All i wish for christmas...Önskningar som är påå rätt väg, drömmar som man sikar efter, mål som man tror man kan uppfylla. Ja allt händer 2011, det ska bli ett jävligt bra år för mig. Det har jag gett mig fan på!

Idag hade jag möte med min kära vän/kollega om vårt klädprojekt och vi har även tagit kontakt med viktiga personer som kan få det här projektet att börja rulla. Måste säga till alla er som tänker starta eget, starta något ni brinner för för på det sättet vill ni jobba med det och utveckla det till 110%... Ni ska vilja andas, äta och sova er affärsidé, er design, ert företag! Den dagen ni gör det den dagen lyckas ni!

God Jul.

bild: unknow, somebody know?

Lev ditt drömliv!"Du skulle inte säga att ditt liv suger, bara att du är svulten på nya äventyr. Ingen anledning att skjuta upp jakten på drömtillvaron - vi har en åttastegs-plan." skriver Jonna Karvonen i denna månads Cosmopolitan. Och här är de åtta steges-planen:

Steg 1: Skapa en älsklingslista

Steg 2: Ta hjälp av din avunsjuka

Steg 3: Rensa bort bakslag

Steg 4: Avkoa dagdrömmarna

Steg 5: Satsa på miljöombyte

Steg 6: Bygg ut din sociala krets

Steg 7: Fyll din kunskapsbank

Steg 8: Gör en lista - igen!

Själv föredrag jag fyll din kunskapsbank och bygg ut din sociala krets mest av alla steg. Kunskapsbank är ju som ett känd citat "kunskap är makt" och med makt kommer pengar och med pengar kan drömmar uppfyllas! Så börja sök till den kurs som får ditt liv på språng eller läs den boken som du alltid velat för att ta dig ett steg närmre drömmen osv. När det kommer till sociala kretsar, så har jag iaf alltid varit en sådan person som tar kontakt med personer som inspirerar mig och ber om en lunchdejt. Där jag klart och tydligt förklarar varför jag vill gå på denna dejt innan, för att söka inspiration för jag tycker den personen är så HIMLA DUKTIG. Hur många nej tror ni jag fått? Inga. Alla tycker om att prata om sig själva och alla tycker om att bli kallade "så HIMLA DUKTIGA". Jag har fått ut så mkt av möten med folk: jobb, listor till klubbar, rabatt på resor, viktiga kontakter etc. Din nästa lunchdejt kan föra dig till din kanske största dröm!

Vad händer egentligen?

Jo en massa!

Inte nog med att jag har massa nytt att ta in på jobbet så har jag sidoprojekt. Delvis är det kläddesignen som ska vara klar till slutet av december då vi ska skicka ner det till skräddarna och sen är det Praktikbyrån som forsätter sin kamp mot vinsten!

Om vi börjar med Praktikbyrån...
Jag var ju på prisutdelning och vi vann inte första delmomentet (man kan vinna andra även om man inte vunnit första, vi satsar på den). Det var 10 grupper som vamn 10 000 kr och det var värda vinnare. Någon som hade kommit på en uppfinning till att minska hiv-smittning någon annan som hade kommit på drogtest på tub...

Många tekniska och meducinska vinnare denna omgång!
Vi fick feedback på vårt arbete och många kloka tips. Vi hade valt något helt rätt i tiden och måste bara ändra inställningen från att det är ett politiskt problem till att det är en affärsidé menade dem. Så full fart framåt för att vi ska lyckas med detta nu till moment 2 som har deadline i februari.

Sen ska jag forsätta med designprojektet...
Jag och min vän S har ju bestämt för oss att köra en kollektion tillsammans, då hon är helt insatt i fabriker och den delen och jag har mina idéer på en klädkollektion (nischad som fan!) så tror jag att vi kan göra något stort utav det här. Vi kommer båda börja blogga om vårt samarbeta här och ni kommer få följa oss från scratch!

Från skiss till färdig produkt, detta är ett helt nytt område för mig och vi får se hur det går men jag har ett stort intresse för kläder så det borde gå bättre än bra!

Bloggen då...
Bloggen forsätter vi med som vanligt, jag ber om ursät för dålig uppdatering men som sagt, det har varit mkt mkt mkt nu och ja, det kommer flyta på bättre men saker och ting har sin tid och tid är ingenting man ska skylla på! Så bloggen, den är igång som vanligt från och med nu. Min fråga är nu, vart är Stelina? :-)

FULL FART FRAMÅT!

Jag har så mycket inplanerat denna vecka och bloggen lider av det tyvärr. Jag har så många artiklar jag vill dela med mig av och så mycket information till er! Kan ni hålla ut till helgen så lovar jag att hela bloggen kommer proppas full med information och roliga artiklar och text och bild och allt.

Jag lovar, det ligger på en hög här brevid mig och ropar SKRIV OM OSS!

Så länge får ni veta vad jag har för planer för veckan:

tisdag: prisutdelning
 torsdag: planeringsdag
fredag: casting för ett jobb
lördag: ikea
söndag: drink med N


PRISUTDELNING!

På tisdag ska jag och min vän L gå på Venture Cups event - prisutdelning nummer uno! Jag hoppas självklart att vi är en av de 10 vinnarna där priset är 10 000 kr men det ska bli kul att bara gå dit och få höra affärsidéerna alla vinnare har, tror det är väldigt många blixtsnillar där.

Det bjuds på både middag, föreläsning, prisutdelning och självklart mingel!


Belöna dig själv med Swedish house mafia!

Jag gjorde något idag som får mig att börja skratta varje gång jag tänker på det.

Tidigare idag pratade jag och mina vänner om att man ska belöna sig varje gång man gör någonting bra för att bli peppad påvägen till att göra det som är så bra. Nu har jag gjort en sak som gör det hela till vad jag vill kalla omvänd psykologi: jag har köpt en biljett till Swedish House Mafia i London, dvs London + mina favvo artister, det är en belöning jag ska ge mig själv... enda problemet är att jag måste komma på vad belöningen är belöning på! Det ska inte komma gratis så nu jäklar ska jag bli top 3 i mitt team på jobbet, för London and Swedish House Mafia here I come!!!bild: http://kulturbloggen.com

Man kan om man orkar!Jag minns runt sommar att jag gick runt och tänkte fan vad människor är smarta, jag kände mig dum i konversationer och ville egentligen inte blanda mig i olika sociala sammanhang. Jag valde att mitt liv inte skulle se ut på det sättet så jag tog tag i det. Jag laddade ner alla SVTplay list om olika krig, personer, händelser som är ett 100 måsten för en svensk. Idag är det jag som bjuder in folk till konversationer. Det är jag som har mina åsiker och det är jag som gärna tar den sista meningen. Man kan om man orkar!

Om oss

Vi är två kvinnor på jakt efter den perfekta karriären. Vi driver denna blogg för att peppa oss själva att nå våra drömmar och för att inspirera andra. Denna blogg är en resa mot målet.  Det ligger oss varmt om hjärtat att prata om drivkraft, personlig utveckling, förebilder och entreprenörskap.

Nathalie


Ålder:
24 år

Sysselsättning: Jobbar heltid och driver två egna företag som är i startfasen.

Vad är ditt motto i livet: Det löser sig!

Tre ord som beskriver mig: Envis, driven och nyfiken


Jag är en ung kvinna som enligt andra har alldeles för mycket energi, brukar få höra att jag har energi för två personer. Jag vill bli riskkapitalist och hjälpa unga människor med höga ambitioner att starta eget.

Jag älskar att driva projekt och får energi av personer med go i sig. Springer gärna runt på event som peppar mig i mitt karriärsliv.


Stelina


Ålder:
28år

Sysselsättning: Jobbar heltidsjobb samtidigt som jag pluggar projektledning.

Vad är ditt motto i livet: Dröm, våga, gör

Beskriv dig själv med tre ord: Strukturerad, nyfiken och utåtriktad


Jag är en person som gillar att vara kreativ och jag drivs av passion. Jag vill vara en anställd entreprenör.  Med det menar jag att jag vill befinna mig på en position där jag kan förändra, utveckla och skapa nytt. Tänka annorlunda, tänka stor, se möjligheter vara visionär och skapa värde.


Från kaos till guldgruva!

Shortcut har frukostmöte i januari och jag fick en personlig inbjudan i min inbox och snabb som blixten var jag att tacka ja till en plats. Shortcut är en väldigt inspirerande sida med massa rolig/nyttig/bra information för mig som vill växa med min karriär.

Självklart får ni hänga med på eventet!

Young ProfessionalsIdag var jag och Stelina på det efterlängtade eventet som Young Professionals hade anordnat. Intervjuföreläsningen var intressant och man blev helt klart inspirerad. Nu jävlar, nu kör vi. Mer om eventet imorgon!

Godnatt.

Alla har sina hinder i livet men alla har även den inre drivkraften - fireworks - som kan pusha en påvägen! Man kan om man vågar och varför inte våga när man kan?


Våga vinna!Det som inget gör har ingen chans att vinna. Våga hoppa på det okända!


Bild:http://www.publicdomainpictures.net/view-image.php?image=7779&picture=skarmflygning

Sälja, sälja, sälja


Har länge haft en frustration över att jag behöver fler utmaningar i mitt liv. Med hjälp av min coach har jag kommit fram till hur jag med små medel kan skapa utmaningar i min vardag. En av utmaningarna är att jag ska slå personligt säljrekord i december månad.  Jag har även fått två andra utmaningar som jag kommer att berätta om när jag lyckats genomföra dem. Flera små utmaningar ger tillsammans stor utmaning.
Bild: http://www.publicdomainpictures.net/view-image.php?image=701&picture=dollar

Ska vi starta en klubb tillsammans?Jag har länge velat utvidga mitt nätverk med personer som har den där drivkraften jag har. Att sitta vid ett bord med personer som vill nå karriärsmässiga saker lika mycket som jag vill skulle vara en ära. Därför tänkte jag starta en klubb om ni är med mig...

Det behöver inte ta mkt tid av ens liv och vardag. Mötena kan börja med en gång i månaden, lite som en karriärscoatch fast vi peppar varandra.

Jag tänkte en målgrupp med män och kvinnor som antingen precis kommit in i jobblivet eller de som vill starta en bra karriär eller de som vill byta riktning men inte riktigt vet hur och när.

Samtidigt som man får ut så mycket av varandras funderingar och brainstormningar (bra ordval) så kan man knyta viktiga kontakter för framtiden. För vem vet, din nästa chef kanske sitter och är medlem i denna klubb?

Några konkreta saker jag tänkte man kunde gå igenom och göra under träffarna:
- berätta sin historia om vart man är idag och vart man vill
- sitta i mindre grupper och brainstorma om hur man kan nå den position man vill nå
- vad man behöver göra nu för att komma dit man vill senare
- pepp, pepp, pepp
- ta in en föreläsare och få inspiration
- utveckla klubben och aktiviteterna utifrån medlemmarna

Vad tror ni om detta? Det är trots allt vi unga som kommer ta över 40-talisterna så varför inte börja förbereda sig redan idag. Jag anmäler mig nu, första medlemmen: Nathalie.

Råd på vägenI eftermiddag har jag haft möte med min karriärcoach. Det var lika upplyftande och inspirerande som alltid. Fick några goda råd inför framtiden för att säkerställa framgång.

1.
Se till att tydligt klara göra med din chef vilka förväntningar som vilar på dina axlar. På så vis vet du vad du    ska fokusera på och du har möjlighet att värdera din insatts utifrån företagets referensram och inte din egen.

2.
 Se till att du får uppföljning av dina resultat och regelbundna avstämningsmöten.

3.
Säkerställ att du får tillräcklig hjälp för att utföra dina arbetsuppgifter. Skaffa gärna en mentor inom det  företag du arbetar för.


Bild: www.publicdomainpictures.net


Ord.

Attraktion är generellt en dragningskraft som flyttar ett objekt till ett annat.

HAKUNA MATATA!Idag har jag varit på äckligt bra humör... iaf när jag satte min fot inne på gymmet och när jag fick ett sms av min syster att hon vunnit budgivningen på en lägenhet hon länge trånat efter!

Det är så himla kul att planera vuxenlivet. Min syster fyller 30 år och jag fyller 25 i början av nästa år och eftersom vi fyller jämnt så tänkte vi slå ihop två flugor i en smäll och ha en fest tillsammans med familj och vänner med exotisk mat och goda drinkar.

Vi firar även att båda ska flytta och vi firar också att livet är underbart just nu. Tänk vad glad man kan bli av en bra nyhet och hur mycket energi man får av det och vad man kan åstkomma med den energin. Hakuna matata, det är ord som är bra!

Framtiden checkar in.En dröm jag länge haft är att kunna bo stort och inreda det med massa fina designmöbler. Inredning är ett dolt intresse jag haft jätte länge men för att jag ska kunna leva ut min kreativitet i inredning behöver jag 1. bo större 2. ha lite mer pengar i fickan. Men ingenting är ju omöjligt som vi säger, framtiden checkar snart in.

bild: http://www.contemporist.com

Årets julklapp - nytt jobb?Enligt studier så ökar rekryteringen under juetid och det beror på att fler byter jobb under december/januari. Så för den som söker nytt jobb är tillfället här, ingen hatt bör därför läggas på hyllan än!

De flesta rekryteringsföretag har därför en stark uppgång på inkomna jobb och rekryteringar under just julletiden och tiden därefter.

Några rekryteringsföretag värt att nämna om du söker jobb är:

www.workmint.se
www.academicwork.se
www.manpower.se
www.studentconsulting.se
www.uniflex.se
www.adecco.se
www.propell.se

Music makes the people dance!

När jag frågat mina vänner och bekanta om musik påverkar dem har 9 av 10 svarat att de påverkas. Och jag är nog en av dem 9 som säger att jag blir påverkad. Min morgon börjar oftast med nyheterna på TV4 och sen sätter jag på musik oftast min playlist "put a smile on ur face" som jag gjort tillsammans med min vän, en lista som är väldigt bra att lyssna på de gånger man inte känner sig på topp. En av låtarna som är med på den listan är:Och jag måste säga, en låt som gör en glad påverkar hela dagen. På jobbet, utanför jobbet, påväg till jobbet!

Veckoschema:

Den här veckan har börjat väldigt bra och jag ser fram emot varenda dag. Det känns nästan som min vecka ser ut som boken nedan, fylld med planer och spännande happenings!

Tisdag: Träning på SATS
Onsdag: Gå igenom Praktikbyråns hemsida (ensam)
Torsdag: Young professionals event
Fredag: Träffa Stelina över ett glas vin och planera lite saker
Lördag: Julhandla och umgås med vänner
Söndag: Planera BrouhahaByNathalie samt hänga med familjenJag fick en kommentar av en vän i förra veckan hon sa något i stil med "nu måste man börja boka dig en vecka i förväg..." och så är det absolut inte, jag har alltid tid för mina vänner. Den här veckan råkade bli en väldigt fullbokad vecka bara! Men som Isabella en gång sa, man måste prioritera och om man prioriterar karriären först så får vänner och familj tyvärr lida men de står alltid vid din sida när du väl har tid. Det är iaf vad riktiga vänner gör enligt mig!

Ps. Jag vill ha en sån bok som på bilden, någon som vet vart man kan hitta den? Kanske på Ordning&Reda?


Att lyckas

Imorgon ska jag träffa min karriärcoach. Tycker om att säga MIN karriärcoach. En timme en gång varannan vecka och mail kontakt där i mellan finns hon där bara för mig och min personliga utvecklig. Det kostar en del men hitintills känns det som det är väl investerade pengar. Hon lyssnar och ger mig perspektiv på saker och ting. Än så länge har vi bara haft två mötet plus ett första prova- på- möte men det känns redan som jag kommit längre än tidigare. Det är vissa områden där jag känner att jag behöver utvecklas inom och det hjälper hon mig med. I mellan våra möten får jag uppgifter som jag ska göra. Tills imorgon ska jag bland annat svara på vad det innebär för mig att lyckas. En ganska svår fråga enligt mitt tycke. Har diskuterat det med några av mina vänner under den senaste veckan. En av mina vänner beskrev sin syn på ett fascinerande bra sätt. Att lyckas för henne innebär att ha ett jobb som hon känner glädje att gå till varje dag, där hon bidrar med något speciellt som bara hon kan tillföra. Om hon på något sätt genom sitt arbete skulle förbättra världen skulle hon känna sig tillfredställd.

För mig betyder det en sak privat och en annan för mitt arbetsliv. Det jag kommit fram till är att det som är gemensamt för dem båda är en känsla av tillfredställelse. När jag känner det, då har jag lyckats. Jag tycker nu att jag har ett perfekt privat liv. Jag har världens bästa pojkvän, vi ha en fin lägenhet, vi gör alltid roliga saker tillsammans, vi reser mycket, har nästan ett eget landställe vid havet och jag känner lycka tillsammans med honom varje dag. Jag har lagom många vänner som ger mig inspiration och glädje samt en kärleksfull familj. Jag läser och skriver varje dag vilket ger mig en känsla av kreativitet.

Jag vill inte säga att mitt arbetsliv än så länge är lika lyckat. Utan att vantrivas känner jag inte den tillfredställelsen som jag skulle vilja. Min syn på att lyckas påminner om min väns beskrivning. För att ha lyckats skulle jag vilja vara stolt över min arbetsplats och min position, bidra med något utöver det vanliga och vara en inspirationskälla för andra.  
Bild av Petr Kratochvil http://www.publicdomainpictures.net/view-image.php?image=4509&picture=ordet-karlek-i-sand


Dagens citat

"If you want someting done, ask a busy person to do it"


Skådespelerskan Lucille Ball formande uttrycket.


Läsning
Filter- Mycket bra läsning. Det innehåller sköna porträtt av människor jag inte visste att jag var intresserad av. Jag gillar det lilla formatet på tidningen som perfekt går ner i handväskan utan att den behövs vikas på mitten. Perfekt läsning på tunnelbanan till och från jobbet.

Nya Affärer
- Helt ny tidning. Tror den endast kommit ut i två nummer. Bra tips och råd till entreprenörer.  Kanske inte kommer bli min favorit men ändå intressant. På deras hemsida finns en del intressant läsning och ett nätverk för entreprenörer.

Passion for Business-
Passar mig som handen i hansken. Tidningen är kort och gott – Inspirerande! Senaste numret har en artikelserie om socialt entreprenörskap.

Shortcut-
Vill väl inte påstå att tidningen är speciellt matnyttig, men har en del bra artiklar. Men ett medlemskap i deras nätverk kan jag rekommendera. Genom medlemskapen kan man bl.a. gå på olika föreläsningar och event.

Di Weekend-
Kommer med Di på fredagar. Perfekt att spara till lördag morgon i sängen.  Blandade artiklar med mat, vin, resor, mode, och intervjuer med intressanta människor. Gillar särskilt Jan Gradvalls spalt.


Klubbar

Stelina skrev om sin aktieklubb som hon startat med sina vänner, väldigt bra och enkel idé och även trevligt. För den som inte riktigt har ambitionen att starta något från scratch så finns det flera klubbar man kan joina här nedan följer några:Kvinnor & karriär klubben
En klubb för kvinnor och tjejer som tar det här med karriär och arbete seriöst! Vi diskuterar jobb, karriär, ledarskap, fritid, hälsa, personlig utveckling, men förenar också lite nytta med nöje! Var med och diskutera! Varmt välkomna till en mycket aktiv klubb!

Antal medlemmar: 2332 st

Stockholmsaktiviteter
I denna klubb finns det möjlighet för alla gamla, nya, tillfälliga stockholmsbor att göra det där som man "ska" göra när man bor i Stockholm. Självklart samtidigt träffa trevliga Shortcut:are. Vad händer på Stockholms musikscenener, teatrar & krogar mm..... Lägg in i klubbkalendern och följ gärna upp med ett meddelande i klubben. Välkommen!

Antal medlemmar: 2470 st

Affärsmakarna
En klubb för oss som inte har den där jättebudgeten för marknadsföring och liknande, men ändå vill nå ut. Här kan vi hitta andra i samma situation så kan vi utnyttja eller nyttja varandra.

Antal medlemmar: 77 st

Bättre livskvalité
Visst är det viktigt att ha bra balans i livet? Jag tycker väldigt mycket om ett koncept med de fem hälsopelarna... kroppen, själen, familjen, samhället och ekonomin. Det går ut på att informera ALLA människor om hur de kan få bättre livskvalité och ökad balans i livet. Klubben ska bli intressant för människor som är öppna för att våga titta på nya möjligheten att öka sitt livskvalité, vilket innebär bland annatt: * ha mer tid, * ha bättre ekonomi, * hjälpa andra människor, * hålla sig frisk osv Vi ska diskutera saken både online och personligen och göra konkreta saker för att uppnå bättre livskvalité.

Antal medlemmar: 6


För mer information hur du kan gå med i dessa klubbar gå in på www.shortcut.nu/klubbar och anmäl dig!

Event

Jag är så pepp, längtar tills på torsdag då jag och Stelina ska gå på Young professionals event. Jag ser verkligen fram emot att mingla med unga och peppade personer som vill nå toppen!

Dessutom ska jag slänga iväg ett mail till min mentor som har massa julbord nu i veckan och fråga om jag får följa med på något för att se hur det går till. Nu kör vi, inga bollar ska hållas stilla!

Jag ska packa min väska med kunskap och jag kommer skriva om eventet här för er som är nyfikna, kan lova att det kommer bli mkt bra inlägg.


Blogg: positivt eller negativt?

Att säga att man är bloggare har i mångas öron en negativ inverkan, speciellt när man söker nya jobb. Detta kan vara för att företaget är rädda att det ska skrivas dåliga saker om dem eller för mycket information ska läckas ut. Men jag tänker bara på mig själv som bara har gott och säga om mitt företag och hur pepp jag blir på att bli bättre för varje dag som går... Är inte sådanna bloggare bra bloggare för företaget?

Bra PR om ni frågar mig.


Mitt nya motto

Wow- vilket motto: "Klä dig för jobbet du vill ha, inte för jobbet du har".

Nu blir jag ännu mer peppad att inte ändra min klädstil.  Jag känner mig ofta allt för businesskläd i förhållande till mina kollegor. När jag började på min nuvarande tjänst klädde jag ner mig, anpassade min stil efter mina kollegors för att passa in. Efter ett tag slutade jag att bry mig lika mycket och började klä mig mer enligt min egen smak. Jag borde nog sluta bry mig helt och fullt ut klä mig i min elegant- klassiska stil som jag gillar. Börjar imorgon!


Klubb för inbördesbeundran

Jag har gjort några olika personlighetstest vid olika tillfällen. Det finns några punkter som lyfts fram och som är gemensamt för de olika resultaten. En av punkterna är att jag är en teambuilder. Jag tycker själv att det stämmer väl in på mig även om jag är en självständig person med egna åsikter.  Jag trivs med att jobba tillsammans med andra och omge mig med personer som ger positiv energi.  Jag presterar bäst när jag blir pushad av andra och känner ansvar för andra personer än mig själv. På något sätt verkställer jag direkt istället för att skjuta upp saker. Ibland kan jag även vara lite feg och inte våga ta steget ensam men jag vågar tillsammans med någon annan.  

Somliga personer har verkligen en positiv inverkan på min förmåga att prestera, en sådan person är Nathalie som jag driver denna blogg tillsammans med. Hon har en otrolig förmåga att bara se möjligheter istället för hinner. Jag bokstavligen älskar att omge mig med sådana människor. För några år sedan vara jag med i en politisk student förening. Den tiden var fantastisk och det var första gången jag möte människor med riktigt driv och entreprenörsanda. Inga hinder, bara möjligheter och en klubb för inbördes beundran. Vi berömde varandra hela tiden och skapade på så vis ett go. Vi skapade riktiga resultat och jag sprudlade av idéer och verkställe alla idéer som var något att ha.

Från denna tid bär jag med mig en sak - vill du bli framgångsrik omge dig med människor som du beundrar och som beundrar dig.


Partyt en språngbräda i karriären!

www.shortcut.nu skriver hur man ska sköta julfesten som börjar närma sig på många företag, vissa har till och med haft den redan. Väldigt bra och kloka tips för den som vill mingla åt sig kontakter på företaget på ett väldigt smidigt sätt samtidigt som man har roligt.1. Klä dig rätt. Ett knep är att anpassa dig efter din närmsta chef, ett annat att följa uttrycket: "klä dig för jobbet du vill ha, inte för jobbet du har".

2. Tänk på vad du säger! Gnäll inte, skryt inte för mycket, prata inte skit och inte lön, kort sagt: säg inget på fyllan som du inte skulle göra en helt vanlig kontorsdag. Och nej, du bör inte säga till kollegorna att de suger och att du kan göra deras jobb mycket bättre än dem – speciellt inte till chefen.

3. Är din ambition att bli känd som kontorets tråkmåns? Snacka bara jobb hela kvällen! Är ambitionen snarare att bli bättre vän med dina kollegor så välj andra samtalsämnen. Och tänk på att inte hålla en monolog. Ställ frågor om andra, alla älskar att prata om sig själva.

4. Nätverka. Passa på att prata med kollegor du vanligtvis inte träffar och att byta några ord med chefen. Det är alltid bra att skapa dig ett gott rykte och se till att bli ett ansikte alla känner igen (på ett positivt sätt). Inte minst kan det hjälpa dig i din jobbvardag, med att bygga allianser och få hjälp fortare.

5. Passa på att begrava stridsyxan. Ta en drink med dina kontorsrivaler och lägg gamla konflikter bakom er.

6. Att bli känd som kontorets fyllo är ingen bra idé! Så ta det lugnt med spriten, det är lätt hänt att ta en drink för mycket och börja dansa med klädhängaren. Drick långsamt och ta varannan vatten. Och börja inte skrika efter mer sprit eller dricka upp bordsgrannarnas slattar − blir du sugen på mer än vad som bjuds är det dags att gå vidare.

7. Nej, det är inte det perfekta tillfället att äntligen lägga in stöten på den snygga IT-teknikern. Det är framförallt inte läge att stöta på Anna från ekonomiavdelningen som du efter sjätte ölen plötsligt upptäcker är urläcker. Och kränkningar och sexuella trakasserier är alltid uteslutet. Blir du själv utsatt för trakasserier under en
arbetsrelaterad tillställning, säg till!

8. Det är alltid kul med bilder, men lägg inte ut dem på nätet om du inte har tillåtelse från dina kollegor.

9. Gå inte först − det kan framstå som att du tycker att du är för cool för att stanna. Men gå inte heller sist − det är inget pyjamasparty. Spårar festen ur är det däremot definitivt dags att dra.

10. Glöm inte att tacka de på jobbet som anordnat festen!

11. Sist men inte minst: Ha kul! ( Har du verkligen inte kul, så låtsas − annars kan du lika gärna stanna hemma.)

Hela listan är tagen från http://www.shortcut.nu.

Karriärtips - Skaffa en blogg
Var precis inne på Shortcuts medlemsblogg och läste några intressanta inlägg. Bland annat var det en tjej som skrev och berättade att hon på två av tre intervjuer har fått frågan om hon inte har en blogg. Intressant! Skrev och frågade vilka typ av jobb hon sökt. Om jag får svar kommer jag att delge er det.


Mr Right vs Mr Right now!

Jag satt och funderade på vad jag egentligen har träffat på för människor, vilka av dessa jag stirrat mig blind på, vilka jag slösat min tid på, vilka jag lärt mig någonting utav och vilka jag faktiskt mått dåligt av.

Jag kom inte fram till någonting. Det enda jag kom fram till var att jag behöver träffa fler för att hitta Mr Right. För den personen som jag stirrade mig blind på var bara Mr Right now, han som jag slösade min tid på var också bara Mr Right now, även den jag faktiskt mådde dåligt av. Den enda som kanske var Mr Right var han jag lärde mig något av men now blev then och then is over, dvs inte Mr Right for me.

Sen började jag prioritera saker i mitt lilla huvud: min karriär, min lägenhet, min bil, min pojkvän. Min pojkvän? Skulle man få lägga massa egenskaper i en burk och sen sända den till tomten så han fick chansen att bygga en person med alla dessa egenskaper i tomteverkstaden med alla nissar skulle jag få en bra julklapp. Min pojkvän på burk.

Skämt o sido, det finns många bra män där ute men många man inte lägger märket till. Jag tänkte idag att kanske borde jag inte dra upp attityden "please leave me" så fort det kommer en person som inte är inom mina ramar, han kanske är det när han öppnar munnen. Personligheten är ju trots allt allt som räknas enligt mig. Bra personlighet = bra person = attraktion! Men det är så lätt att leva i sin lilla box och utesluta vissa bara för de rör sig på ett visst sätt och bara för de ser ut på ett annat sätt.

Jag är ju trots allt mänsklig. Come on den som säger att den aldrig nekat en pga utseendet! Jag har också fått den dissen. Smaken är ju som baken...

Sociala medier - hur viktigt?Det är inte lätt att vara företag och kämpa sig in i olika sociala medier. 2010 är året där Sociala medier började ta sin fart och det kommer bara bli mer populärt under 2011. Allt fler företag registrerar en sida på Facebook och visar sig på sidor som kanske inte alltid ses som en koppling till deras verksamhet, men hur viktigt är det egentligen för företagen att vara reggade på dessa sidor?

En artikel jag läste menade på att om man inte finns i dessa sociala sammanhang är man = död som företag. Facebook, Youtube och Twitter är bara några fåtal sidor som man som marknadsförare borde ge en tanke extra till för att vara ett företag som lever i nu:et, samtidigt är det otroligt viktigt att i samma veva tänka på hur man vill framställa företaget man ska marknadsföra, för i sociala medier får man direkt kritik och beröm, det är exempelvis inte som reklam i TV där den gruppen kunder som kritiserar eller berömmer företaget gör det bakom stängda dörrar, här är en värld fylld med åsikter som snabbt skrivs ner på olika forum om man inte sköter det snyggt.

Men Sociala medier är nog otroligt viktigt för företag som vill hänga med i utvecklingen och framtiden 2011!

bild: http://3.bp.blogspot.com


Dress for sucess!bild: streetfsn.blogspot.com

Dagens citat

"Säg mig vem som beundrar dig och jag skall säga dig vem du är."

Charles- Augustin de Sainte- Beuve, fransk författare

Opportunities on the edgeMin karriärcoach har sagt till mig att jag ska tänka brett.  – ”Det finns fler yrken där ut än du tror”, sa hon första gången vi träffades.  Under eftermiddagen har jag roat mig med att skriva en mindmap med vilka möjliga framtida yrkesval jag har.  Känslan jag slås av är WOW, tusen möjligheter, tusen vägar.  


Vad önskar du dig 2011?När jag var i New York var vi på MoMA-  The Museum of Modern Art.  Det var fantastiskts. Så många vackra tavlor, så mycket liv och så mycket kreativitet.  Ett konstverk som särskilt fångade mitt intresse var en glasbox fylld av lappar på vilka olika människor skrivit ner en önskning för år 2010. Drömmar är något som fascinerar mig. Jag drömmer själv mycket om mycket i livet. Det är på något sätt det som driver världen framåt. Det är där allting har sin början. Utan drömmar inget liv, ingen handling.

Skriv ner dina drömmar, så har du kommit ett steg närmare drömmens verklighet.


MutewatchGrundaren till Mutewatch är Mai Li Hammargren och hon är endast 23 år gammal. Medan hon pluggade heltid på Handelshögskolan utvecklade hon armbandsklockan med vibration.

Hela hennes idé började i och med att hon och hennes pojkvän hade två helt olika dygnsrythmer. Han jobbade ofta sena eftermiddagar och kvällar och hon tidiga mornar med studier och dylikt och därmed var väckarklockan inte ett alternativ för att inte störa sin partner.

Mai Li kom på idén om Mutewatch som är ett armbandsur som vibrerar en till väckning. Den har en tuff design och är väldigt enkel. Mutewatch hade redan första dagarna ca 46 000 träffar på Google och är idag ett företag med många köpare.

Mai Li tog en gammal idé och la till nya funktioner. Bra jobbat!

Young Professionals

Young Professionals riktar sig till unga kvinnor som är påväg ut i karriären. Den 9e december bjuder de in alla till ett event, en kväll med paneldebatter, mingel och föreläsare.

Mai-Li Hammargren som är grundaren av Mutewatch kommer och gästföreläser samt grundaren av Passion for Business Anna Carrfors Bråkenhielm kommer prata och föreläser om entrepenörskap och ger goda råd och tips på hur man lyckas i karriären.

Så boka in den 9/12 kl 18 - 21 på Rose, Hamngatan 2 i Stockholm!

Anmälan: Anmäl dig på event@passionforbusiness.se senast den 8 december för att vara säker en plats.


Söndagspepp!


Jag andas karriär!

Jag vet inte vart ifrån mitt krut till att göra karriär kommer ifrån men jag vet att jag alltid vill vara bäst på den arbetsplats jag befinner mig på. Varför sikta efter tredjeplats när man kan sikta efter guld? Ingen idrottare går in med inställningen NU KÖR VI, tredje plats here I come! Så varför ska jag i mitt yrke ha den inställningen?

Har man inställningen att allt är bra och att man kan så klarar man av allt mycket lättare, det sitter i psyket. En annan bra sak är att inte ha för höga krav på sig själv för då ger man oftast upp. Ta träning som exempel, de som aldrig tränat och går till gymmet för första gången och sätter en gräns på 1h på springbandet, ja come on välkommen aldrig mer gymmet. Det funkar inte, man måste bygga upp en bra kondis för att orka med 1h löpning på springbandet och på samma sätt måste man bygga upp en bra karriär. Ta tre steg fram och en klapp på axeln istället för tre steg fram och ett bak.

NU KÖR VI, karriär på G!


Flytt, flytt, flytt på G!

Nu slår jag klackarna i taket för jag har fått en lägenhet och det ska jag fira. Jag vågar inte bli för glad förrens jag skrivit på kontrakt men jag säger det jag, jag har sånt jävla flyt just nu och det beror på mitt leende (förstår väl ni som följer bloggen...).

jag flyttar in i februari och det kommer bli så himla bra, vuxenpoängen bara trillar in tack vare mig själv, klapp på axeln.bild: unknown.

Vem bestämmer?Som jag tidigare skrivit läser jag just nu en bok om Status. På bokens baksida står det;

”Ordet status får lätt många människor att bli illa berörda. Kanske dig också. Inget man pratar om. Samtidigt kan man inte låta bli att fascineras. Vad är det egentligen som ger status, och har man någon själv. ”

Boken är intressant av just denna anledning. Jag blir styckvis ganska illa tillmods och får en känsla av utmatning av att läsa boken. Vem orkar tänka på vad som är statusfyllt?  Varför inte bara leva som man själv vill? Samtidigt tillhör jag den människoskara som är fascinerad av människor som är framgångsrika.  Jag har lästen en uppsjö av böcker om människor som jag anser vara lyckade. Funderat på vad de gjort för att nå så långt och vad som skiljer dem från andra. Även om jag får en viss avsmak när jag läser boken kommer jag på mig själv att mycket av det som anses ge hög status är det jag strävar efter. Jag vill vara allmänbildad, vara duktig på mitt jobb, ha arbetat ihop min förmögenhet, vara en engagerad och duktig förälder, lägga tid och pengar på att hjälpa andra, kunna bestämma över min egen arbetstid, har möjlighet att vara ledig en längre och sammanhängande period, vara underhållande och rolig, ha ett långt och stabilt äktenskap, vara en duktig talare osv.

Frågan som är relevant att fundera över är om det är min egen vilja eller samhällets vilja som gör att jag vill vara percis så här.  Naiv som jag är så tror jag att jag själv kommit på att jag vill vara allt detta och mycket mer.


I förändringsbenägenhet ligger framgången.
Idag har jag bakat pepparkakor och lyssnat på Socialdemokraternas förtroenderåds sammanträde. Talare var bland andra Mona Sahlin och partisekreterare Ibrahim Baylan. Socialdemokraterna är ett parti i kris efter att ha förlorat två riksdagsval på rad och med rekord lågt stöd från väljarna. Jag tycker det är mycket intressant att höra deras analys av anledningarna och det ska bli än mer intressant att se om de lyckas mobilisera väljarna till nästa val.  Det är spännande att fundera varför Sveriges mest framgångsrika parti genom tiderna har tappat sin position och blivit ett parti bland alla andra. Hur kan något som varit så framgångrikt rasera på bara några år?

Svaret är givetvis komplext. Dock är jag övertygad om att det handlar om att de inte har lyckats omformulera sin politik för att möta morgondagens samhälle. De har inte hängt med i förändringsvågen utan levt kvar på gamla meriter. Det funkar helt enkelt inte att luta sig tillbaka. Det gäller att hela tiden vara på tårna och ompröva sina idéer och sitt arbetssätt. Annars kommer konkurrenten smygande bakom och kör tillslut om.

Samma sak gäller för enskilda personer och företag. Vill man vara på topp måste man hela tiden ligga steget före och vara innovativ. Det är ingen slump att de flesta företag anställer personer som jobbar med omvärldsanalys och produktutveckling. Frågan är bara var Socialdemokraternas omvärldsanalytiker och produktutvecklare befunnit sig de senaste 10 åren. På solsemester kanske? Lika glad är jag för det!

Go Reinfeldt!

 


Statusyrken

Jag läser just nu en bok kallad Status- vägen till lycka av Marie Söderqvist. I boken kan man läsa om forskarens Ylva Ulfsdotter Erikssons resultat efter att hon låtit vanliga svenskar rangordna 100 yrken efter hur statusfylla de är. Här är de 10 yrken som anses vara mest statusfyllda.

 

1.       Ambassadör

2.       Läkare

3.       Domare

4.       Professor

5.       Advokat

6.       Pilot

7.       Vd

8.       Forskare

9.       Civilingenjör

10.     Statråd

 


Leende guldbruna ögon!

När du hamnar i skiten ska du inte dra ner dig ännu mer. Varför tänka negativt när skadan redan skett, varför inte vända på planksteken och tänka - shit jag lärde mig något nytt. Ett misstag kan många gånger leda till lärdom. "Jag kommer aldrig göra om det..." är en mening många misstag följs av. Och det är väl tur det för i det fallet har man lärt sig en läxa på vägen, en lärdom som gjorde en smartare. Inte ett misstag som drog ner en ännu djupare.

Jag hörde på radion att om man ler så sprider man glada-celler till hjärnan, dessa celler sprider värme i kroppen och man känner sig snarast mycket mer positiv. Jag kände ganska snabbt att denna Di-Leva anda inte var något för mig men jag var tvungen att pröva den eftersom jag blivit så negativ på senaste tiden. Ingenting kan ju få mig att bli mer negativ... Di-Leva började leva inom mig och jag blev faktiskt mycket gladare av att le mot mig själv i spegeln på mornarna. Hur konstigt det än låter så var mitt leende starten på mitt underbara liv.

När jag ska koppla detta till min dag på arbetet så resulterade detta i ett topp betyg från chefen. Jag nådde alla mina mål och jag var över förväntan bättre än veteranerna! De där jävla bäst-jag-kan-allt kollegorna, de underbara. Att må bra är inte bara viktigt för dig, det är viktigt för din karriär. Man är trots allt (om jag inte minns fel) på sin arbetsplats ca 80% av sin vakna tid så varför inte vara glad under den tiden och inte ha den där ångesten "fan det är söndag" varje söndag inför veckostarten och måndagen.


Vuxenpoäng!

Jag har tagit många vuxenpoäng senaste tiden...

Arbetet
Jag skrev i ett tidigare inlägg om vad man väljer först: arbeteuppgifter framför kollegor eller kollegor framför arbetsuppgifter. Självklart är det en balans mellan de båda man strävar efter men om man måste välja så väljer jag arbetsuppgifter framför kollegor, dvs jag vill trivas med det jag jobbar med och känna att jag utvecklas sen är det ett plus att ha ett skönt gäng att jobba med, det gör allting mycket lättare!

Idag jobbar jag på ett grymt företag som hjälper människor ur svåra situationer, jag känner glädjen när jag gör mitt jobb. Jag har en utvecklingsplan som jag strävar efter och jag tycker jag redan klättrat upp några trappsteg från första dagen då jag började mitt nya jobb.

Mitt tips till er alla är, ha tålamod. Något jag har lite av men som jag lärt mig att jobba på och just den biten har varit så viktig för mig i valet till en bättre karriär!

Boende
Jag har bor fortfarande hemma delvis för att jag vill spara pengar till att köpa bostadsrätt men även för att jag inte fått något bra erbjudande för en hyresrätt. Igår fick jag beskedet att min vän ska flytta till Australien igen och självklart blev jag väldigt ledsen då jag kommer sakna henne så himla mkt men samtidigt glad för hennes skull för jag vet att hon trivs så himla bra där borta (hon har bott där tidigare)... till saken, i och med detta öppnades en lucka för mig, jag får ta över hennes lägenhet! Det går bra nu kompis.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Så vuxenpoäng för att jag hittat ett arbete jag trivs med så himla bra och vuxenpoäng för att jag ska flytta hemifrån. Denna gång på riktigt. Jag gillar vuxenlivet mer och mer, ett glas vin och idol är inte så fel även om klubblivet ibland kan sätta sina roliga spår... men jag gillar att sakta men säkert bli vuxen och att roffa åt sig alla dessa poäng, det är en rolig lek.

XOXO
Godnatt.

Karriärskåt

Jag har tänkt mycket på det här med vad man lägger sin energi på. Det kan vara att man lägger energin på sitt jobb, sin familj, festlivet, resor med mera med mera.. Jag tror det krävs en balans för allt. Detta är en karriärsblogg där vi lägger all vår fokus på karriär men det betyder inte nödvändigtvis att all vår energi läggs där.
Jag kan erkänna att jag är karriärskåt och sucktar alltid efter en högre position men det betyder inte att jag inte har lika mycket energi att ge till allt annat. Mår jag bra mår ju andra bra kring mig!
Det här med att jag sucktar efter mer är delvis för att jag vill utvecklas och lära mig nya saker men även att känna av någon slags makt att jag faktiskt klarar av att leda andra människor! Varje gång jag hör historier om vänner som jobbar på ställen där de har dåliga ledare tänker jag "jag vill söka jobb där", det är den där brinnande känslan inom mig som tror på företaget men ej på ledarna som vill gå dit och röja upp allt. Så ja, jag är karriärskåt på att hjälpa företag att lyckas bättre!

Det jag försöker komma fram till är: lägg din energi på det du tycker är viktigt i livet, i denna blogg är fokusen på karriär men energin går till allt runt om kring oss också. Min energi läggs på mkt men främst på min karriär nu!

Så nästa: hur fokuserar man sig på jobbet?


Go ME!

Det är en hel del på G för mig just nu och jag triv som fisken i havet, jag är så himla nöjd med mina arbetsuppgifter och jag ser trappan upp, det är tusen-hundra trappsteg men det är lite det jag ville, hitta en plats där jag kan växa och utvecklas med tiden!

Just nu har jag en tjänst och måste klara av allting där för att sedan utvecklas vidare men jag koncentrerar mig inte på nästa steg just nu utan tar in allt som jag har i uppgift här och nu! 

Ett tips som gör att man inte tappar fokus: NJUT emellan åt!


Jag har så mycket energi och all den energin är jag så pepp på att lägga på det här jobbet! Go me!

En trött Nat ska sova nu.

Nyckeln till framgångÄr detta hint till något eller bara en dröm för framtiden? Vad tror ni...

RSS 2.0