag tog kontakt med en fotoskola och bad om att få styla deras bilder. Detta projekt jag håller på med just nu har ett färdigt koncept men nästa vecka ska jag träffa en annan fotograf och vi ska komma överens om ett koncept tillsammans. Genom att man kommer på ett koncept tillsammans får jag som stylist mer inflyt i hur de ska se ut och även friare händer till att ordna plats och modeller.

Det var kul idag och jag kan självklart se mig själv göra det här varje dag. VARJE DAG!


STAN

Nu ska jag springa iväg till stan för att hämta inspiration, senare i eftermiddag ska vi nämligen plåta! Det ska bli himla kul. Mer info och bilder under dagen kommer!

Medan kan ni ju googla TED och hämta inspiration från den sidan. En himla bra källa :-)

The Secret

Många av er har säkert hört talas om dokumentärfilmen The Secret, eller läst boken. Jag har själv inte läst boken men sett filmen. Tyckte den var lite halvflummig men man fick ändå en känsla av att man klarar av allt. Det kan ju vara en idé att kolla på den om du känner att allt är omöjligt för tillfället. Jag ska iaf skaffa fram boken och läsa den!
What leads to Success på 3 minuter!Passion - do it for love not for the money
Work - its all hard work
Good -  practis
Focus - focus yourself and get damn good
Push - push yourself
Serve - millionairs serve other
Ideas - "i had an idea" - Bill Gates.
Presist - !


PRAKTIKBYRÅN

Fan vad nice, vår webbdesigner Robin håller på och ordnar vår sida för fullt och fan vad snyggt det blir. Vi kämpar med att kommunicera på distans och det går ju riktigt bra. Nedan ser ni en printscreen från sidan. Vill ni ser mer surfar ni in på www.praktikbyran.com. Wow säger jag bara! Nu kan vi börja mingla samarbetspartner också.MITT BIDRAG

Här har ni mitt bidrag till IKEAS GARDEROB tävling. Som jag sa så fick jag hjälp av min 8 åriga brorsdotter och oj vilken energi hon hade. Hon vek halva klänningen medans jag sydde ihop den (eller snarare häftade ihop den). Underdelen är gjord av tidningspapper och överdelen av karton. Blommorna är i papper som jag satt fast med hjälp av deras kvist. Mitt koncept är återvinningsbart! Något som modeföretag och IKEA jobbar mycket för men som ibland dör ut. Det var en trend hos modeföretagen och den dog ut. Många pratade om miljön och jobbade för den, men sen dog det ut. Vi vill inte stå och tänka vad skulle vi ha gjort när skadan redan skett utan vi ska tänka vad vi ska göra så problemet inte kommer! Ska man dra paralleler kan man säga: Sverigedemokraterna kom in i Riskdagen och vi blev upprörda och kämpar mot dem nu. Jag ser att det är bättre att kämpa för miljön innan katastrofen är här. Återvinn mer!


AMS

AMS har inte bara kurser i att hitta jobb utan även kurser i starta eget! Kika in där så får ni mer info :-) intressant, de samarbetar bland annat med Verksamt.

PAPER PLANET

IKEA GARDEROB: Vi håller på här förfullt, vardagsrummet har förvandlats till tomteverkstad och alla nissar bidrar med sitt. Får se hur resultatet blir, lite stressad är man ju men min brorsdotter på 8 år påminner mig om att allt är lekande lätt.

Sneakpeak:


PANIK

När man inte skriver ner saker i sin kalender så går det som det gick idag. Sista anmälningsdagen för IKEAS GARDEROB tävling är idag och jag har ens inte börjat på mitt bidrag. Jag märkte det genom att jag gick igenom min to-do-list och när jag bestämde mig för att damma av min kalender för att faktiskt använda den! PANIK. Men som sagt, jag har hela dagen på mig och slussen stänger 00.00 ikväll. Det är jag och brorsdottern som ska vara kreativa idag, vi ska göra en verkstad utav mitt vardagsrum - hoppas hon vill hjälpa till bara, jag behöver hennes barnasinne och hennes fantastiska fantasi till den här tävlingen.

Nu kör vi vi har 14h på oss att bli en av finalisterna till IKEAS GARDEROB tävling!

Sneakpeaks kommer upp under dagen...


adrenalin!

Alltid när jag har planer näst kommande dag har jag svårt att sova ut fast jag har tillåtit mig själv sovmorgon. Jag har adrenalin som kryper upp i min kropp och jag vill starta med alla mina tusen projekt. Vart ska jag böra? Idag ska jag ta hjälp av min 8 åriga brorsdotter med IKEA uppdraget GARDEROB. Hon har massa fina idéer och jag hoppas vi kommer fram till något roligt tillsammns. Hon är grym!

Nu är det dags för frukost sen jobb, jobb, jobb. Måste även ta kontakt med fotografen inför tisdag och prata lite ang plåtningen. Det är en del som inte är klart, ex modellerna! Nergång - sen uppgång?

Never give up!bild: sxc.hu/profile/bizior

MÖTE 23.57

Det är precis det här jag älskar. Företag som lever fast kl är 23.57 en lördag. Jag har bokat in ett möte, på onsdag gäller det. Nu jävlar ska jag visa vad jag går för. PR hello!

He is a keeper!

Min kompis berättar om sin dejt och jag kan inget annat än att bli kär i dem. Hon berättar hur han är, hur hon är, hur de är tillsammans. Vad de gjorde under dagen och hur underbart kär hon är. Hur mycket han förklarar sina känslor för henne och alla gulliga gester de gör mot varandra. Jag kan ingenting annat än att bli helt kär i deras förhållande. Den dagen jag träffar en såndär underbar person som får mig att sväva på moln, den dagen kommer jag skratta mig lycklig av kärlek. Kärlek är underbart, stort ämne som jag tidigare nämnt. Musikvideon nedan är så jävla fin, så vill jag ha det. Inte slutet men allt annat. Underbart! Jag är kär i kärleken.


Marknadsför dig själv!Denna talare är grym. Det han säger är väldigt intressant, om du orkar lyssna. Det kanske är lite segt i början men från ca 5min och framåt blir det intressant! Hur du kan marknadsföra dig själv och hur man connectar med varandra genom nätet. Coolt.

Planing the shoot

Hej!

Jag håller på att planerar inför photoshootet på tisdag. Jag har fått en tjej som vill ställa upp och har flera stycken som ska kolla om de kan ta ledigt på tisdag för att vara med. Det är ju svårt att få tag på människor under dagtid eftersom de flesta jobbar men även för detta fotografering är obetalt. Men det här är superkul och jag ser så fram emot tisdag. Hoppas de som jag samarbetar med gillar det bara. Men jag tror jag har fått en bild på vad de ska ha. Hon (fotografen) beskrev iaf konceptet väldigt bra och jag gillar den skarpt och företaget de ska fotografera för diggar jag jätte mkt - inte bara för att det är ett viktigt företag som måste finnas för våra ungdomar (och vuxna) utan även för de gör allting på ett så lättsamt och roligt sätt vilket gör att man tar åt sig mer av vad de gör! Grymt ska det bli iaf!
Företagsamhet

Snart ska jag och min vän som jag har Praktikbyrån med gå på en utbildning inom säljteknink - hur man lyckas fånga företagen! Det ska bli riktigt spännande och jag kommer uppdatera er med massa smaskig information just gällande säljteknik. Det äger rum i slutet av november om jag inte minns helt fel.

Jag och hon var ju på en starta eget företag dag med samma arrangörer och det var en jätte nyttig kurs. Vi kom inte bara fram till vilket företagsform vi skulle starta utan massa annat bra att veta inför ett startup! Vi fick även namn och nya kontaktnät som är nyttiga för framtiden. Kurserna hålls av Verksamt och går lite titt som tätt, så kika in på deras hemsida för att få mer info om ni är intresserade!

Bara lite snabb info om Praktikbyrån. Det är ett företag som jag och min kompis håller på att starta upp som sagt. Vi letar praktikplatser till personer från 18 - 25 år (det är vår primära målgrupp sedan letar vi även till person över den åldern också). Vi letar samarbetspartner som har spännande företag som kan hjälpa en vilsen ungdom att uppnå sin dröm, testa på ett yrke och våga chansa att satsa på det!
Vi har varit på massa möten och ska snart på ytterligare ett, med ett politiskt parti. Mer kan jag tyvärr inte avslöja. Så planering måste göras och mycket är det att hålla reda på. Men gud så kul det är!


Stylist + Makeup artist

För att nischa mig själv som stylist måste jag gå en makeup kurs så jag kan säga till alla företag att om de hyr mig får de inte bara en stylist utan de får en makeup artist på köpet. Nu måste jag bara hitta stans bästa make up kurs för att fixa till mina kunskaper inom sminkning!

Tills jag hittar den bästa kursen lär jag mig sminka genom youtube-up kurser.
Love and Versace.


Intensiv dag i sängen!

Det har varit en intensiv dag idag, jag har pluggat och jag har sökt jobb och jag har sökt praktikplats och jag har ordnat min anmälan till universitetet. Men det bästa av allt är att jag gjort allt från sängen. Det har varit skönt att bara slappa en lördag som denna men ändå fått så mycket gjort.

Nyss fick jag ett svar från en PR byrå att de ska skicka vidare min ansökan till deras personchef, de gillade vad de läste och skulle höra av sig. Spännande!

HTML skadad.

Just nu är jag HTML skadad. Har suttit i två timmar och gjort en sida, uppgift A1. Jag har B1, B2, 3 och 4 kvar. Fast att jag kan grunderna i HTML tar det tid, men det är kul som fan - nördig som man är.

Wow första högskolepoängen jag tar, jag har ju en KY-bakgrund med 80 KY poäng som inte räknas som högskolepoäng i Sverige men om jag skulle plugga utomlands räknas dem som det. Konstigt system vi har...

Jag känner mig inte så effektiv som jag borde, får man skylla på att det är helg?

Kate Moss

Jag har sett Kate Moss två gånger varav en gång jag pratat med henne. Jag jobbade på en eventbyrå i London där vi anordnade ett jätte bröllop eller rättare sagt efterfesten till jätte bröllopet. Det var till SOHO-gruppens grundare, eller det var hans son som gifte sig men det var han som var grundaren till SOHO-gruppen som vi hade kontakt med (SOHO-gruppen är enligt mig de bästa butikerna i London som exempelvis Top Shop). Temat på bröllopet var Svanprincessan och damn det var det. Isskulpturer i det kokheta sommar London var utplacerade på hela gården.

Efterfesten var i deras MEGA stora svindyra hus och det var galet! På deras tennisbana som de hade utanför hemmet hade de gjort en konstgjord sjö med en bro över som brudparet skulle fotoas på. Vi som jobbade där hade fått skräddarsydda kläder. Servitriserna hade balettkläder och vi andra hade svartglittriga långklänningar med djup urringning på ryggen. Vi fick behålla kläderna!

Vi välkomnade alla gäster allt eftersom de kom och jag minns att jag såg massa kända ansikten. Bland annat Liz Hurley och hennes mamma, som jag pratade lite med. Även Kate Moss, hon är min stora favorit - bara för hon är så jävla snygg. Ytligt men sant. Vi pratade egentligen inte så länge men de sekunder jag pratade med henne kändes som evigheter, hon var så jävla vacker och hennes egen designade klänning som hon hade på sig gick jag och kladdade på dagen efter på Topshop.

Nu till saken, Kate Moss har ett samarbete med Longchamp - kate moss for longchamp! Kolla in den kollektionen, den är grym! Ni kan klicka er dit på denna adress: http://www.longchamp.com/en/kate-moss-600016.html

Här nedan en bild på föreberedelserna inför efterfesten och middagen


TO DO LIST

För att jag själv ska komma ihåg vad jag ska göra, alla projekt jag har på G och för att jag inte skrivit in det i min kalender än. Här av vi det...

IKEA – garderob
Webbdesign uppgift 1,2 och 3
Styling: hitta tre tjejer och en kille och komma på styling idéer
Styling idéer till mötet nästa vecka
Prime Lab spaning
Ansökan till Fashion College of London
Kolla KY utbildningar som startar nu
Leta praktikplats
Leta jobb
Praktikbyrån
Bloggen
Läsa PR boken
Skriva upp allting i min kalender (möten med kompisar, deadlines på inlämningar osv)
Kolla igenom ansökan till uni en sista gång
Gå på lägenhetsvisning
Möte med AMS


X

Vad gör man när ett avslutat kapitel kommer tillbaka? Något man mått dåligt över och funderat länge på helt plötsligt hör av sig igen. Vad gör man när saker man ej trodde skulle hända händer, när man får ett sms och det är från en person som man aldrig trodde man skulle prata med. En person som fått en att må både super bra men samtidigt jätte dåligt.

En sak är jag iaf säker på, no more drama in my life. Så no more Mr X. The End.

Friday I'm inlove!En Summer Licious mitt i det iskalla Sverige!

The TruthDenna man har inspirerat mig så sjukt mycket med hans videos på Youtube. Han inlevelse och referenser (bland annat Beyonce) gör att man känner att det är dags att kavla upp ärmarna och köra 110! Lyssna och ta åt er av hans berättelse.

Vad vore livet utan skratt

Väljer man arbetsuppgifter framför kollegor eller kollegor framför arbetsuppgifter? Jag skulle kunna jobba tillsammans med mina arbetskollegor/vänner som jag fått här på det här företaget i hela mitt liv. Jag har aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv som jag gör tillsammans med A, aldrig pratat så mycket framgång och pepptalk som jag gör med E och aldrig drömt mig iväg och filosoferat så mycket jag gjort med M. Fyrkanten som jag bildat med dessa tjejer är något helt otroligt och jag skulle aldrig byta ut dem mot andra kollegor. Däremot måste man våga gå vidare till det man drömmer om och inte fastna i det trygga. Skulle jag kunna ta med mina kära kollegor/vänner så hade jag gjort det på engång men man måste som sagt våga hoppa utan fallskärm och det är det bästa hoppet jag gjort på länge!Jag känner mig fri och på rätt planhalva nu och jag vet att jag endag kommer göra mål. PEPP till alla! Sikta efter dina drömmar är vad jag försöker komma fram till, ge aldrig upp!


Gör dina vänner till hejarklack

Enligt Manpower undersökning som jag tidigare berättat om verkar det som många av oss ibland har dålig självförtroende. Jag kan själv periodvis hamna i ett tankemönster där jag bara ser det jag inte gör och det jag är dålig på. En nära kollega och vän berättade för en tid sedan att hon också kunde ha vacklade självförtroende.  För att göra något åt det och börja lita mer på våra förmågor bestämde vi oss för att skriva ner fem bra saker om varandra och ge en motivering till varje punkt. Min kollega skrev följande om mig:

Positiv
- Försöker alltid sprida positiv energi till människor omkring henne.

Inspirerande-
Tänker alltid på att förbättra och utveckla det hon gör och på detta sätt inspirera hon oss andra att själva ta tag i saker och ting.

Strukturerad
– Är förutseende och organiserad, visualiserar alltid sina tankar och beslut innan hon agerar.

Ledargestalt
- Har lätt för att ta ledarrollen.  Är smart nog att vara ödmjuk och lyssna på sina medmänniskor samtidigt som hon har ett stabilt underlag för sina beslut och ideér.

Resultatinriktad
– Behöver ha ett mål att jobba emot, vill se konkreta resultat av sitt jobb.

Jag blev alldeles rörd av det min kollega skrev om mig, hade ingen aningen om att hon tyckte att jag besatt alla dessa egenskaper. Nu när jag har mina svaga stunder brukar jag ta fram och läsa det hon skrivit för att få en egoboost.

Förslå detta till en vän och du ska få se hur många bra egenskaper som andra ser hos dig!


Happenings

Under helgen kommer ett schema upp på olika happenings som jag fått reda på, håll utkik så kommer ni få lite tips på vad ni kan underhålla er med under helgen om ni ännu ej har några spikade planer!

Det är allt från mode, politik till kommunikation. Hinner nog inte skriva fler inlägg idag så vi hörs imorgon med more updates ;-)

Kära Kollegor!

Kärlekisk.

De roligaste arbetskamraterna ever. Jag tror jag aldrig skrattat så här mycket på ett jobb, aldrig haft så många känslor på en och samma gång. Gråtit, skrattat, peppat! Mina bordskamrater har varit det bästa under dessa sju månader. Ni är guld värda. Jag har tur som får ha er i mitt liv.

Känns som jag ska försvinna haha men jag är fortfarande kvar. Haha. Personligt och kanske lite nördigt men det kommer från hjärtat iaf.


Wall Street again..

Jag skulle ju kolla på Wall Street igår men det blev aldrig av. Mådde sjukt konstigt och eftersom min kompis precis hade haft vinterkräksjukan var det nog inte läge för henne att träffa mig. Så vi avbokade men vi ska nog se den i helgen, kanske på söndag så jag återkommer med hur den var? Jag vet att den är bra, jag VET DET!

Modeller sökes!

Är det någon där ute som skulle vilja ställa upp som modell? Maila gärna ditt foto och hur gammal du är till mig riahi_nasim@hotmail.com.Fotograferingen ska vara på tisdag så då måste du vara fri. Ingen ersättning ges men grymma bilder tas!

Behind the scen!

Det ringde en jätte gullig student från fotoskolan idag och bad om min hjälp. Jag ska styla ett jätte roligt photoshoot som fotoskolan tillsammans med forsbergs ska göra mot en riktig kund, sedan om den kunden använder materialet eller ej får vi väl se men sjukt bra koncept har de iaf!

Ni får veta mer sen, på tisdag händer allt så jag återkommer med mer info och massa bilder ”behind the scen”

it's a Powerdate

När jag bodde i London så var det jätte vanligt att man tog kontakt med bekanta och bekantas bekanta och körde en kompisdejt (dvs för att få utöka sin kompiskrets). Det kändes så normalt och chickt på samma gång!
Igår bestämde jag och en bekant att vi skulle köra på samma konsept här, vi bytte nummer och hon och jag ska nu på lunchdejt. Vi ska utbyta idéer och tankar, hon läser retorik (kommer inte ihåg vad linjen hette exakt) på Södertörn och är också inne på PR som mig.

Samma sak med en annan bekant som blivit en vän nu, vi träffades i London när vi bodde på samma sunkhostel. Hon var där på semester och jag var där ihopp om att hitta min drömlägenhet. Nu träffas vi lite då och då i Sverige och hennes ambitioner att bli något är lika höga som mina. Jag älskar att hänga med sånt folk, de inspirerar mig så mycket.

Så det jag vill komma fram till är att under senaste månaden så har två nya personer kommit in i mitt liv, båda verkar vara målinriktade kvinnor som vill komma någonstans med sitt liv. Det är sånna man ska omge sig av då får man den energin jag har - från mina vänner!


Whyred + Lawrence Watson

Idag börjar Whyreds fotoutställning "Paul Weller - Fotografier av Lawrence Watson" på Biblioteksgatan. Whyred har sedan de började haft konsten som inspirationskälla till deras utveckling. Och att fotografen är Lawrence Watson ger vi bara applåder till, googlar du hans namn ser du hans bilder - de är grymma! De mesta svartvit, i love.bild från selectism.com 

buggar

Alla har sina idéer om hur man söker ett jobb. Vissa söker med CV och personligtbrev, andra med portfolio och andra med en helt egen webbsida. Det beror väl lite på vad för slags jobb man söker men för att kunna konkurrera ut andra duktiga kanditader måste man hitta sin nisch!

Min nisch på mina senaste ansökningar var att hitta buggar på företags hemsidor, saker som ej fungerat och mailat felet till dem. De har självklart svarat lika snabbt som blixen och välkomnat min ansökan med öppna armar! Inte får jag bara mitt namn känt hos företaget, de kommer ihåg mig med ett leende på läpparna. Det var jag som tog bort deras bugg!


MvH
HTML-nörden
0706xxxxxx


OPEN OFFICE!

På statsbiblioteket i Malmö har de ett sjukt roligt projekt på G som jag vill gå på, det är från den 11 - 15 oktober. De har open office - olika företag blir inbjuda till biblioteket för att ha sitt kontor där i några dagar så allmänheten kan komma förbi och se hur de jobbar. Inspiration och kreativitet på högnivå.

Alla ni som bor i Malmö, gå för min del och rapportera gärna mig hur det var. Jag önska jag kunde få en tågbiljett till Malmö för att besöka biblioteket under dessa dagar.


Gary Vaynerchuck

”Mark my words, if you want to stay relevant and competitive in the coming years, you will  need to develop and grow your personal brand. Everyone - EVERYONE - needs to start thinking of themselves as a brand. It is no longer an option; it is a necessity.”

- Gary Vaynerchuck från mynewdesk.comVidare skriver de om att man själv ens egna varumärke och det är man själv som styr vart man vill hamna i framtiden. Hur man presenterar sig som person, människa, medarbetare, entrepenör, chef har stor betydelse i om man vill lyckas med sin karriär.
Den du pratar med på tunnelbana, suckar åt på bussen, himlar åt i affären - den personen kanske är din nästa kund som du ska vinna över till ditt företag, ett litet misstag kan ge stora effekter i framtiden och nu pratar jag endast om en så enkel sak som artighet. Det har vi alla inom oss!

My new desk!

Är ett företag som erbjuder journalister/bloggare/frilansare pressinformation och liknande på ett effektivt och enkelt sätt.

Man söker bara efter den information man är intresserad av och sparar ens sökning som bevakning. De erbjuder även prenumerationer direkt från företagen!

Det bästa av allt är att de välkomnar bloggare eftersom de är smarta nog och förstår att bloggare är en stor drivkraft för företags försäljning. Mycket bra och enkel PR, sen om det är positiv eller negativ PR är ett annat ämne vi ej ska tala om här.

My new desk, tummen upp!

I don't wanna be a dramaqueen but this is drama!

Jag har under eftermiddagen känt mig helt borta, sliten, stressad och det av flera olika anledningar bland annat för att jag blir sjukt stressad när jag inte har flera uppgifter att göra samtidigt, delvis för massa tråkiga nyheter som tagit ner på mitt humör idag och delvis för att rekryteringsprocessen för det jobb jag sökt ligger på is, jag som vill ha jobbet så mkt. Att jag har 9876543 saker att göra under helgen gör mig inte mer stressad, tvärtom jag älskar att ha mycket att göra. Jag trivs i högar med uppgifter och då såklart av sånt jag är intresserad av. Men från nedgång kommer såklart uppgång och jag känner att efter denna gormémiddag som min mamma lagat så kommer jag vara på toppen av berget. Det är bara lite kämpigt att ta sig dit...

Samtidigt som allt ovan händer känns det lite som jag är i en Harry Potter värld, att jag står vid en dörr och håller i handtaget och jag vet exakt vad som väntar mig på andra sidan dörren. En magisk värld där jag kan flyga, massa böcker inom intressanta områden svävar omkring, lycka och glädje, personer som inspirerar och lär mig saker. Jag flyger runt där på andra sidan och blir bara klokare och klokare för varje flygtag jag tar. Det är en intressant tid som väntar mig framöver och jag känner i hela kroppen att det här är det bästa beslutet jag tagit på länge!

Som mitt horoskåp sa idag; bättre sent än aldrig.

Böcker, böcker, böcker!

Idag fick jag tre böcker utav mina arbetskamrater, de känner mig till punkt och pricka. Alla tre karriärsinriktade, inspirerande, glödhete böcker. Väldigt roligt att de valde just de tre, två av dem har jag nämligen suktat efter under senaste tiden men aldrig tagit mig själv i kragen och köpt.

Här är böckerna:

Historien om IKEA - Ingvar Kamprad. Boken handlar om ledarskap, framtiden, det ryska äventyret, pengarna, knepen och "den goda kapitalismen".

GUCCI krigen - Jenny Gucci. Handlar om hur hon överlevde mord och intriger i världens största modehus.

Om kreativitet och flow - David H. Ingvar SvD. "Flow" ett tillstånd av fullständig koncentration som åföljs av en euforisk känsla och en upplevelse av absolut målmedvetenhet.Alla tre klingar mig! Och jag har ju satt upp som ett interntmål att läsa en bok i månaden, just nu läser jag PR boken och efter den blir nog GUCCI Krigen. En recension om den kommer när jag läst ut boken, jag lovar!


Tack kollegor!

I’m back in the game!

Ibland behöver man bara få sina tankar på annat för att kunna gå vidare. Idag är det filmen Wall Street som ska få mina tankar på annat. Jag känner redan nu att den kommer göra nytta och att jag i slutet av filmen kommer säga "ingenting är omöjligt".

Imorgon är det fredag och det betyder AW med några jobbkompisar. Vi kommer nog mest sitta och snacka chickflick ämnen. Sånt vi tjejer gör ;-)
Förutom AW ska jag planera min vecka, hur jag ska lägga upp allting. Söka till Prime Lab trainee och peppa mig själv till just - ingenting är omöjligt.

Är ni energiska personer som mig och vill uppnå era karriärsmål skriv gärna en kommentar så kan vi chatta lite där. Man lär sig mycket av varandra och speciellt om man inte känner varandra!


Fram och bak!

Idag har det varit mycket, mycket tankar, mycket funderingar, mycket stress. Över att jag slutar imorgon, över att jag avslutat något jag inte ville avsluta, över att jag faktiskt snart kommer få göra det jag vill hålla på med. Blandade känslor framkallar en kluven person, jag. Det som känns bra i sån här lägen är att man har en så bra syster som stöttar en, vänner som alltid finns där och lyssnar på en och en familj som välkomnar allt.

Det viktiga är trots allt att inte tappa sin röda tråd som man under hela sin resa försökt hålla sig fast vid. Att trots nergång försöka uppnå uppgång. Det måste finnas motgångar för man ska kunna njuta av medgångarna. Just nu är jag och går på den där tunna linan mellan nergång och uppgång, vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag är förvirrad gott folk.


Kärlek och Karriär, två stora K i livet.

Idag ska jag kolla på Wall Street tillsammans med en av mina bästa vänner som jag ska starta nytt företag med. Jag hoppas vi får en härlig pepp och wow-känsla efter filmen. Jag älskar sånna känslor!

Med tanke på att jag sabbar allt som kommer till kärlek hoppas jag ha bättre lycka i min karriär. Kärlek är som sagt ett svårt ämne. Min mage kurrar efter honom.

Tänk innan du pratar.

Glöm inte det.


Våga fråga!

När man söker ett jobb så ska man komma ihåg att inte ge upp även om man får ett avslag, man ska inte tycka man är dålig på något sätt. Det som kan vara bra att göra om man får ett nej är att ringa eller maila företaget och fråga vad det var som gjorde att de valde en annan person. De kan kanske ge tips på förbättring till nästkommande intervju.

Jag mailade ett företag som jag sökt jobb hos och frågade hur det går med rekryteringsprocessen. Processen ligger på is på grund av vissa omständigheter som inte har med mig och göra och därmed höjdes mitt självförtroende. Nu kan jag sitta och vänta på ett svar från dem och veta att de ännu inte anställt någon till tjänsten. Det lönar sig att våga fråga!

PR författaren

Som jag tidigare skrev så mailade jag PR-proffset och författaren Peter Karaszi och wow vilken person, han svarade på mitt mail redan nästa dag.
Jag ställde frågan om han har möjlighet att ta emot en praktikant samt om han har några tips på hur jag kommer igång med min karriär. Han bor både här i Sverige men även i Sydafrika så att praktisera för honom blir lite svårt, däremot gav han mig tips om kursen Prime Lab intro som Prime Lab håller i och att det var hög tid för mig att söka dit nu. Det blir ytterligare ett projekt på min lista. Wow.


Me like

Snygg reklam på Jakobsbergsgatan.

Snygg reklam på Jakobsbergsgatan, Stockholm

Play hard, work harder!

Jämnställdhet, är det något vi strävar efter?

Jag tycker inte att allt ska vara jämnställt hela tiden. Löner ska vara olika för olika personer, för olika person gör samma jobb på olika sätt (vissa bättre och vissa sämre). Sen behöver det ju självklart inte skilja flera tusenmiljoner kronor mellan lönerna för de personer som gör samma arbete. Ta bort lilla landet lagom där alla ska bli behandlade exakt likadant för finns det ingen högre postion/lön att sträva efter vet jag inte om jag vill vara på den arbetsplatsen. Jag sporras ju av att klättra uppåt på karriärsstegen och den stegen innebär ju mer lön för varje trappsteg. Så är det ju. From Manpower to Womanpower or just POWER!


Mr Perfect went away...

Har ni haft samma problem som mig? Dejtat en kille, fått fjärilar i magen, börjat gilla honom, blivit ett par, nergång, slutgång, avgång. Det problemet har iaf jag haft, ibland lägger jag ner för mycket energi på en kille jag gillar när jag ser stora STORA tecken på att denna kille inte är bra för mig. Det kan handla om kriminalitet, osäkerhet, våldsamhet, tröghet.

Varför gör jag så mot mig själv? Kan det i grund och botten handla om att jag är osäker på mig själv och inte vågar säga ifrån? Neeeeeehh... det tvivlar jag på, jag är knappast en sån. Kan det vara att jag bara vill ha lite tidsfördriv i min vardag? Nej, så elak är jag inte. Det kan ju faktiskt vara så att man lite till och från både som tjej och kille vill ha uppmärksamhet av motsatta könet och det kan ju faktiskt vara så att dessa osäkra, tröga, bad bad boysen kan säga det man vill höra. Utnyttjare? Ingenting killar inte varit i år och dagar.... Kärlek alltså, det är stort.


Intressant undersökning

Har hittat lite intressant statistik på Manpowers hemsida.  De har bland annat frågat vad folk är mest oärliga med när de söker jobb. Människor födda på 80- talet har svarat enligt följande:


 50% Intresset för att få arbeta på den aktuella arbetsplatsen

 32% Positiva personliga egenskaper

 21% Språkkunskaper

 18% andra erfarenheter som inte är arbetsrelaterade

 17% Ansvarsområden i tidigare eller nuvarande positioner


 Vad ljuger du om och varar ärlighet alltid längst?


Manpower har även undersökt skillnaden mellan män och kvinnors självbild på arbetsplatsen. Kvinnor anser sig själva vara mer ansvarstagade, ambitiösa och självkritiska än vad män tycker sig vara. Män bedömer istället att de i högre grad är självsäkra, kunniga och resultatorienterade än vad kvinnor anser sig själva vara.


Det gemensamma är dock att både män och kvinnor för högst värden när det kommer till ansvartagande. Hela 49% av männen och 60% kvinnor tycker att de är ansvartagande. Lägst värden får självsäkerhet. Bara 12% av männen  och 7% av kvinnorna anser att de är självsäkra. Är vi 80- talister så osäkra på oss själva?


 MER SJÄLVFÖRTROENDE ÅT FOLKET!


What would you attempt to do if you knew you could not fail?

Jag var nyss på intervju hos Stockholms filmfestival och tjejen som intervjuade mig var super gullig. Hon skulle kolla med deras marknads och PR avdelning hur saker och ting ser ut och boka in ett möte med dem åt mig. Jag har iaf fått en plats hos dem om jag vill men jag ska prata med rätt avdelning och se vad arbetsuppgifterna innebär och vilken period och hur mycket/lite som finns och göra osv innan jag tackar ja till den. För det sista jag vill är att komma till ett företag och inte ha något att göra! Men eftersom det är Stockholms filmfestival snart så har de fullt upp och förhoppningsvis massa roligt att ta tag i. Ja vi får väl se efter mötet.

Jag har även tänk på att jag kanske borde söka lite till PR företag och enbart de som håller på med ren PR. Nu har jag ju sökt till företag som har en PR avdelning. Jag ska nog lägga om min strategi lite, just för att jag vill lära mig REN PR.

När vi ändå är inne på ämnet PR kan jag rekomendera en bok: Sveriges bästa PR som Peter Karaszi skrivit. Det är en bok om framgångsrik marknads-PR i praktiken. Mycket intressant, den beskriver olika företags PR kampanjer och vad för effekt den fått, både försäljningsmässigt och publicitetsmässigt. 

För att sätta pricket över i:et mailade jag själva Peter Kraszi och frågade honom lite angående just ämnet PR. Vi får se om det blir något svar, jag uppdaterar! (think outside the box)


Ps. Rubriken är ett citat som jag snott.


Buddha


FCUK

Mitt X och jag har haft många disskutioner om att man måste kämpa för att nå sina drömmar, han säger att allt kommer på silverfat och jag säger att man måste kämpa. Han har idag inget drömjobb, kanske en drömlägenhet och en kärlek som inte är ömsesidig. Så nej allt kommer inte på silverfat!

Han sa till mig efter allt snack fram och tillbaka: ”En dag kommer jag stå på en flygplats och hålla i din bok och säga: WOW hon lyckades!”

Och fan ta honom, det ska jag!

Väskan

Ända sedan jag var student har jag haft som mål att jag ska köpa en väska. Den ska vara riktigt dyr, exklusiv och helt underbar. Överst på önskelistan står just nu en PRADA. Målet är att jag ska ha råd att köpa den på en månadslön utan att det känns i plånboken. Eftersom jag haft detta mål några år nu utan att jag uppnått det är det kanske dags att sätta en dealline. Mål behöver en deadline. Ok, jag ska köpa väskan senast den 1 oktober 2012.

I love you but i love me more...

Har ni hört talas om låten Nöjd? med Veronica Maggio? Den är så jävla bra. Hon sjunger om att hon dejtat för mycket och att ingen av killarna hon dejtat når hennes kriterier. Lite så känner jag, jag har dejtat alldeles för många killar under det senaste halvåret och inte har jag funnit min Mr Perfect.

Mina vänner tror ibland att jag har för höga kriterier på de stackars killarna men jag tycker inte man ska gå under sina krav bara för att hitta en kille, det är ju trots allt en man man ska leva med under resten av sitt liv. Jag vill inte hoppa från ett förhållande till ett annat jag vill ha min fasta punkt. Min trygghet!

Kanske borde jag dra ner på kriterierna när det kommer till det ytliga men kraven jag har på killar och vad de har inom pannbena kommer jag aldrig undgå.

Här har ni delar av låttexten:

Aldrig nöjd, aldrig nöjd
Mm...

Att jag trodde det skulle fungera. Det började bra, men sen efter nån dag. Försvann all hans charm och han blekna. Det var inte den första i år och definitivt inte sista. Det brukar bubbla från start med spännande prat
romantiska möten med kyssar men sen tröttna jag direkt vilken äcklig andedräkt. Hans irriterande tics
Han är royalist. Jag förtjänar faktiskt något bättre.

För lång eller kort eller smal eller bred. Jag vill hitta rätt men jag ser bara fel. Aldrig nöjd, jag blir aldrig nöjd
Ingen kan vara perfekt, det kan jag förstå. Men herregud, jag kan få bättre än så

Jag har verkligen provat med allt. Jag har träffat, för fan, hela världen. Från Paris till Shangai, slitna jeans och kavaj. Jag har till och med surfat på nätet men jag blir aldrig nöjd, nej, jag stör mig på allt. Han skriver så fult och han sjunger så falskt. Vilken läskig mustasch, alldeles för lat. Var är hans sinne för humor?

Nej, jag hittar ingenting. Ingen groda som blir min prins. Bara genomsnittsskräp, inte tillräckligt tät. Varför ska jag nöja mig med nåt mindre, när jag vet jag kan fixa vem jag vill?

Dom har vart gamla, dom har vart unga. Dom har vart smarta, dom har vart dumma. Dom har jobbat på bank, dom har rest överallt. Jag har gett alla den chans jag har kunnat. Dom har vart snygga, dom har vart rika
Dom har vart stygga, dom har vart dryga. Men inte nånstans har det funnits nån man. Som lyckats få mig att mjukna.

Det är väl kanske inte riktigt såhär drastiskt jag känner men nästintill.....

Inspiration

För att nå framgång och förverkliga sina drömmar är jag övertygad om att det gäller att omge sig av duktiga människor som man kan hämta kraft och energi ifrån. Jag har många grymt duktiga människor i min vänskapskrets som jag ofta blir imponerad och inspirerad av.

Att hämta kunskap från böcker och läsa om människor som har lyckats kan vara minst lika viktigt. Speciellt viktigt är det om man inte har människor i sin närmsta omgivning som har gjort karriär eller öppnat eget företag. Steget till framgång kan då kännas väldigt stort. För att själv bli inspirerad har jag idag beställt Ingrid Tollgerdt- Andersson nya bok- Passion, Nyckeln till framgång. På förlaget hemsida står det:

”Framgång - något vi alla drömmer om, men vad är det som gör att vissa lyckas? Här får du lära känna tio personer, alla mycket framgångsrika och välkända inom vitt skilda områden, men vad är det som har gjort att just de har lyckats? I Passion, nyckeln till framgång får du svaret och även idéer och tankar för hur du själv ska bli framgångsrik - låt dig inspireras!”

Låter som en grymt intressant bok. Min förhoppning är att jag utifrån boken kan utvärdera mig själv och börja jobba på de punkter där jag brister.


The social network

Det finns två filmer som ger mig den där känslan av Power, en känsla av att jag kan klara allting i världen. Till och med det omöjliga. Det ä Facebookfilmen och Wall Street (både ettan och tvåan). Jag har inte sett filmerna men bara titeln ger mig rysningar!

På torsdag ska jag se Wall Street, tvåan men innan jag går och ser den måste jag ju se ettan! För att förstå handlingen.

Min syster berättade att ettan gjordes för att visa hur giriga människor i finansbranschen är och "nedvärdera dem" istället blev filmen kultförklarad och allt fler sökte sig dit! Roligt att filmen blev en succé istället för en flopp.
bild: topnews.net.nz


Public Relations - relationen med mig själv!

Jag har under morgondagen tänkt mycket på om jag ska sätta mig i skolbänken igen och utöka mina kunskaper, främst i PR. Alla PR utbildningar här i Stockholm kostar, alla utom en – Stockholms universitets. Metro skrev idag om en sida som heter allastudier.se där man kan hitta sin utbildning utan en massa krångel. Snart är sista dagen för anmälan till VT och det är hög tid för mig att söka! Kanske hittar jag några dolda PR kurser som jag inte funnit genom mina egna sökningar på utbildningar.

Jag har gjort en del sökningar på distanskurser men jag ska inte utesluta vanliga kurser bara för att jag är trött på skolbänken. Det handlar ju trots allt om min egen utveckling och vad jag vill göra med mitt liv, det jag vill göra kanske behöver en kort visit på skolbänken igen.

Mina förslag är att antingen söka en kurs eller ett program inom PR och gå den för att sedan söka jobb inom ämnet. Eller att söka praktik och gå en distanskurs eftersom jag redan läst en intensivkurs i PR.

Eller så är jag extra ambitiös och söker en kurs/ett program till VT och en praktikplats nu och praktiserar fram tills jag börjar skolan. Då får jag in två flugor i en smäll. Finemang jag fick mitt svar!

It's a Google wor(l)d.

Igår kollade jag på Kobra, de presenterade Google. Ett ekonomiskt oberoende företag, vilka kontor. De har sin lilla egna värld i Google world. Egna cyklar, gratis mat, gym till och med en stor lekplats för vuxna. Google är nog ett av de stora företag jag en dag i mitt liv skulle vilja få äran o jobba på. Google tillsammans med Microsoft, Spotify och Disney.

Tänk er själva, vad vore internet utan Google?


Förvirrad?

Är du förvirrad? Det är vi alla ibland. Så nu tänkte jag reda ut ett och annat. Vi är två kvinnor som vill långt i livet, både karriärsmässigt och kärleksmässigt. En av oss är singel och drömmer om NY lägenheten mitt i Stockholm City, gärna på topfloor och den andra om den stora villan med stor trädgård. Båda har vi en gemensam nämnare, vi vill båda nå toppen av vår karriär och det helst innan vi fyllt 30!


För att ni som läsare ska kunna skilja på oss, om ni nu vill det, så har vi gjort kategorier. Under varje inlägg står det om det är jag eller min kära bloggvän som skriver.


Därmed är alla förvirrade själar inte lika förvirrade längre. Så, nej jag är inte tillsammans med en kille en dag och singel den andra. Vi är två bloggare.


Lite för tidigt för sånt här snack så vi säger Godmorgon och hämtar morgonmjölken nu!


Later...


I Stockholms vimmel

Ibland slås jag av en känsla att ingenting är omöjligt.  En känsla som gör mig alldeles varm i hela kroppen. Nästan som att vara nykär.  Jag skulle vilja spara denna känsla på burk och plocka fram den när allt känns omöjligt.

Känsla kom över mig på vägen hem ikväll efter middag på stan och en paneldebatt om riksdagens öppnande hos PR- byrån Springtime.  Vet inte om känslan beror på min väns alltid lika starka övertygelse om att jag kommer att lyckats eller om det var eventet som var inspirerande. Springtimes kontor var grymt snyggt och jag kände mig hemma, närmare mitt mål.  Modern miljö, ett politisktsamtal, människor i kostym och lukten av professionalitet.  

Denna värld ska jag vara en del av.


Money never sleeps

Besökte en god väns kontor idag. Bilden säger allt. En mans dröm- WALL STREET!

Besökte en väns kontor idag. Bilden säger allt. En mans dröm- WALL STREET

Kommit ut från Garderoben!Ibland tror jag att jag är lite för kaxig. Men man måste våga tro på sig själv för att lyckas, återigen kommer jag till uttrycket 'think outside the box'. Jag kunde ha valt att inte lägga upp detta inlägg för jag själv ska medverka i tävlingen men jag gillar att tävla mot de bästa och vinna mot de bästa.

Såhär började allting; Idag hittade jag en utklippt annons på mitt skrivbord på jobbet, min kollega hade läst den och tänkt på mig. Det är en tävling som kallas för GARDEROBEN som IKEA har. Den är väldigt fiffig och jag tror att IKEA kommer få massa PR i och med denna tävling, kolla bara på mig som skriver om det nu. Alla modebloggare plus alla de som tävlar kommer ju iaf yttra sig om detta och på så vis har IKEA ordnat dominoeffekten av world-of-mouth.

Hur som helst, tävlingen går ut på att man ska skicka in en kollektion och sen går ett antal finalister vidare som ska designa en catwalk utan modeller. Sin egna mini PAX garderob på en hemlig plats i Stockholm. Hela jippot är bara för spännande och jag kan inte hålla mig förrens jag börjar jobba med min idé.


26/7

Jag skulle behöva två extra timmar på dygnet, 26 istället för 24. Det skulle betyda så mycket för mig! Jag är inte stressad över mina uppgifter men jag behöver fan ta mig i kragen och strukturera upp allting så jag hinner med mina interna deadlines. I helgen är det jag som ska köpa en kalender och ordna upp allting, från a till ö.

Massa projekt på G som måste ordnas:
- Praktikbyrån med Lisa
- Samarbetet med fotoskolan och stylistjobbet
- Webbdesignutbildningen
- Volentärjobbet vs "projektledarjobbet"
- Ansökan till London College of London (distanskurs i PR)

Ett schema och en plan på kommande veckor är exakt vad jag behöver göra, allt annat är bortprioriterat. Jag ser fram emot mina långa timmar på Angle nästkommande vecka. Where dreams become reality.


Jag är en stylist.

Jag är så jävla duktig, ibland blir jag så glad över mig själv att jag vågar fråga och tänka utanför boxen. I Sverige är det fult att skryta men fifan vad jag är stolt över mig själv just nu. Jag har alltid varit intresserad av mode, mode i alla slag. Jag har praktiserat som stylist men aldrig fått jobb inom det för jag inte riktigt lagt energin på att söka sånna jobb, delvis för jag varit mer intresserad av PR och delvis för jag inte haft tid med tanke på alla mina andra tusen projekt.

Hursomhelst, för några dagar sedan tänkte jag. Varför ska jag glömma bort drömmer om Stylist (har jag 100 projekt varför inte ha 101?). Så jag mailade en fotoskola som är jätte känd här i Stockholm och frågade om jag kunde få samarbeta med deras elever. Nu har kursansvarig mailat ut mitt mail till alla elever och jag har fått sånt otroligt gensvar!

Så snart är det jag som har ett portfolio med jobb jag stylat. Fifan vad jag är bäst.


I have a fulltime job, I don’t have time for a fulltime man!

Precis som Vougekvinnan sa i Sex and the City; I have fulltime job, I don’t have time for a fulltime man. Precis så känner jag just nu. Jag dejtar alldeles för mycket och alldeles för fel killar. Nu träffar jag i och för sig en Burger som jag gillar ganska mycket, jag gillar att han har vett i huvudet och vill bli något och att han samtidigt faktiskt kan gå ut och supa sig full vissa helger och njuta av livet.

Som jag tidigare nämnt, så har jag energi för fem personer. Därför jag har så många projekt på G. Men har jag tid för en pojkvän också? Jag tror man kan kombinera kärlek och business och jag tror det är viktigt att man inte glömmer bort kärleken. För det är trots allt den som stöttar en i nergångar och uppgångar. Nu blev jag lite sedimental, hela inlägget skulle ju egentligen handla om no time for a man!


Har blivit upprörd av mindre.

I dag när riksdagen öppnades anlände Jimmie Åkesson i folkdräkt. Folkdräkt är fint och är en symbol för Sverige. Att en person som han bär dräkten en dag som denna får mig att må ILLA.  ”Det är Blekingedräkten. Det är ju en högtid i dag och jag ska träffa kungen och då vill jag visa respekt”  sa han till TT.

Respekt eller provokation? 


ELLE tidningar som vardagsrumsbord

Såhär ska jag bo när jag flyttar hemifrån. Bilden är tagen från Petra på bubbleroom (she city). WOW! Klass, stil, så jag.


Skrika

Ibland vill jag bara skrika så högt så jag inte har några krafter kvar! Jag vill stå på ett högt berg med fri utsikt över havet. Hålla armarna rakt ut och skrika så högt jag bara kan.  Få ut min frustration över att jag inte kommit längre i mitt liv. Jag står och stampar, vet inte vilken väg jag ska välja. Mitt mål är att göra karriär, bli framgångsrik och tjäna pengar. Men inom vad och hur? Hur ska jag veta vad mitt nästa steg är när jag inte vet var jag ska. Jag har min lista på egenskaper som mitt drömjobb ska besitta. Var hittar jag det och hur når jag dit? Jag ska kontakta en karriärcoach idag! Behöver hjälp och det nu! Time for change!


Changes

Praktik är den bästa vägen till ens drömjobb. Jag minns när jag var 10 år och allt jag kunde drömma om var att sitta med fina kläder och högklackade skor i kassan på banken och räkna pengar till kunder, precis som kvinnorna på mammas bank gjorde när jag följde med henne dit. Nu 14 år senare har jag jobbat inom bankvärlden i mer än 2 år och jag tog mig till min dröm bland annat genom en praktik på Swedbank

Allt började när jag sökte in till en två årig KY utbildning som hette Business IT. Jag kom vidare till gruppintervjun och jag minns speciellt en fråga de ställde: Vilken av dessa fyra element beskriver dig bäst eld, vatten, jord eller luft. De fanns några i gruppen som svarade flummigt som ”vatten, för jag har det i mitt glas…” andra sa ”jord, för jag är jordnära.” Jag drog till med ”eld, för med lite eld i baken klarar man allt!”. Nästa dag fick jag besked; JAG HADE KOMMIT IN!Två sjukt roliga år och massa erfarenhet senare hade jag praktiserat och fått jobb på Swedbank. Idag sitter jag och jobbar på en annan bank men känner att jag uppfyllt min dröm som jag hade redan vid 10 års ålder. Nu har jag nya drömmar och jag vet att jag kan komma dit om jag bara vågar hoppa!

Jag ska börja praktisera på en PR byrå, läser just nu en kurs i webbdesign och har sökt 10 andra kurser till VT som är relaterade till ämnet.

Jag ser i alla fall ett mönster, allt började med en praktikplats som gav erfarenhet som i sin tur gav jobberbjudanden. Som E24 skrev i en artikel idag, man ska inte ge upp sina drömmar bara för man är skolad till ett visst ämne. Jag är ekonom men jag ska till reklamvärlden nu!


Burger and The City!

Jag tror hälften av alla kvinnor i Sverige har sett alla avsnitt av Sex and The City. Minns ni avsnittet då Carrie dejtade Burger (författaren)?
De var så kära, de klickade, glödet fanns, kyssarna var perfekta, samtalsämnena flöt på, allt var perfekt. Tills de kom till sängen. Carrie hörde till och med buss 55 åka förbi. Vad gick snett?

Jag bara undra.


Kan jakten på den perfekta mannen liknas med jakten på den perfekta karriären?

En del av mig är helt säker på att jag själv styr mitt liv och att jag kan uppnå allt jag vill. Jag har världens bästa pojkvän för att jag valt honom.  Jag har träffat honom för att jag redan i 17 års ålder bestämt mig för det. När jag var 17 år skrev jag en lista på egenskaper som jag ville att en pojkvän skulle ha.  Jag har hållit kvar vid listan, letat, testat, tvivlat, vågat, dumpat, gråtit, skämt ut mig och börjat om.  Nu är målet uppnått – världens bästa är min.


Om jag skriver en lista på vad mitt drömjobb ska ha för egenskaper kommer jag finna det då? Går det att jämföra jakten på drömkillen med jakten på drömjobbet? Svaret återstår att se. Jag skriver listan och börjar kämpa!


MITT DRÖMJOBB!

Främja min personliga utveckling

Nyskapade/framåtanda/förändringsbenäget/kreativt/kom igen- think outside the box

Varierande/aktivt /ej stilla sittande/ många möten

Påverkans möjligheter/ känsla av att jag bidrar med viktiga idéer och kunskap

Nära kontakt med högsta ledningen/ Jag ingå i hösta ledningen

Förebilder/ nätverk/ bra chef/ inspirerande kollegor i olika åldrar

Modernt/ fokus business/ känsla av busniess woman

Tillåta mig ha snygga kläder med min elegant – klassiska stil

Driva egna projekt och inspirera andra


Det tog nästan tio år innan jag träffade drömmannen, hoppas jakten på det perfekta jobbet går snabbare! 


Happy Pancake - happy Psykcake!

Det är nog inte alla som vet att Happy Pancake är en dejtingsida med singlar i alla åldrar. Jag bestämde mig för att gå med där för att finna kärleken, trodde jag! Jag valde ett klicheaktigt namn som jag trodde skulle få alla killar på fall, ack så fel jag hade. Valde en profilbild som fick fler kommentarer än Sverige demokraterna fick när de kom in i riksdagen. Min enkla profiltext - 'man lever bara en gång' lockade många desperata som ville ha ett one night stand innan dagen man bara levde en gång var över. Dejtingsajten förvandlades i mina ögon snabbt från Happy Pancake till Happy Psykcake!

Medlemskap: gratis ;-)


cheers it's monday!


Go Steve!

WOW, Microsofts Steve Ballmer var på KTH och föreläste idag. Imorgon är det jag som ringer KTH och frågar om han har fler föreläsningar. Det han berättade på en utav föreläsningarna (såg bara ett snabbt inlägg på nyheterna) var att Microsoft och Spotify ska samarbeta och Sverige ska bli testmarknaden. Är det inte häftigt? Innovation på hög nivå!


RSS 2.0