Venture Cup!

Idag var jag på Venture Cups kurs. Moment 1 - Affärsidé. Först hade vi en snabb genomgång vad en affärsidé innehåller och vad de förväntar sig i alla olika delar. Bland annat:

Affärsidé: Kärnan i affärsplanen som beskriver vad företaget ska göra. Vilka produkter eller tjänster som ska erbjudas, till vem de ska erbjudas och hur de ska erbjudas.

Marknad: Tänk er som ett "torg" där potentiella köpare och säljare möts. Marknaden kan vara begränsad. Exempelvis i geografiska områden, ålder, kön, inkomst, etnicitet osv.

Affär: Hur företaget drar in pengar. Vad är vinstpotentialen? Företagets organisation och dess roller. Och hur hållbart produkten eller tjänsten är lånsiktigt.

Efter vi gått igenom de olika områderna så delades vi in i grupper. Vi fick ett papper med olika målgrupper, en med olika produkter/tjänster och en med olika platser. Vi skulle välja en från varje grupp och göra en pitch där vi kunde motivera varför den produkt/tjänst vi valt just fungerade på den platsen med den målgruppen. Här sattes bara fantasierna stop för innovation! Det var väldigt lärorikt och framförallt att roligt. En del roligare förslag och en del mer seriösa och faktiskt genomförbara. Imorgon ska jag sitta hela dagen med den här affärsidén samt komma på lite idéer hur vi kan lägga fram det till politikern vi ska träffa på onsdag. Spännande!

För er som vill vara med i tävlingen Venture Cup har kan ni surfa in på deras hemsida. Sista inlämningsdagen är 1 november kl 13.00.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0